Kungsholmen

Pipersgatan 27, vind

Visa alla bilder

Attraktivt belägen vindsvåning i populära Stråhattsfabriken om 210 kvm golvyta. Våningen är smakfullt renoverad med en tilltalande planlösning och tre altaner i bästa väderstreck. Här njuter ni av en härlig rymd, stor social yta och omsorgsfullt utvalda material. I den välplanerade bostaden finns 4 möjliga sovrum, två badrum med både badkar och dusch samt skräddarsydd förvaring. Exklusivt kök med stor matplats och öppen planlösning mot vardagsrummet med braskamin. Det finns två entréer varav den ena via hiss direkt upp i våningen. Till lägenheten hör två förråd. Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med gångavstånd till Arlanda express, vackra promenad- och löpspår och all tänkbar service samt flertalet restauranger och caféer. I fastigheten finns dessutom en matbutik. Garage i huset med god platstillgång och elstolpar på alla platser.

Rum & Storlek

5

Accepterat pris

20 000 000 kr

Våning

4

Avgift

9 351 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Pipersgatan 27, vind – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör

Bostaden kännetecknas av den höga takhöjden, stora fönsterpartier och stilrena snickerier. Samma tonalitet och formspråk går igen i kök och badrum. Golven består genomgående av rejäla oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är sobert vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober och socklar är målade i en svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta.  Den öppna, sociala planlösningen bjuder på generösa och representativa sällskapsytor som välkomnar umgänge i stora sällskap med familj och vänner. Här bor du mycket bekvämt med hiss direkt upp till lägenheten och med flera altaner med utsikt över takåsar och vackra innergårdar. 

Entré
Bostaden har två entréer, varav en med hiss direkt in i lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning och ingången till bostadens ena badrum. 

Kök
Specialbeställt, handsnickrat kök i rökt ek och vitt från Unoform. Det stilfulla köket har en avskalad framtoning med kubiska element, snygga och funktionella lådlameller och en hög sockel som ger möjlighet att fullt utnyttja utrymmet från golv till bänkskiva. Köket är utrustat med diskmaskin, två varmluftsugnar, en induktionshäll, integrerad frys och kyl, fristående extra kyl och blandare från Tapwell samt fläkt från Fjäråskupan. I köket finns köksö för extra arbetsyta och förvaring. Plats för stort matbord med utrymme för minst tolv personer. Utgång till en av bostadens altaner i västligt läge. 

Vardagsrum
Bostaden erbjuder en generös yta för vardagsrum och socialt umgänge. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt övrig möblering. I gränslandet mellan matplatsen och soffgruppen finns en fungerande braskamin. Utgång till en av bostadens altaner i västligt läge. 

Altaner
Bostaden har tre altaner i olika väderstreck; en i söder och två i väst. Alla tre är generösa med gott om utrymme för möblering med loungemöbler eller matbord. 

Sovrum
Bostaden erbjuder 3 rogivande sovrum. De är alla rymliga och har plats för upp till dubbelsäng med tillhörande möblering samt platsbyggd förvaring.

Kontor
Ett fjärde mindre rum som idag används som arbetsrum men kan även bli ett mindre sovrum.  

Badrum 
Bostaden erbjuder två badrum. Badrummen går i samma stil och består av helkaklade väggar och golv, travertine white från Bricmate. Här finns specialritade badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängda wc och fristående badkar. Infällda spotlights i tak och golvvärme. I anslutning till Master Bedroom finns det större badrummet med utgång till altan i söderläge. 

Tvättkammare
I bostaden finns ett utrymme för tvätt. Här finns både tvättmaskin och torktumlare. Maskinerna står i anslutning till en platsbyggd, större garderob med förvaring och möjlighet att hänga tvätt.

Förvaring
Bostaden erbjuder gott om förvaring via platsbyggda lösningar och klädkammare. Bland annat finns det bra med förvaring i korridoren/utrymmet vid entrén via trevliga, platsbyggda byråer. 

Förråd
Till lägenheten hör två källarförråd varav ett är extra stort.

Övrigt
Fiber är indraget och nätverksuttag finns i hela lägenheten. 

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Fiber är indraget, leverantör Telia AB.

Som medlem har man tillgång till två stora barnvagns- och cykelförråd. 

Läs gärna mer om föreningen här: www.strahattsfabriken.se

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen har installerat laddnings-stationer på garagets samtliga platser.

Område

På Pipersgatan 27 bor du med ett ytterst centralt och men samtidigt lugnt läge. Det är gångavstånd till City och T-Centralen med Arlanda Express. I din absoluta närhet finns ett rikt utbud av restauranger, all tänkbar service och shopping. För den som vill finns det vackra promenad- och löparspår längs med vattnet vid lummiga Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram