Östermalm

Skeppargatan 52A

Visa alla bilder

På attraktiv och central Östermalmsadress saluförs nu en stilrent renoverad tvåa med tyst och lugnt gårdsläge. Vackra detaljer från fastighetens byggnadsår 1887 som i kombination med lägenhetens moderna utförande skapar ett enastående boende. Mycket lågt belånad förening med goda lokalintäkter i representativ och väl underhållen fastighet. Utmärkt läge mitt på Östermalm med gångavstånd till både Fältöverstens rika serviceutbud och Djurgårdskanalens magiska promenadstråk.

SLUTPRIS 4 800 000 kr

Rum & Storlek

2

Utgångspris

4 800 000 kr

Avgift

1 711 kr Inkl. Vatten, Hushållsel, Värme, Kabel-TV (grund)

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Hall med plats för avhängning och förvaringsutrymme i form utav en klädkammare som är både djup och i full takhöjd. På golvet ligger ljusgrått kakel utrustat med golvvärme, väggarna är ljusmålade och taken är dekorerade med stuckatur. Säkerhetsdörr. 

Lägenhetens badrum ligger i anslutning till hallen och renoverades 2011. Här finns wc, tvättställ och handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp samt dusch med vikvägg i glas. Sobert inrett med svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt.

Vidare in i lägenheten möts man av ett öppet och ljust vardagsrum och kök. Här har säljaren noga avvägt färg och material som går i ton och är genomgående i hela bostaden. Rummet är dekorerat med golvlister, pampig stuckatur och en vacker takrosett. Köket är välplanerat och har goda förvaringslösningar upp till tak och mycket arbetsyta. Den maskinella utrustningen består utav induktionshäll med ugn och fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Här finns plats för stor matgrupp och en ordentlig soffhörna. 

Sovrummet ligger in tryggt läge in mot lugn gård. Stort fönster med nisch och generöst inredd förvaringsvägg upp till tak som gömmer sig bakom vacker gardinskena iklädd stuckatur. Idag möbleras sovrummet med en 140cm säng men får plats med 200cm säng samt sängbord. 

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Brf Kumlet 15 är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark (dvs. ej belastad av tomträtt). Föreningen förvärvade fastigheten år 1972 och är idag bestående utav 25 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt.

TV och bredband
Fastigheten är ansluten till Comhem. Fiber finns indraget via IP Only, det finns 24 olika leverantörer att välja på för bredband, telefoni och tv.

Ekonomi
Föreningen har en enastående ekonomi med goda lokalintäkter (624 407kr inkl tillägg el och fastighetsskatt per år) och en låg belåningsgrad (1 239 kr/kvm). Den 31 december 2020 har föreningen totalt 1 834 300kr i lån och 1 552 912 kr i kassan. I avgiften ingår värme, vatten, hushållsel och kabel-tv (basutbud). Bredband ingår from. att man kopplat upp sig mot leverantör. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Stadgar
Juridisk person accepteras ej. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10%. Andrahandsuthyrning godkänns i samråd med styrelsen vid giltig anledning.

Utförda renoveringar och underhåll
1974 Stambyte kök och badrum
1974 Elstammarna byttes
2002 Elradiatorer är utbytta och nya termostater installerade.
2003 Fasadrenovering gårdshuset
2006 Fasadrenovering mot gatan
2008 Energideklaration uppförd
2010 Fasadrenovering gatuhuset
2011 Fönsterrenovering (insättning av 3 glas).
2013 Konditionsbessiktning av fastigheten
2014 Sockeltätning mot gården, OVK , stamspolning (inga anmärkningar) 
2015 Målning av garage och källare
2015 Målning av fönster utvändigt
2016 Fiber drogs in
2017 Byte av garagedörrar. Brandinventering utförd, brandsläckare och brandvarnare har installerats.
2019 Entré renoverad
2021 Hissmodernisering

Kommande underhåll: Föreningen har en pågående dialog om att eventuellt rusta upp innergårdarna och måla om trapphusen.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns en välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Utöver det finns även ett styrelserum, cykelförråd och två härliga innergårdar. Garage med 6 platser finns att hyra för ca. 920 kr/mån, separat kö. 10st extra källarförråd under gårdshuset finns att hyra för 102 kr/mån, separat kö. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram