Vasastan

Observatoriegatan 21 A

Visa alla bilder

Bo i hjärtat av Vasastan mellan Tegnérlunden och Vasaparken med solig balkong. Högt och ljust läge på tre trappor mot fin innergård med två underbara växthus. Lägenheten är i fint skick med modernt kök och badrum samt gott om inbyggd förvaring. Välplanerad planlösning med två ordentliga sovrum samt halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum där balkongen blir ett extrarum den varmare delen av året. Stor, välskött och populär förening där den låga avgiften speglar föreningens goda ekonomi. Som medlem kan du nyttja flera trevliga tillgångar såsom bastu, motionsrum, hobbyrum och fina lekytor för barn på gårdarna. Stor hiss upp till lägenheten som rymmer två barnvagnar. Välkommen att kontakta mäklaren för visning utanför avsatt tid!

Rum & Storlek

3 / 82 kvm

Utgångspris

9 500 000 kr

Våning

3

Avgift

3 477 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband och balkongfond

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Observatoriegatan 21 A – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Observatoriegatan 21 A – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring via garderobsvägg. Spotlights i tak. 

Kök/

Vardagsrum
Separat kök som ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och erbjuder en given matsalsplats mellan rummen för ca 8 personer. Luftigt vardagsrum med hörnfönster som släpper in härligt naturligt ljus. Härifrån når ni den stora balkongen som badar i sol från eftermiddag till sen kväll. Det stilrena köket från Noblessa (uppdaterat och delvis renoverat 2021) med full maskinell utrustning så som diskmaskin, kyl/frys, ugn och micro och avfallskvarn. Kökets luckor är i en vit blank kulör och passar perfekt med bänkskivan i ljuspigmenterad ek. På golvet ligger matchande ljuspigmenterad ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör.

Sovrum 1
Luftigt sovrum med lugnt läge och plats för dubbelsäng med sidobord samt övrigt möblemang. På golvet ligger likaså den ljuspigmenterade ekparketten och väggarna är målade i vit ton.

Sovrum 2
Detta rum är något större än sovrum 1. Idag nyttjas rummet av två barn och där man med fördel får plats med en våningssäng. Även detta med lugnt och tyst läge mot gård. Ljuspigmenterad ekparkett och väggar målade i vit ton.

Badrum
Helkaklat badrum renoverat år 2009. I badrummet finns blandare från Vola, dubbelhandfat från Duravit, dubbeldusch från Hans Grohe, wc samt handdukstork. Extra stort handfat för två personer med två blandare. Det är förberett med vatten och el för en tvättpelare vid sidan av duschen som idag är ett skåp. Spotlights i taket samt elburen golvvärme.

Förening

BRF Planeten 234 är en förening belägen i Vasastan, Stockholm som äger 1 fastighet med 121 bostadsrättslägenheter på adresserna Dalagatan 26, Dalagatan 28, Kungstensgatan 58, Kungstensgatan 60, Observatoriegatan 21, Observatoriegatan 21A, Observatoriegatan 23, Västmannagatan 33, och Västmannagatan 35.

Bostadsföreningen registrerades 1987 och äger marken. Den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2014. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. I föreningen finns 7 flerbostadshus där fastigheten för den här bostadsrätten är uppförd år 1990. Delat ägande godkänns.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen består av 13 046 kvm totalarea varav 10 374 kvm utgör lägenhetsyta och 2 672 kvm utgör lokalyta. Detta är fördelat på 121 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 207,50 kr och eventuell pantsättningsavgift på 483 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, bredband, kabel-tv och balkongfond.

Andelstal i förening
0,0079 %

Storlek
Lägenheten är 82 kvm enligt föreningens register.

Föreningens lån
4 963 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Ownit/Comhem/Tele2

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad.

Gemensamma utrymmen

- Bastu och dusch

- Föreningslokal

- Motionsrum med pingisbord

- Hobbyrum

- Tvättstugor

- Mysig gemensam innergård med möbler och två växthus

- Cykelförråd

- Barnvagnsrum

Energideklaration
102 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus
2019-2020: Yttertak, fönster, brandsäkerhet och taksäkerhet.

2017-2018: Fönster, fasad och balkongrenovering samt takmålning och renovering av gården och genomförd OVK.

2016-2015: Renovering av bastu och dusch samt motionsrum. Underhåll fönster och yttertak. Modernisering av hissar och byggnation av 5 cykelrum.

2014-2013: Ombyggnation av lokal och renovering av föreningskontor. Renovering av tvättstuga och fasadrenovering.

2003- 2012: Installerade bredband, förädling eldstäder, byggde vindsvåningar, renoverade innergård, installerade bergvärme och renoverade trapphus och portar.

År 1987–1993: El- samt rörstambyte.

För fullständig lista, se årsredovisningen.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram