Norrmalm

David Bagares gata 12a

Visa alla bilder

Välplanerad etta med stort kök med möjlighet att skapa en 1,5 rum genom att dela av sovdelen. Precis invid Stureplan, på en lugn gata, ligger denna optimerade lägenhet som vetter mot högt läge 2 tr på David Bagares gata utan insyn samt fint ljusinsläpp från två fönster. Generös takhöjd och bevarade tidstypiska detaljer. Vardagsrum med stor social yta med matplats intill det välutrustade köket. Badrum med dusch samt generöst med förvaring. Här bor man i gränslandet mot Östermalm och Vasastan.

Rum & Storlek

1 / 25 kvm

Pris

2 995 000 kr

Våning

2

Avgift

1 347 kr Inkl. värme , Vatten,

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

David Bagares gata 12a – Norrmalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna luftiga och sociala etta! Välkomnande hall med trägolv som erbjuder bra avhängning och förvaring. Vacker stavparkett i vardagsrummet samt målade väggar i trivsamma toner. Generös takhöjd skapar härlig rymd i hela bostaden i kombination med två fönster mot David Bagares gata erbjuder mycket ljusinsläpp.

Välutrustat  kök med bra  arbetsyta och förvaring. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, ugn, häll,  rymlig separat kyl och frys samt kolfilterfläkt. Idag separeras köket med en vägg mellan kök och vardagsrum vilket ger av trevlig avgränsning.

Allrummet skapar plats för social vardagsrumsdel samt mat del vilket ger en trevlig och öppen atmosfär. För den som vill så kan sov delen enkelt skärmas av samt möjlighet att öppna upp vägg mellan vardagsrum och kök och sätta in en köksö. I dagsläget har säljaren en dubbelsäng om 1,60 säng.

Väldisponerat och rymligt badrum med dusch, wc och handdukstork. I hallen finns generöst med plats för mycket förvaring och avhängning. Här är det perfekt yta att sätta in garderobsvägg. 

Till lägenheten hör ett stort källarförråd. Utöver månadsavgiften om 1347 kr så tillkommer ett obligatoriskt tillägg på Bredband/kabeltv om 205 kr i månaden. Från 1 juli 2022 så höjs avgiften med 10 %. Här bor du i vacker fastighet på lugnt gata två minuter från stadens puls, kommunikation och vackra grönskande Humlegården. Lägenheten ligger på 2 tr mot gatan men upplevs som 3 tr höjdmässigt. Njut av alla närliggande servicefaciliteter samtidigt som du bor på en knäpptyst gata. Värt att nämna är mysiga bageri Ingrid som finns två minuter bort på Regeringsgatan.

Förening

BRF Vätan 20 är en äkta förening som förvärvade fastigheten med tomträtt 2001. I föreningen finns totalt 40 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 2 st. som upplåts med hyresrätt samt 1 hyresrättslokal. Välhållen fastighet med mycket välskött bostadsrättsförening. 

Avgifterna sänktes med 10 % under 2021 och kommer höjas from 1 juli iår med 10 % pga. renovering av lokalen och gården. Man har tagit upp nya lån för att finansiera detta. 

Juridisk person accepteras inte.
Delat ägande godkänns.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Kabel-TV och bredband levereras via ComHem, och basutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften. 

Överlåtelseavgift tas ut av säljaren och pantsättningsavgift av köparen. 

Föreningen har två stycken innergårdar med cykelparkering, utemöbler och grillmöjligheter. Det finns även en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. Föreningen har även en stor källarlokal.

RENOVERINGAR

1991-1992 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum 
2003-2004 byttes el-stigare, vinden exploaterades samt ny hiss installerades 
2005 renoverades taket, fasaden putsades om och samtliga fönster målades 
2008 byttes stam-och radiatorventiler, nytt gårdsbjälklag sattes och ny undercentral installerades 
2010 spolades stammarna 
2011 installerades nya tvättmaskiner 
2012-2013 renoverades trapphuset

Föreningen ligger nu i slutfasen av renovering lokal under stora gården samt renovering av stora gårdens bjälklag. Fastigheten är upplåten med tomträtt.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram