Råsunda

Garvis Carlssons gata 12

Visa alla bilder

Ett unikt toppläge! Ljus våning till salu högst upp med stor balkong mot lugn gård. Ett unikt tillfälle att förvärva en enastående ljus våning högst upp i huset utan direkt insyn till salu på historisk mark i gamla Råsunda nära Solna centrum. Med stor balkong med plats för matbord. Nära kommunikationer och parkeringsgarage i huset. Ett stenkast från tunnelbanan vid Solna Centrum med endast 14 min till city. Hiss finns. Ett unikt toppläge!

Rum & Storlek

2

Pris

3 150 000 kr

Våning

7

Avgift

2 688 kr Inkl. Värme, Vatten, Telia Triple Play och fasta elkostnader

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör


Hall
Hallen har bra möjligheter till förvaring i en garderob och plats för ytterkläder vid hatthyllan. Golvet är ljus ekparkett med vita väggar. 

Badrum 
Badrum inrett med helkaklade väggar och klinkergolv med komfortvärme. WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och dusch med duschvägg av glas. Möjlighet till badkar finns om så önskas att sätta in. I badrummet finns också en kombimaskin tvätt/torktumlare. Väggskåp finns i badrum och avlastningsyta övanför kombimaskinen.

Vardagsrum/matplats.
Vardagsrum med öppen planlösning med plats för matbord och utgång till balkong. Stora fönster i nordväst utan direkt insyn och ett fritt läge högst upp i huset. Om önskvärt kan väggen mot sovrummet i vardagsrummet tas bort för en genomgående öppen planlösning. Balkong med eftermiddagssol fram till sen kväll med plats för matbord och soffgrupp. Fritt högt läge mot innergården. Vita väggar i vardagsrummet med ljus ekparkett.

Kök
Ett fullutrustat kök med skåp och luckor från Vedum. Vita luckor och ett stilrent vitt kakel över köksbänkarna som är i laminat och diskho. Utrustningen i köket kommer från Electrolux och innefattar inbyggnadsugn, induktionshäll, diskmaskin, kyl och frys, spiskåpa och mikrovågsugn.  

Förråd
Ett bra förvaringsutrymme finns inne lägenheten med dörr.

 

Förening

På historisk mark vid gamla Råsundas fotbollsstadium ligger fastigheten som består av BRF Derbyt som har 157 lägenheter i två huskroppar, fördelade över 8 trappuppgångar och som upplåts med bostadsrätt. Det finns 3 lokaler som är uthyrda. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och individuell mätning av elförbrukningen sker för varje lägenhet. Föreningen kan eventuellt acceptera juridisk person efter särskild prövning. Säljaren friskriver sig mot eventuell avvikelse av area. 

Månadsavgift
I månadsavgift för lägenhet ingår vatten, värme, Telia Triple Play (bredband, tv, ip-telefoni) och fasta elkostnader.  Förbrukad el debiteras via månadsavgiften. Inga avgiftshöjningar är planerade. 

Gemensamma utrymmen och innergårdar
Det finns ett gemensamt miljörum och ett cykelrum samt förråd för barnvagnar, rollatorer o s v i trapphuset. På den gemensamma gården finns cykelställ, soffor, sandlåda, utegrill och picknickbord under en pergola.  

Värme, vatten och el 
Föreningen har elnätsavtal med Vattenfall Eldistribution och har också tecknat elhandelsavtal för samtliga medlemmar med Vattenfall. Enskild medlem behöver inte teckna egna elavtal. Elförbrukning mäts för varje lägenhet och debiteras i efterskott via månadsavgift. 

Uppvärmning och ventilation
Ventilation sker genom mekanisk till- och frånluft med central fläkt. Ur frånluften återvinns värme till friskluften under uppvärmningssäsong. Ytterligare uppvärmning än genom ventilationen sker genom fjärrvärme via installerade vattenburna radiatorer i varje lägenhet. Varje radiator har ett vred för justering av inomhustemperatur.

Energideklaration finns.

TV, bredband och IP-telefoni
Föreningen har Telia Triple Play för bredband och TV. Ett valt utbud av TV-kanaler, bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Tillgång aktiveras genom att medlemmen kontaktar Telias kundtjänst (se Felanmälan för telefonnummer). I lägenheten finns 1 st router och 1 st TV-box med fjärrkontroll, vilka tillhör lägenheten och inte bostadsrättsinnehavaren.

Sopor och avfall samt källsortering för återvinning
Föreningen har sopsugsinkast för hushållssopor (restavfall) och matavfall på innergården till ett sopsugsystem som Brf Derbyt delar med Brf Landskampen och ägarlägenheter Pokalen som är föreningens kvartersgrannar. Ingår i avgiften. 

Föreningen har miljörum för källsorterade artiklar som kan återvinnas. Föreningen har ingen insamling av grovsopor, batterier, elavfall, miljöfarligt avfall, osv utan allt sådant avfall ska lämnas på ställen anvisade av Solna stad, se kommunens hemsida.

Parkering 
För parkering i garage i huset kontaktar man Parkman AB där varierande upplägg av garagehyra finns beroende av behov. Det finns diverse ytparkeringsplatser runt omkring Brf Derbyt, varav många också är boendeparkering inom Solna stad. 

Underhåll 
Inga större arbeten är planerade, Brf Derbyt är nyproduktion 2019. 

 

 

Fastighet

En enastående ljus våning till salu på historisk mark vid Solna centrum. Ett unikt tillfälle att förvärva en våning högst upp i huset byggd som nyproduktion 2019 av Peab. Fastigheten ligger på gamla Råsunda fotbollsstadiums mark mitt i attraktiva Gamla Råsunda. På gångavstånd till Solna centrum och Mall of Scandinavia med ett stort utbud av butiker och shopping. Utanför huset finns dessutom många bra kommunikationer som bussar tunnelbana och tvärbanan, endast 14 minuter till city. Ett attraktivt boende i ett område som sjuder av liv och med småstadskänsla. Vid Råsundavägen finns ett stort utbud av restauranger och många trevliga kaféer. Även gym runt hörnet STC gym. Dessutom bageri och andra småbutiker i gamla Råsunda. I närområdet finns dessutom fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön för trevliga promenader eller jogging. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram