Kungsholmen

Scheelegatan 24, 5tr

Visa alla bilder

Välkommen till en fantastisk vindsvåning med solig terrass i spektakulära Beckerska huset. Den välplanerade trean om 77 kvm golvyta har typisk vindskaraktär och bjuder på härlig rymd, ljusflödet från stora fönster, stilren inredning och utsikt över takåsarna. I bostaden finns AC, kamin, två bra sovrum, ett generöst badrum med både badkar och dusch samt tvättpelare, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning. Förråd finns.

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med gångavstånd till Arlanda express, vackra promenad- och löpspår och all tänkbar service samt flertalet restauranger och caféer. I fastigheten finns dessutom en matbutik. Garage i huset med god platstillgång och elstolpar på alla platser. Kontakta ansvarig mäklare för önskemål om privat visning.

Rum & Storlek

3

Utgångspris

8 500 000 kr

Våning

5

Avgift

3 678 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutb), fiber

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Scheelegatan 24, 5tr – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och inbyggd förvaring. Tre härliga takfönster som släpper in mycket ljus och infällda spotlights i taket. Genomgående i bostaden ligger oljade plankgolv i ek och väggarna är målade i en varierande bruten vit ton. 

Kök
Köket består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Tillverkat av ett småländskt snickeri med bänkskiva och stänkskydd i Carrara-marmor. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Samtliga vitvaror, kyl, frys, ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. I köket finns även en vinkyl. Här finns utrymme för matbord för upp till 10 personer samt fönster i kupa mot Scheelegatan. 

Vardagsrum
Ljus och härlig sällskapsyta i öppen planlösning mot köket. Gott om plats för soffgrupp och umgänge. Här njuter ni under vinterhalvåret av att elda i kaminen och under sommarhalvåret tillgången till den soliga terrassen samt svalkande AC. Elektrisk mörkläggning mot terrassen.  

Terrassen
Stora, helglasade fönsterpartier leder ut mot den generösa terrassen i sydost med utsikt över takåsarna. På golvet ligger trall och det finns gott om plats för loungegrupp samt grill och plantering. Dolt i väggen finns ett litet förråd. 

Master bedroom
Mysigt sovrum en suite med badrummet. Typisk vindskaraktär med snedtak, fönster i kupa. I rummet finns plats för dubbelsäng, nattduksbord samt övrig önskvärd möblering. Förvaring i garderober samt AC. 

Sovrum
Ljust, trevligt rum som idag disponeras som arbetsrum/gästrum. Lämpar sig även bra som sovrum, barnrum. Här finns gott om plats för säng och nattduksbord men även utrymme för arbetsplats eller annan lämplig möblering. Förvaring i platsbyggda garderober samt AC. 

Övrigt: AC är instrallerat i bostaden samt dimbara spotlights. Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Angående AC, det är lägenhetsinnehavarens ansvar som gäller för eventuella kostnader förknippade med AC:n. Ett separat överlåtelseavtal skrivs med föreningen om detta. Hittills har det inte varit några kostnader för nuvarande ägare. AC:n installerades sommaren 2017. 

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Fiber är indraget, leverantör Telia AB.

Som medlem har man tillgång till två stora barnvagns- och cykelförråd. 

Läs gärna mer om föreningen här: www.strahattsfabriken.se

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen har installerat laddnings-stationer på garagets samtliga platser.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram