Aspudden

Hövdingagatan 31

Visa alla bilder

Vakna upp till fågelkvitter med utsikt över grönska och berg i denna underbara minitrea högst upp i huset. En charmig genomgående funkispärla som har allt man kan önska sig - ett stilfullt socialt kök i öppen planlösning mot vardagsrum, separat sovrum, ett barn/arbetsrum och en stor balkong i söderläge - ett härligt uterum som erbjuder sol från morgon till kväll. Här har du närhet till natursköna Vinterviken, Örnsbergs klippbad och Aspuddsparken med sin 4H-gård. I Aspudden bor man i en idyllisk småstad i storstaden med mysiga restauranger och kaféer endast 5 minuter från Södermalm.

Rum & Storlek

3 / 50 m2

Pris

4 150 000 kr

Våning

3

Avgift

2 881 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV-bas

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Hövdingagatan 31 – Aspudden

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna harmoniska trea belägen invid Aspuddsparken på bästa adress i idylliska Aspudden. Här får du verkligen en lägenhet vars ljusflöde inte kan bli bättre tack vare den genomgående planlösningen. Fin takhöjd om ca 2,7 meter. Bo som herren på täppan högst upp i huset med fri vy över vackra träd åt båda sidor av lägenheten. Otroligt yteffektiv på dess 50 kvm där de sociala ytorna bjuder in till trevligt umgänge. Det separata sovrummet är luftigt och erbjuder mycket förvaring. Det mindre sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och passar perfekt som barn/arbetsrum eller litet bibliotek. Genomgående vacker fiskbensparkett samt ljusa ytskikt och mycket platsbyggd förvaring samt ett kök och badrum i modernt skick gör att den är direkt inflyttningsklar. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabeltv-bas om 2881 kr/mån sedan tillkommer en fast kostnad för balkongavgift om 50 kr/månad samt bredband om 169 kr/månad.

Kök
Stilrent och diskret kök med nätta klassiska beslag passar bra in i husets 40-tals karaktär och består av ljusgrå släta luckor i trä och en bänkskiva i vitlaserad massiv ek. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade. Mycket skåp, arbetsyta och förvaring i luckor samt i den trevliga köksön. Välutrustat med gashäll, frikännande fläkt, ugn och diskho i vit kvartskomposit. Helkaklade väggar i vitt kakel med mörk fog samt schack rutigt. Trevligt litet fönster mellan kök och barnrum ger ett fint ljusinläpp. Köket smälter diskret in i vardagsrummets öppna planlösning och innehar matplatser runt köksön.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort, ljust och inbjudande sällskapsrum. Här finns plats för soffgrupp, ytterligare fåtölj, tv-möblemang och olika förvaringsmöbler. På golvet ligger fiskbensparkett i original och väggarna är vitmålade. Här kan man lätt få in ett matsalsbord för 4-6 personer intill köket. Stort fönster blickar ut över Hövdingagatan.

Sovrum
I bostadens ena ände ligger det harmoniska sovrummet. Det är ett sovrum där du får med plats med en ordentlig dubbelsäng och sidobord. Längst med ena väggen finns en platsbyggd garderobslösning. Det ligger i nära anslutning till bostadens badrum och i direkt anslutningen till den romantiska balkongen. Fiskbensparkett på golv och ljusa väggar.

Sovrum 2 
Det ”mindre” sovrummet som egentligen inte bör benämnas som ”mindre” passar både som kontor, gäst- eller barnrum. Här ligger holländsk parkett på golv samt väggar i ljus nyans.

Balkong

Njut av en stor relativt nybyggd balkong som är vänd i söderläge där det flödar sol från morgon till kväll. Grönska och träd nedanför balkongen skapar en mäktig nära naturen - känsla. Den är ett härligt uterum den varmare delen av året och erbjuder plats för två loungesoffor med bord. 

Badrum
Badrummet som tidigare är stambytt har väggar kaklade i vitt med svarta inslag. I rummet finns dusch, handfat med underliggande kommod och överliggande spegelskåp samt wc och handdukstork. Det är även fördraget vatten för tvättmaskin. Finns plats för den som vill att sätta in ett mindre sittbadkar i duschen.

Hall

Du välkomnas in genom dörren som följs av platsbyggda förvaringsmöjligheter direkt till höger samt det stilrena köket till vänster. Rätt fram strömmar ljuset in från den genomgående och sociala planlösningen. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljus nyans. 

Sammanfattat bor man i ett sjönära läge nära grönska och natur samtidigt som man snabbt tar sig in till city med tunnelbana 6 minuter till Södermalm alternativt cyklar 15 min till Hornstull. Aspudden har ett stort utbud av restauranger och småbutiker och består av både äldre samt nya byggnader. På sommaren är det underbart att promenera kring Mälaren samt bada vid klippor i Örnsberg och mysa i Aspuddsparken. Lugnt och tryggt område som med åren blivit mer och mer populärt och fortsatt ligger delvis i expansion och utveckling.

Förening

BRF Hövdingen 29-31. Den omfattar fastigheten Sångfågeln och är belägen på Hövdingagatan 29 och 31 i Aspudden.  Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus uppfört 1942. Ritad av arkitekt Thure Bergentz.
Bostadsrättsföreningen registrerades år 2007 och äger marken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och har 16 bostadsrättslägenheter om 713 kvm. Delat ägande godkänns men ej juridisk person. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabeltv-bas sedan tillkommer en kostnad för balkongavgift om 50 kr samt bredband om 169 kr/månad.

Andelstal i förening
7,012  %

Storlek
Lägenheten är 50 kvm enligt faktisk uppmätning. 

Lån
ca 6500 kronor/kvm. Snittet i området ligger på ca 7500 kr lån/kvm.

Kabel-TV och bredband
Fiber indraget i lägenheterna och bredbandet levereras av Bredband2, 100/100 mbit/s.

Förråd
Ett förråd hör till lägenheten

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 4. Se Stockholms stad hemsida. Lätt att parkera i området.

Gemensamma utrymmen
- Grönskande innergård med grillplats och utemöbler
- Tvättstuga
- Cykelrum och barnvagnsrum

Byggnadsstatus

2019, stamspolning och OVK. 2018, installation av fiber och besiktning av balkonger. 2017, takbyte. Balkongbygge 2015. Installation fjärrvärme, 2009. Stambyte kök samt elstigar 2005/06. Stambyte badrum 2001. 

Kommande renoveringar Reparation av de horisontella stamledningarna i källaren på gång i år. Detta medför endast att tillgången till källaren och tvättstuga kan bli begränsad under ett par veckor. 

 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram