Södermalm

Bellmansgatan 32

Visa alla bilder

Den omåttligt populära arkitekturen från 1884 gifter sig oförskämt bra med denna arkitektritade etagelägenhet från 2010. En terrass i storleken större vetter i sydvästligt läge och ger en utsikt över Södermalms takåsar utan någon som helst insyn. Här varvas handblåsta spröjsade fönsterpartier och en fungerande kakelugn med sju meter i takhöjd och badrum i grön marmor. Det skapar en kontrast mellan nytt och gammalt som gör bostaden både extraordinär och vacker i sin utformning. Bellmansgatan är den tysta återvändsgränden runt hörnet från Mariatorget som ger lika mycket lugn som närhet till det motsatta. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Rum & Storlek

3

Pris

13 000 000 kr

Våning

3

Avgift

5 369 kr Inkl. Vatten, Bredband

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Bellmansgatan 32 – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Lägenhetens två våningar är som att ta en trappa mellan två olika sekel. På nedre plan strömmar ljus in från de höga originalfönsterna med spanjoletter och de ljusa tiljorna ligger genomgående på golvet. Matplatsen har en oblyg takhöjd och värmen från kakelugnen sprider sig över hela våningsplanet. Den rosa trappan leder upp till en annan tid. Där möts du av skjutdörrar i glas som får hela lägenheten att drunkna i solens ljus; från förmiddag fram till kvällen.

Hall
Dubbla spegeldörrar välkomnar oss in till lägenhetens första våningsplan. En hall med kapphängare och ytterligare förvaring i djup garderob. På golvet ligger breda tiljor som leder in mot lägenhetens sociala ytor. Här kommer föreningen även sätta in en handmålad säkerhetsdörr inom en snar framtid. 

Kök och vardagsrum
Det gröna mattlackade köket ligger längst med lägenhetens kortsida och vetter mot Bellmansgatan. Köket är snyggt och rent i sin utformning där släta luckor bryts av mot den mer industriella bänkskivan i stål. Full maskinell utrustning så som diskmaskin. En stor dörröppning med speglad bred ram tar oss vidare till matplatsen – och här står takhöjden i fokus. Känslan är att en ateljé möter en kyrka vilket skapar en rymd som sällan ses i Stockholms vindsvåningar.

Sovrum
Mot lugna Bellmansgatan ligger bostadens sovrum. Sovrummet är stort nog för att rymma både arbetsplats och garderobslösningar. Många av husets kakelugnar togs bort under tidigare decennier men denna lägenhet har lyckan att kunna njuta av sin fungerande värmespridare.

Badrum 1
Vacker lyx i form av stora gröna kakelplattor i marmor som ligger på både golv och på väggar. Ett normalstort badrum används i denna lägenheten som gästbadrum – där badrummet på ovanvåningen är det dubbla i storlek. Takdusch, vägghängd WC, kommod och spegel med bakomliggande ljus.

Övre plan
Den rosa trappan leder oss till övre våningens vardagsrum. Här är vinklarna fler och takfönsterna många och den stora fönsterväggen ut till terrassen ger både ljus och känslan av att vara utomhus. Här finns både en vardagsrumsdel där soffa och tv-möblemangs ryms, en kontorsdel, ett stort förråd och såklart den 10 kvm stora terrassen. Lägenhetens största badrum ligger i anslutning till denna del.

Badrum 2
Stilsäkert badrum som är större än vad man ofta är van vid. Snedtak och vinklar gör badrummet till en mysig oas. Här finns både takdusch, badkar, WC och tvättmaskin. Vacker mörk marmor och utsikt över takåsarna - att ett badrum kan få en sådan lyx! 

Förening

BRF Småland 4&5 är belägen på Bellmansgatan 32 & 34 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med två bostadshus bestående av gatuhus samt gårdshus uppfört 1884.
Bostadsrättsföreningen bildades 1979 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 1448 kvm bostadsarea fördelat på 26 bostadsrätter. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 1 100 kr eventuell pantsättningsavgift på 440 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår VA och bredband. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
6,23158 %

Storlek
Lägenheten är 91 + 10 kvm enligt faktisk uppmätning. 

Lån
4 724 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
1 000 Mbit/s ingår i avgiften. TV kan beställas via Sappa eller Viasat.

Förråd
Till lägenheten ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga
- Soprumför avfall och återvinning
- Samlingslokal och snickarbod
- Cykelställ
- Innergård med möbler 

Energideklaration
217 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
2021 - Stammar har bytts kontinuerligt vid ombyggnationer. Berörd lägenhet är stambytt.
2014 – Takrenovering gårdshus
2012 – Tvättstugan renoverades
2010 - Vind inreddes
2008 – OVK
2007 – Målning av trapphus och dörrar
2002 – Fasadrenovering
2000 - Stamspolning
1997 - Fönsterrenovering
1996 - Ny varmvattenberedare
1995 - Renovering av rökkanaler
 

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram