Vasastan

Rörstrandsgatan 14a

Visa alla bilder

SÅLD INNAN VISNING:Unik etagelägenhet om 103 kvm totalarea (99 boarea plus 3 biarea) på bästa läget i Birkastan med två balkonger, två eldstäder, två toaletter samt högt i tak med synliga takbjälkar på övervåning och mycket social yta samt bra förvaring. Ursprunglig fyrarummare men disponeras idag som en trea. Lugnt läge över gård utan hiss. Genomgående bra skick med vindsförråd utanför dörren på övervåning samt stor tvättstuga/klädkammare på plan 1. Välskött och solid förening med mycket låg belåningsgrad. Möjlighet att enkelt återställa och skapa 2-3 sovrum för den som vill.

Rum & Storlek

3

Pris

10 495 000 kr

Våning

4

Avgift

3 505 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband, sophämtning,trappstädning

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan floor-plan
Rörstrandsgatan 14a – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna trevliga etagevåning om totalarea 103 kvm väldisponerat på två plan med högt i tak och mycket fönster. Lägenheten utnyttjas idag som en 3:a med 1 sovrum på plan 2 men är ursprungligen en 4:a på papper. Högt i tak uppe och nere med vackra mörkbetsade trägolv på plan 1 samt delvis stengolv på plan 2 i kombination med vackra takbjälkar. Ljus lägenhet med mest soltimmar på balkongen på plan 2. Till lägenheten hör ett externt vindsförråd som är belägen precis utanför på vinden. 

Plan 1:

Hallen öppnar upp med gott om avhängning och förvaring i befintliga garderober. Från hallen ansluter den generösa tvättstugan som även erbjuder möjlig walk in closet. Det italienska köket från Febac är stilrent och snyggt med vacker kalkstensskiva både ovan och på arbetsbänken. Bra maskinell utrustning med vitvaror från Miele och De Dietrich med bland annat stor snabbuppvärmd induktionshäll och en rymlig vinkyl. Generöst med arbetsyta och skåpförvaring hela vägen upp till tak. Plats finns om man vill sätta in en köksö. Från köket blickar man ut från ett stort fönster mot balkongen med utsikt över takåsar. Den möblerbara balkongen är belägen perfekt mellan matsal och vardagsrum och vetter mot norrläge. Mycket trevlig öppen atmosfär mellan kök, matsal och vardagsrum där matsalen erbjuder matplats för 10 personer samtidigt som vardagsrummet skapar en mysig social del med en specialinsatt modern eldstad. Vardagsrummet har tidigare varit ett separat sovrum. Lyxig toalett i mörk marmor med stor kommod och handfat och förvaring i skåp bakom den vägghängda toaletten. Elburen golvvärme.

Plan 2: 

Den vackra trappen leder oss upp till plan 2 där man upplever ytterligare ljus från den härliga balkongen i kombination med takfönster i olika rum. Ytterligare vardagsrumsdel med fungerande eldstad. Denna del kan man enkelt dela av som sovrum om man vill ha två stycken på övervåningen. Befintlig loungedel finns redan utanför balkongen. Befintliga inbyggda garderobslösningar. Sovrummet ligger i lugnt läge med plats för stor dubbelsäng samt arbetsplats under det stora takfönstret. Magnifikt och stort badrum specialdesignat med kopparbadkar samt likaså kranar och handdukstork i matchande kopparmaterial. 

I området finns ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och Rörstrandsgatan bjuder på en fantastisk atmosfär hela året runt. Härliga promenadstråk och joggingspår längs med Karlbergskanalen och mot Pampas Marina. Ett stenkast från fastigheten ligger även Vasaparken med grönområden, fotbollsplan/skridskobana och stor parklek.Kommunikationerna är bra med flertalet bussar och närhet till T-bana S:t Eriksplan.

 

 

Förening

Brf Eldaren 12 bildades 1978 och är en välskött och äkta förening som äger marken. Den består av 30 bostadsrättslägenheter. Lågt belånad förening med väldigt lite lån. Föreningen har inga hyreslägenheter eller kommersiella lokaler. Juridisk person accepteras ej som köpare. Fastigheten består av två flerbostadshus i fem våningar med tre innergårdar. Fastigheten har inga garageplatser men finns möjlighet att hyra i området alt boendeparkering. Kabel-tv och bredband finns framdraget via ComHem. I källarplanet finns tillgång till tvättstuga samt cykelförråd. På innergården finns om sommaren en trevlig grönskande uteplats med möjlighet att grilla. 

Fastighet

Genomförda renoveringar:
2020: Hissrenovering gatuhus
2013: Fasad och fönsterrenovering
2012: Installerade takfallsstegar. Bytte värmeväxlare
2011: Värmestambyte mellan gat- och gårdshus

2010: Byggde balkonger

2009: Tvättstugerenovering

2008: Bytte fläktar i gårdshuset

2006: Installerade snörasskydd samt värme i stuprör

2005: Målade trapphus i gårdshuset

2003: Målade taket

2002: Nya tvättmaskiner i tvättstugan

1998: Takrenovering

1995: Fasadrenovering gathus mot gatan
Stambyte i gårdshuset

1993: Stambyte gatuhus
Trapphusrenovering gatuhus

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram