Vasastan - Norrmalm

Drottninggatan 102c

Visa alla bilder

Bo mot en lugn gård med känslan av ett eget gårdshus på ett magnifikt läge invid Tegnérlunden på charmig och historisk del av Drottninggatan, i gränslandet mellan Norrmalm och Vasastan. Idag disponerad som en 5:a med luftiga 119 kvm med 4 sovrum och öppen planlösning mellan vardagsrum och matsal. Möjlighet finns att öppna upp och ha större sällskapsytor. Bra och välskött förening som är äkta och äger marken.

Rum & Storlek

5 / 119 m2

Pris

-

Avgift

5 921 kr Inkl. värme , Vatten,

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Drottninggatan 102c – Vasastan – Norrmalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Denna våning ger en känsla av att bo i ett eget hus med privat entré från innergården med egen solig uteplats. Endast ca tre grannar som nyttjar den gemensamma uteplatsen en bit bort vilken ger en enorm känsla av privacy och i stort sett ingen insyn in i bostaden. Här andas det historik där man befinner sig mitt i Strindbergs hemkvarter med välbevarade sekelskiftesdetaljer. Trots närhet till härliga och myllrande Drottninggatan så är det helt knäpptyst mot detta trevliga och ljusa gårdsläge. Från vardagsrummet har man även en altandörr vilket skapar ett trevligt ljusinläpp. Idag nyttjas lägenheten som en femma med 4,5 sovrum samt stort vardagsrum och separat kök med tillhörande skafferi/matförråd. Stort badrum samt separat tvättstuga där man med fördel kan skapa ytterligare ett badrum. Likaså en stor klädkammare som idag nyttjas som ett ytterligare sovrum. Möjlighet finns annars att lätt återställa planlösningen utan att skada golv och därmed slå ut väggarna och skapa sig en trea med större och luftigare sociala ytor. Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Förening

Brf Kurland 4 är en äkta förening som äger marken och består av 14 bostadsrättslägenheter och 1 lokal. Den är välskött och har ett positivt kassaflöde. Fiber finns indraget i fastigheten och till varje lägenhet hör ett förråd. Gemensamma utrymmen för medlemmar att nyttja är sophantering, tvättstuga och en grönskande innergård med stor solig matplats där man kan grilla i kvällssolen. Föreningen har gjort många stora renoveringar och spolar stammarna var sjunde år. Mellan åren 1990-2017 har man renoverat tvättstuga, gjort innergård, tak/trapphus, fönster, fasad och elstigar. I mars planeras en fönsterrenovering som man redan budgeterat för och kommer ej att påverka månadsavgiften.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram