Kungsholmen

Pipersgatan 27, 2 tr

Visa alla bilder

Välkommen till en optimalt planerad trea i populära Stråhattsfabriken. Här möts man av bostaden fantastiska rymd, ljusflödet från stora vackra fönster och lägenhetens stilrena inredning. I bostaden finns två bra sovrum, walk-trough closet, tvättpelare, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning.

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med gångavstånd till Arlanda express, vackra promenad- och löpspår och all tänkbar service samt flertalet restauranger och caféer. I fastigheten finns dessutom en matbutik. Garage i huset med god platstillgång och elstolpar på alla platser.

Rum & Storlek

3

Pris

9 000 000 kr

Våning

2

Avgift

4 609 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Pipersgatan 27, 2 tr – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör

Lägenheten kännetecknas av den höga takhöjden, stora fönsterpartier och stilrena snickerier. Samma tonalitet och formspråk går igen i kök och badrum. Golven består genomgående av rejäla oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är sobert vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober och socklar är målade i en svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta. Den öppna, sociala planlösningen bjuder på trevlig sällskapsyta för sällskap med familj och vänner. 

Hall 
Trevlig hall med gott om plats för avhängning via platsbyggd lösning.

Kök
Köket består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Tillverkat av ett småländskt snickeri med skiva i Carrara-marmor. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Samtliga vitvaror, kyl, frys, ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor och diskhon är underlimmad. I köket finns utrymme för stort matbord för upp till 10 personer. 

Vardagsrum
I öppen planlösning mot köket ligger det härliga vardagsrummet. Rummet präglas av det vackra, stora fönstret, takhöjden och de industriella detaljerna. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrum
Bostaden erbjuder två trevliga sovrum. De är båda rymliga och har plats för upp till dubbelsäng med tillhörande möblering. I båda sovrummen finns det plats för förvaring. 

Walk-through closet
I anslutning till master bedroom finns en rymlig walk-through closet. Här finner du gott om förvaring för kläder och dyl. 

Badrum
Badrummet består av helkaklade väggar och golv, travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och fristående badkar samt takdusch. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork. Golvvärme. 

Tvättpelare
I bostaden finns ett utrymmen för tvättpelare, utrustad med både tvättmaskin och torktumlare (Cylinda).

Förvaring
Bostaden erbjuder gott om förvaring via platsbyggda lösningar och klädkammare. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Övrigt
Fiber är indraget och nätverksuttag finns i lägenheten. 

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Fiber är indraget, leverantör Telia AB.

Som medlem har man tillgång till två stora barnvagns- och cykelförråd. 

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen har installerat laddstationer på garagets samtliga platser.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram