östermalm

Kommendörsgatan 42

Visa alla bilder

På ett attraktivt läge mellan Karlaplan och Östermalmstorg ligger denna stilrena funkistvåa. Garage och hiss finns i huset. Högst upp i huset med balkong i morgon och kvällsolsläge med fri vy längst med hela Kommendörsgatan. Vackra originalgolv i fiskbensparkett samt sobra toner på väggarna. Mycket yteffektiv med separat sovrum och stort socialt vardagsrum/matsal. Till lägenheten hör ett förråd. Solid förening som håller låga avgifter.

Rum & Storlek

2

Pris

5 850 000 kr

Våning

5

Avgift

894 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband, Com hem basutbud

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Kommendörsgatan 42 – östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkomnande hall med gott om avhängningsyta. Här ansluter det helkaklade och stambytta badrummet. Stilrent och rymligt kök i vita toner kombinerat med svensk kalksten. Bra maskinell utrustning samt gott om skåpförvaring. Köket ligger i halvt öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en naturlig matsalsdel för 6 personer. Vidare finns gott om utrymme för en trevlig vardagsrumsdel som vetter ut mot den möblerbara balkongen som skapar ett extra uterum den varmare delen av året. Den vackra grannbyggnaden genererar ingen insyn då det är ambassad/kontors fastighet. Det separata sovrummet erbjuder plats för en muindre dubbelsäng samt generöst med klädförvaring i den befintliga garderoben. Välskött hus och fastighet där föreningen är nästan skuldfri med endast 2,5 milj i lån och håller mycket låga avgifter. I huset finns garageplatser att hyra för 2500 kr/mån. Liten kö i nuläget.

Förening

Bostadsrättsföreningen Kumlet 18 är en äkta och välskött förening belägen på Kommendörsgatan 42 och Grevgatan 53. Föreningen förvärvade fastigheten 1983 och upplåter 65 lägenheter med bostadsrätt, 3 lokaler med hyresrätt samt ett garage med 14 platser. Mycket solid förening med inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget. Föreningen kräver permanent boende där samtliga delägare är mantalsskrivna på adressen. Föreningen har endast 2,5 milj i lån totalt efter fasad, balkong och fönster renovering.

Genomförda renoveringar:
1992: Stambyte.
1993: Renovering och målning av tak.
1996: Fjärrvärmecentral och trapphusaggregat bytta.
1999: Entréportar och fönster målades.
2001: Installation av säkerhetsdörrar.
2002: Hissrenovering.
2004: OVK samt stamrensning.
2007: Tätning av rökkanaler samt byte av ventilationer.
2009: Målning av yttertak.
2011: Stamspolning samt utvändig renovering av fönster och installation av energiglas.
2015: Stamspolning och renovering av innergård.

2020-21 Renovering av fasad, balkonger och del av tak utåt mot gatan. 

Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Föreningen har en trevlig innergård med trädgårdsmöbler samt även en gemensam takterrass i soligt sydvästläge. Föreningen har grovsoprum och återvinning av plast, tidningar, glas och glödlampor.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram