Vasastan

Birger Jarlsgatan 111C

Visa alla bilder

Högst upp i gårdshus från sekelskiftet finns denna charmiga och välplanerade två-rummare. Bostaden bjuder på originaldetaljer såsom generös takhöjd, vackra trägolv och två kakelugnar. Tack vare läget i gårdshus är bostaden väldigt tyst. Ruggiga dagar tänder du sprakande brasor i de två kakelugnarna och soliga dagar njuter du av att grilla och hänga på balkongen. Här är det hög trivselfaktor året runt! Nedanför ligger den mysiga innergården med terrass och utemöbler med grill. I bostaden finns bland annat diskmaskin i köket och tvättmaskin i badrummet. Här bor du lättillgängligt med närheten till buss, tunnelbana och tåg. När vännerna spontant tittar förbi är det smidigt att bo i Vasastans breda utbud av matbutiker, restauranger, krogar och caféer. För den som gillar natur och motion ligger underbara Hagaparken och Brunnsviken bara ett stenkast bort. Förening med god ekonomi och garage. Välkommen att kontakta mäklaren för visning utanför avsatt tid!

Rum & Storlek

2

ACCEPTERAT PRIS

6 000 000 kr

Våning

4

Avgift

2 520 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Birger Jarlsgatan 111C – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med fin tapet i fiskmönster och slitstarkt, ljust stengolv. Goda avhängningsmöjligheter och säkerhetsdörr. 

Kök
Stort, charmigt kök med gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Vita träskåp och bänkskiva i betong. Trevligt ljusinsläpp tack vare fönster invid arbetsbänken. Köket är utrustat med gasspis från Gorenje (2017), spisfläkt, varmluftsugn från Samsung (2021), kyl/frys (2018) samt diskmaskin från Electrolux. Plats för stort matbord med många sittplatser. Infällda spotar i taket. 

Vardagsrum
Ljust och trevligt vardagsrum med väggar målade i bruten vit och vackert trägolv. Generöst ljusinsläpp via två stora fönster. Plats för soffgrupp, tv-möbel och övrigt möblemang. Här finns även en fungerande kakelugn.

Sovrum
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord samt övrig möblering. Väggar i grön kulör och vackert trägolv. Här är det lugnt och tyst tack vare läget i gårdshus mot lugn innergård. Goda förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Även här finns en fungerande kakelugn. 

Balkong
Från sovrummet når man lägenhetens mysiga balkong mot nordväst. Här njuter du av eftermiddagssol in på kvällen och om andan faller på grillar du middagen på din kol/gasgrill. 

Badrum
Fräscht badrum med halvkaklade väggar i vitt med inslag av havsgrön mosaik samt golv i samma mosaik. Helkaklade väggar i duschen samt glasvägg. I badrummet finns även WC, handfat, spegelskåp samt mindre tvättmaskin, allt utbytt 2018.

Vindsförråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd som ligger en trappa upp.

Förening

Bostadsrättsföreningen Ingemar 9 är en äkta förening som äger marken. Fastigheterna är från 1906 och rymmer 47 bostadsrätter och 3 lokaler. Byggnadens totalyta är 2 659 kvm, varav 2449 kvm utgör lägenhetsyta och 245 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 1 041 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Föreningen upplåter 12 garageplatser samt 4 p-platser för MC. Lån/kvm bostadsrättsyta är.

Frågor och svar från föreningen:
Finns det några planerade avgiftsförändringar? Nej det finns inga beslutade avgiftsförändringar. 

Något större underhåll som är i pipen? Hur ska detta finansieras? Renovering av fasad mot gatan (senast inom 3-5 år), löpande underhåll. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2036.

Hur ser kön ut till garageplatserna? 11 st i kö för bilplats, 1 mc-plats ledig.

Kostnad för garageplats? 1350 kr / mån.

Accepteras juridisk person? Nej.

Finns det några gemensamma ytor? Föreningen har en innergård med gemensam grill och utemöbler, tvättstuga samt barnvagnsrum. Cyklar ställs på gården.

Läs mer på föreningens hemsida: http://brfingemar9.bostadsratterna.se/

Fastighet

V/A-stammarna: Byttes år 1999. Stamspolning sker löpande, senast 2021. Utgående liggande stammar i garaget har separerats (avlopp och regnvatten) och har även bytts ut till gatan 2017.
Fasad: Fasad mot gården renoverades 2004 och är i gott skick med undantag för några frostskador. Fasaden mot gatan är inte av omedelbart renoveringsbehov och kommer sannolikt först om några år. Tak och fasad ovanför D uppgång renoverades våren 2014.
Fönster: Fönster renoverades 2015 förutom takvåningarna som har nya sedan 2011.
Tvättstuga: Maskiner leasas av Electrolux Laundary Service och är från 2009 och i gott skick. Tvättstugan målades om 2011.
Tak: Gathustaket totalrenoverades i och med vindsexploateringen som slutfördes 2011. Gårdshustaket renoverades 2004 och är i gott skick. Gårdshustaket målades 2016.
Trapphus / Hiss: Trapphus C/D målades 2001. Trapphus A/B målades 2001 samt bättrades på efter installation av hissarna 2010. Hissar installerades i A/B 2010.
Fjärrvärme: Undercentral och termostater byttes 2009.
Ventilation: OVK har genomförts 2018.
Radonmätning utförd 2018.
El-stigare: Bytt vid okänt årtal. Bör kunna anses vara i gott skick.
Balkonger: Balkonger har byggts i ett antal olika omgångar under 2000-talet. 
Posthantering: Under 2011 installerades postboxar för alla lägenheter på entreplan i respektive trapphus.
Gården: Totalrenovering av gården genomfördes under 2011-10 /2012-05
Fastighetsexploatering: 3 vindslägenheter byggdes med inflyttning 2011 och har upplåtits som bostadsrätt. En mindre källaryta i gårdshuskällaren exploaterades under 2011 och har upplåtits som bostadsrätt. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram