Smedslätten

Familjevilla i Smedslätten

Visa alla bilder

Ett mycket spatiös villa med flera fina tidstypiska detaljer. En välkommande sällskapsdel med vardagsrum och matsal i fil, båda med stort ljusinsläpp och med gott om plats för den stora familjen. Tomten är en blandning av engelsk trädgård med damm möter trädgårdsstaden Bromma traditionella trädgårdar med uppvuxna äppleträd och fina planteringar. Ljuvliga gräsmattor för lek och spel. Väl tilltagen gräsmatta på framsidan av huset för en ev. framtida pool. Villan bjuder på 5-6 sovrum på övervåningen, en hall som mittpunkt med flera möjligheter som tv och lekrum och en stor altan i sydläge. Vinden har exponerade balkar och plats för soffa och fåtöljer i det stora rummet. Ett gästsovrum med utsikt mot trädgården och ett badrum med toalett. Källaren har en stor spa avdelning bastu och flera rum för förvaring och slutligen en större vinkällardel. Villan ligger med gångavstånd till kommunikationer via spårvagn vid Klövervägen, närhet till skolor, daghem, bad och natur. En fantastisk villa!

Rum & Storlek

8 / 248 m2

Biarea

106 m2

Tomtarea

858 kvm

Area comment

Ändrade uppgifter med info från säljaren.

Pris

-

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan floor-plan floor-plan
Interiör

Genom entrédörren kommer man in i en blommande William Morris tapetserad hall med bra förvaringsutrymmen tidstypisk klädhängare och ett stort spröjsat fönster. Klinkergolv möter parkett i fiskbensmönster. Trappan till övervåning är målad i en varm grå kulör som knyter an fint till tapeten. Man går därefter vidare in i det stora trevliga köket med handmålad köksinredning. Köket har plats för matbord och rymligt kylskåp för den stora familjen. Dessutom finns ett mycket fint fullt fungerande ved kök i gammal stil som andas nostalgi och ger en fin bild av svunna tiders kök. I direkt anknytning till köket ligger matsalen med plats för många gäster. Rummet har ett stort spröjsat fönster med bra ljusinsläpp då solen når direkt in i rummet, lagom till lunch. Fiskbensparkett med fris och tidstypisk listning både vid golv och tak. Vardagsrummet möter i direkt fil till matsalen och där finns den traditionella eldstaden med fungerande skorsten vackert infälld hylla och väl tilltagen plats för en trevlig brasa. Vardagsrummet är mycket rymligt och har en egen entré till trädgården samt fina stolpar med infällda speglar i snickerier. Den öppna planlösningen och stora fönster ger ett fint och ljust rum under hela dagen. I vardagsrummets norra fasad hittar man dom färgglada blyinfattade fönstren, typiska för många hus i Bromma.

Område

Smedslätten är en del av Bromma trädgårdsstad och fick sitt namn av Smedslättens gård, inte långt från Mälarens stränder. Stor del av Smedslätten utgörs av tätare blandskog med inslag av många tallar. Man når Smedslätten och Nyängsvägen genom transport med spårvagnen Nockebybanan till hållplatserna Klövervägen eller Smedslätten.

Villan ligger med gångavstånd till kommunikationer via spårvagn till Alviks tunnelbana vid Klövervägen, närhet till Smedslättsskolan, daghem, Solviksbadet och naturnära.  

Fastighet

Fastigheten på Nyängsvägen ligger i hjärtat av Smedslätten och har en tomtyta om 858 kvm. Tomten är en blandning av engelsk trädgård med damm möter trädgårdsstaden Brommas traditionella trädgård med uppvuxna äppleträd och fina planteringar. Ljuvliga gräsmattor för lek och spel. Väl tilltagen gräsmatta på framsidan av huset för en ev. framtida pool. 
 
Byggåret är 1929 och huset är byggt i den tjugotalsklassicistiska stilen med en trästomme med enkel putsad fasad. Torpargrund och platta på mark med en utgrävd grund på över 100 kvm bi-yta. Huset har flera bevarade original detaljer som tidstypiska runda fönster s.k. oxöga på fasadens yttre. Fasaden är dekorerad över fönster med tidstypiska festonger som en trevlig detalj. De tidstypiska fönstren har två bågar med tre rutor i varje och handmålade i tidstypiskt grön kulör. Huset entrédörrar har en fernissad glasad dörr med spröjs också i tidstypisk grön kulör. På övervåningen på fasadens utsida finns handmålade fönsterluckor i den gröna kulören som fin inramning och funktion. En stor altan i tidstypiskt snickeri välkomnar till lek och spel ute i den väl tilltagna trädgården utan insyn. Där finns plats för grill och matplats dessutom en inbjudande soffa. På övervåningen finns också en ytterligare en stor balkong med möjligheter till matplats och soffa i bästa insynsskyddade sydöst läge. Huset vind är inredd och har väl tilltagna rum samt även toalett. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram