Kvarngränd 5

Visa alla bilder

Enastående arkitektritad industrilägenhet på Kvarnholmen med specialutvalda materialval. Genomgående planlösning med fokus social yta samt möjlighet 3 sovrum. Med Djurgården och vatten som närmsta granne i blickfång från 9 tr. Som innehavare av lägenheten så kan man även njuta av den närliggande soliga takterrassen 1 tr upp. Externt förråd samt gästlägenhet finns i huset. Bra kommunikationer med regelbunden slbåt och buss trafik in till stan. Sista båten hem från Nybroplan går vid 23:30.

Rum & Storlek

3 / 86 kvm

Pris

6 750 000 kr

Våning

9

Avgift

4 398 kr Inkl. vä,va, kabeltv och bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Kvarngränd 5 – Nacka

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna special ritade industriella lägenhet som inte är lik någon annan i Kvarnholmen. Internationell standard i planlösning och materialval med vattnet i blickfång från vardagsrum och kök. Högt i tak med genomgående planlösning med inbyggda spotlights i alla rum. Den sociala delen består av öppen planlösning kök/matsal/ vardagsrum på ena sidan och sovrummen mot andra sidan. Här kommer man inom kort se den vackra kvarnen växa fram som kommer bestå av kontorsplatser och därav ej generera någon insyn. 

Välkomnande hall med säkerhetsdörr. Bra avhängnings och förvaringsmöjligheter. I hallen ansluter det lyxiga badrummet renoverat 2018 med vackert Marmorterrazzo golv kombinerat med helkaklade väggar i vit ton. Här har man elburen golvvärme och plats för badkar för den som vill sätta in. Ena sidan av badrummet finns en generös klädkammare samt en tvättpelare. 

Vardagsrummet badar i ljus med magnifik vatten utsikt mot Saltsjön och Djurgården som är slående vacker sommar som vinter. Här finns en härlig symbios mellan kök, vardagsrum och matsal. Välutrustat kvalitetskök från HTH som erbjuder gott om arbetsyta och förvaring. Stort plus med extra stor separat kyl och frys från Bosh samt köksblandare med inbyggd quooker. Bänkskiva i behandlad trendig industriell betong. Golvet är ett kvalitetssäkrad Polyuretangolv vilket är ett slitstarkt golv med många olika egenskaper och som inte kräver särskilt mycket underhåll. 

Det stora sovrummet ligger mot lugnt läge med plats för stor dubbelsäng samt övrig förvaring. Intilliggande sovrummet har två fönster och kan för den som vill delas av och skapa två barn/ungdomsrum. Annars nyttjas som ett perfekt arbets/gästrum.

Den gemensamma takterrassen 1 trappa upp från lägenheten blir som ett extra rum den varmare delen av året och här finns möjlighet till att grilla och umgås bland solstolar och möblemang. Generöst med terrassyta i solen så här kan man sitta ostört och jobba eller läsa en bok. Sammantaget ett mycket unikt boende med bra kommunikationer där man kan ta sl båten in till Nybroplan inom 15 minuter samt bland annat buss nummer 53 in till Södermalm. Till lägenheten hör ett rymligt externt källarförråd. 

Förening

Brf Saltsjön Magasin IV bildades 2013 och är en äkta förening som äger marken. Den består av 66 bostadsrättslägenheter och omfattar adresserna Kvarngränd 3-7. Garage finns som erbjuder 52 bil platser (1000 kr) och 5 MC-platser(250 kr) som sköts via gemensamhetsanläggning med fem andra föreningar. Fastigheten har en industriell historia bakom sig då den ursprungligen var en lagerlokal från 1931 som var placerad mellan kvarnen Tre Kronor och Havrekvarnen. 2015 totalrenoverades fastigheten och erbjuder nu trevliga kvalitets boenden. Normalbelånad förening inom nyproduktion där man håller bra avgifter där det sker en liten årlig höjning varje år av avgiften. Som medlem i huset så har man ett externt förråd samt kan nyttja den magnifika takterrassen inklusive det inglasade uterummet samt gästlägenheten som finns i huset(200 kr/natt). Utöver det så finns även cykelrum, barnvagnsrum, soprum samt skyddsrum. För mer information gå in på föreningens hemsida.

Område

Kvarnholmen är en levande stadsdel som har tagit form där man har vattnet som närmsta granne och bor nära stan men samtidigt på gränsen ut mot skärgården. Allt finns utanför dörren i form av mataffär (COOP), bageri (Deselius) och trevliga alternativa matställen. Glassbaren SNÖ nere på kajen är mycket populär den varmare delen av året. Många som bor på Kvarnholmen väljer att lämna sin bil och klarar sig enbart via sl båtarna som går regelbundet och erbjuder gratis kaffe under 15 minters färden in till stan. Sista båten från Nybroplan går vid 23:30 tiden. Utöver det flertalet bussar som tar en in till slussen inom 10 minuter. Vackra promenadstråk, bad och grönomrården utanför dörren. Bra skolor finns även i närheten samt lekparker och boulebanor. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram