Solna

Parkvägen 2

Visa alla bilder

Mycket trivsam och ljus 1:a med balkong i populära brf Dallas Tower med unika faciliteter och centralt läge i Solna! I Dallas Towers gemensamhetsutrymmen finns det plats att umgås och skapa guldkant på vardagen. Med loungemiljöer både ute och inne, wellness studio, café och bio rum bestämmer du själv om du vill varva ned efter en lång arbetsdag eller bjuda vännerna på bio. Ett stenkast från tunnelbanan vid Solna Centrum med endast 14 min till city.

Rum & Storlek

1

Pris

2 690 000 kr

Avgift

2 409 kr Inkl. värme och vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Projektsida
Parkvägen 2 – Solna

Kontaktuppgifter:

Mimmi Rockborn

0733-254011 mimmi.rockborn@alexanderwhite.se
Interiör

Mycket trivsam och ljus 1:a med balkong. Lägenheten har en öppen planlösning och rummet rymmer både sov- och matplats samt sällskapsdel. Fullt utrustat kök med snickerier i en ljusgrå nyans från Marbodal. Induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Integrerad kyl och frys. Alla vitvaror från Siemens. I rummet finns ett fönsterparti med utgång till balkongen. Hall med garderobsförvaring med ljusgrå snickerier. Helkaklat badrum i keramikmaterial. Keramikplattorna benämns "All Marbel" och är från Italienska Marazzi, med en exklusiv look. Ett mycket välplanerat badrum med tvättmaskin (kombimaskin), toalett, handfat. duschhörna samt glasvägg. Hela lägenheten har ett sobert vitpigmenterat parkettgolv.

 

Förening

Dallasskrapan som uppfördes i början av 1980 talet var ursprungligen en del av nationalarenan Råsunda stadion. Byggnaden uppfördes i stadions sydvästra hörn. Den del som idag utgör terrassen var kontorsutrymmen under och bakom den västra läktaren. Tornet fick snabbt namnet Dallasskrapan på grund av sin spegelglasfasad. I och med att byggnaden konverterades till bostäder 2020 uppdaterades namnet till Dallas Tower - där hotellkänslan blir till vardag!

Bostadsrättsföreningen Brf Dallas Tower i Solna registrerades 2020 med adress Parkvägen 2 och Garvis Carlssons gata 15. Föreningen äger marken.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnadens yta är 7 849 kvm varav 7 461 kvm utgör boyta och 388 utgör lokalyta. Föreningen upplåter totalt 134 lägenheter med bostadsrätt. Verksamhet i lokalerna är "Lokalen" Bistro och Deli samt Mabi biluthyrning. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av köparen och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

Ägande


Föreningen accepterar generellt inte juridisk person. Ansökan ska inkomma i mycket god tid för behandling av styrelsen. Delat ägande godkänns och minsta andel är 10 %.

Årsavgift

2 409 kr/månad. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA. Kabel-tv debiteras separat.

Parkering

Bostadsrättsföreningen disponerar inga parkeringsplatser för långtidsuthyrning. Däremot finns 10 stycken besöksparkeringar vid Garvis Carlssons gata. Dessa är kan nyttjas av enskild och parkering sker enligt instruktioner i app (se skyltning)

Andelstal i förening
0,4690 %

Storlek
Lägenheten är 35 kvm enligt föreningens information.  

Lån
12 867 kr/m² (enl ekonomisk plan).

Nettoskuldsättning: 830.221 kr. (Enligt 2021 årsredovisning)

Kabel-TV och bredband
ComHem/Tele-2, 167 kr/mån

Förråd
Förråd i föreningens entréplan

Gemensamma lokaler: Lounge, biograf, förenings-/festlokal, cykelrum, barnvagnsrum, terrass (med grill och umgängesyta), Wellness-avdelning (med takterrass, bastu, gym och yogarum) samt två gästlägenheter.

Fastighet

Lev ett mer balanserat liv. I Dallas Tower finns alla redskap och ytor för att du ska kunna få mer tid till det som är viktigt för just dig. Vi öppnar upp till ett boende med den rätta hotell känslan som fyller dina behov. Ett stenkast från tunnelbanan vid Solna Centrum med endast 14 min till city.
Wellness Studio
Gör solhälsningar mot Stockholms bästa vy, avsluta med ett bastu besök eller ta ett harmoniskt träningspass med gymmets exklusiva träningsredskap. I wellness studion finns något för alla som vill unna sig själva ett bättre välmående. 
Ta hand om både kropp och själ med en avslappnande utomhus dusch på studioterassen. Låt tankarna vandra till utsikten eller varva ned i de mjuka fåtöljerna efter en lång arbetsdag. 
Biograf och mötesplats
Vi låter dig inte kompromissa mellan hemma soffan eller bio soffan - ta med dig valfritt snacks och slå dig ned i den bekväma, moderna biosalongen med gott om utrymme för dig och dina vänner.
Jobb och nöje har aldrig varit närmre varandra - köp med mat från husets eget Delit, eller ta med datorn och jobba ostört i husets lounge. Avsluta arbetsdagen med en trevlig bok i soffan framför öppna spisen eller bjud in dina vänner på middag i föreningens festlokal.
Trädgårdslounge
Gör din bostadsyta större! I trädgårdsloungen hittar du en harmonisk atmosfär för både avslappning i grönskande miljö och ytor för en härlig sensommargrillning. Fånga varje årstids essens med fler utomhus ytor att umgås på. Vare sig det är snöklädda tak, solvarma mark plattor eller ett friskt vårregn så är trädgårds loungen en given plats för dig och dina grannar.
Konstverk - Stjärnskottet
Konstverket med titeln Stjärnskott är ett av de största konstverk som beställts för utomhusmiljö i Sverige till ytan sett och omfattar över cirka 4 400 kvadratmeter. Det består av ett antal ton mönsterlagda smågatstenar i olika stensorter med inlagda texter och symboler samt skulpturer och vattenkonst i form av fontäner och dammar. Konstverket börjar i anslutning till Råsunda och sträcker sig över hela det nya torgstråket fram till Solna centrum.
Råsunda Stenstad och den gedigna arkitektur och hantverk som präglar denna äldre del av Solna. Konstverket relaterar dessutom på ett historiskt plan till fotbollen och berömdheterna som verkat i Råsunda under till exempel Olympiaden 1912 och VM-finalen i fotboll 1958, men också till stjärnskådespelarna i Filmstaden.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram