Råsunda

Parkvägen 2

Visa alla bilder

Välkommen till ett lyxigt koncept med unika faciliteter och en oslagbar utsikt! Checka in till en enklare vardag i Dallas Tower. Slående vyer och ett genomtänkt boende koncept präglar de 135 bostadsrätterna som nu tar form. Klätt i spegelglas utmärker sig Dallas Tower med sina 17 våningar på klassisk mark invid gamla Råsunda i Solna. I Dallas Towers gemensamhetsutrymmen finns det plats att umgås och skapa guldkant på vardagen. Med lounge miljöer både ute och inne, wellness studio, café och bio rum bestämmer du själv om du vill varva ned efter en lång arbetsdag eller bjuda vännerna på bio. Lev ett mer balanserat liv. I Dallas Tower finns alla redskap och ytor för att du ska kunna få mer tid till det som är viktigt för just dig. Vi öppnar upp till ett boende med den rätta hotell känslan som fyller dina behov. Ett stenkast från tunnelbanan vid Solna Centrum med endast 14 min till city.

Rum & Storlek

4

Pris

6 550 000 kr

Våning

13

Avgift

4 471 kr Inkl. Värme, Vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Parkvägen 2
Interiör

Interiörerna i Dallas Tower är utvecklade av inredningsdesigner Claes Dalén. Med stor hänsyn till byggnadens karaktär och formspråk har man skapat ett koncept som är urbant och internationellt, men samtidigt har starka skandinaviska referenser. Lägenheterna i Dallas Tower präglas av ljus och rymd. Tydliga kontraster i färg och material skapar dynamiska och spännande interiörer, samtidigt som en neutral bas lovar lugna och rogivande hem som håller över tid. Kök och badrum kännetecknas av rena former, raka linjer och gedigna material.

Tillträde

Då lägenheten är inflyttningsklar önskar säljaren en snabb affär och har som önskemål att tillträdet sker så snart som möjligt.

Hall
I entrén till våningen finns en säkerhetsdörr i ljusgrå kulör, plats för hatthylla och utrymme för golvstående hallinredning. Golvet i hela våningen är i ljust trämaterial. 

Kök/vardagsrum 
I köket finns ett fullutrustat kök (Marbodal Arkitekt) med induktionsplatta, ugn, fläkt och diskmaskin. Integrerad kyl och frys. Alla vitvaror från Siemens. Unikt är att golvet är en enstavsparkett med exklusiv look. I vardagsrummet finns flera stora fönster med stort ljusinsläpp med utsikt mot Råsunda/Solna. En enastående utsikt! 

Sovrummen
I sovrummen finns flera fönster med gott ljusinsläpp, plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler.

Förvaring
Våningen har flera förvaringsmöjligheter i garderober och ett källarförråd ingår. 

Badrum
Helkaklat badrum i keramikmaterial, All Marbel plattor, från Italienska Marazzi, med exklusiv look. Ett mycket välplanerat badrum med tvättmaskin (kombimaskin), toalett, handfat. dushhörna med glasvägg. 

Fastighet

Tornet som byggdes under början av 1980 talet var ursprungligen en del av nationalarenan Råsunda stadion. Tornet uppfördes i stadions sydvästra hörn. Den del som idag utgör terrassen var kontorsutrymmen under och bakom den västra läktaren.
Tornet fick snabbt namnet Dallasskrapan på grund av sin spegelglasfasad. När planerna på att bygga om tornet och delar av det idag vi kallar Terrassen märkte vi att namnet Dallasskrapan var så inarbetat för denna karakteristiska byggnad att det inte var möjligt att ändra det alltför mycket. På något vis behövde det nya namnet återspegla historian.
Vi har velat skapa ett boende som liknar ett hotellboende så mycket som möjligt. Byggnaden ser ut som ett hotell. Då skapar vi ett boende som är så nära ett eget boende, men med den positiva delen av ett hotellboende. Enkelhet, närhet, service.
Lev ett mer balanserat liv. I Dallas Tower finns alla redskap och ytor för att du ska kunna få mer tid till det som är viktigt för just dig. Vi öppnar upp till ett boende med den rätta hotell känslan som fyller dina behov. Ett stenkast från tunnelbanan vid Solna Centrum med endast 14 min till city.
Wellness Studio
Gör sol hälsningar mot Stockholms bästa vy, avsluta med ett bastu besök eller ta ett harmoniskt träningspass med gymmets exklusiva träningsredskap. I vår wellness studio finns något för alla som vill unna sig själva ett bättre välmående. 
Ta hand om både kropp och själ med en avslappnande utomhus dusch på studioterassen. Låt tankarna vandra till utsikten eller varva ned i de mjuka fåtöljerna efter en lång arbetsdag. 
Biograf 
Vi låter dig inte kompromissa mellan hemma soffan eller bio soffan - ta med dig valfritt snacks och slå dig ned i vår bekväma, moderna biosalong med gott om utrymme för dig och dina vänner.
Jobb och nöje har aldrig varit närmre varandra - köp med en sallad från cafét, ta med datorn och jobba ostört i husets lounge. Avsluta arbetsdagen med en trevlig bok i soffan framför öppna spisen eller bjud in dina vänner på middag i föreningens festlokal.
Trädgårdslounge
Gör din bostadsyta större! I trädgårdsloungen hittar du en harmonisk atmosfär för både avslappning i grönskande miljö och ytor för en härlig sensommargrillning. Fånga varje årstids essens med fler utomhus ytor att umgås på. Vare sig det är snöklädda tak, solvarma mark plattor eller ett friskt vårregn så är trädgårds loungen en given plats för dig och dina grannar.
Konstverk - Stjärnskottet
Konstverket med titeln Stjärnskott är ett av de största konstverk som beställts för utomhusmiljö i Sverige till ytan sett och omfattar över cirka 4 400 kvadratmeter. Det består av ett antal ton mönsterlagda smågatstenar i olika stensorter med inlagda texter och symboler samt skulpturer och vattenkonst i form av fontäner och dammar. Konstverket börjar i anslutning till Råsunda och sträcker sig över hela det nya torgstråket fram till Solna centrum.
Råsunda Stenstad och den gedigna arkitektur och hantverk som präglar denna äldre del av Solna. Konstverket relaterar dessutom på ett historiskt plan till fotbollen och berömdheterna som verkat i Råsunda under till exempel Olympiaden 1912 och VM-finalen i fotboll 1958, men också till stjärnskådespelarna i Filmstaden.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram