Kungsholmen

Pipersgatan 5 A

Visa alla bilder

Vacker sekelskiftesvåning i gavelläge med två balkonger i väst och tre fungerande kakelungar. Det är ovanligt med en bostad som har precis allt man drömt om men den här checkar alla boxar. Om vi börjar med den optimala planlösningen med tre rum i fil, rymligt kök med matplats och ett avskilt master bedroom med klädkammare. Lägg därtill tre ordentliga sovrum och två badrum. Ena badrummet är mycket generöst, här får hela familjen plats utan att trängas med både dusch och badkar samt guld i vardagen med en egen tvättstuga. Bostaden ligger högt upp i tyst gårdshus med rymlig hiss där ni har hela våningsplanet för er själva. Stuckaturer, speglade fönsternischer, pardörrar och bevarat serveringsskåp är några av de många vackra originaldetaljerna från förra sekelskiftet. Lugn enkelriktad gata i mysiga kvarter med närhet till allt. Välskött förening med låg avgift och god ekonomi.

Rum & Storlek

5 / 130 m2

Utgångspris

17 500 000 kr

Våning

3

Avgift

5 156 kr Inkl. Värme, Vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Pipersgatan 5 A – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Stor välkomnande hall som öppnar upp mot hela bostaden. Här behöver man inte trängas och det finns gott om plats för avhängning och förvaring. Bland annat genom den platsbyggda garderoben. I bostaden finns larm från Verisure installerat. 

Kök
Bostadens hjärta. Socialt kök med gott om arbetsytor och förvaring. Vitlackade luckor och bänkskiva samt stänkskydd i mörkgrå kalksten. När balkongen inte används så frekvent kan du fälla upp extra bänkskiva i köket vid öppningen till balkongen för ytterligare arbetsyta. I köket finns utrymme för matplats för familjen vid kakelugnen. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, micro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från 2012. 

Balkong 1
Underbar balkong, trevligt placerad med utgång från köket och eftertraktat solläge i väster. Sol från sen lunch till sen kväll. 

Matsal
I fil med köket ligger matsalen med kakelugn och dubbla fönster. Här finns plats för matbord för det större sällskapet. Platsbyggd förvaring/garderob bakom speglad dörr. Här finns vita högtalare monterade diskret i vinkeln till taket. Vacker, fungerande kakelugn höjer trivselfaktorn vintertid. 

Vardagsrum
Tredje rummet i fil, bakom vackra speglade pardörrar i original, ligger vardagsrummet. Fönster i två väderstreck gör rummet ljust och trivsamt. Gott om plats för soffgrupp och övrig önskvärd möblering. Även här finns platsbyggd förvaring genom serveringsskåp i original och bakom speglad dörr.  

Master bedroom
Med avskilt läge finner du Master Bedroom med romantisk, fungerande kakelugn. Bra storlek på sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Utanför rummet finns en dressingroom-yta med klädkammare samt utgång till bostadens andra balkong. 

Balkong 2
Med utgång i anslutning från master bedroom når man bostadens andra balkong i västerläge.

Sovrum 2 
Rymligt sovrum med två stora fönster. Här finns plats för stor dubbelsäng och övrig önskvärd möblering. Platsbyggd garderob i original. 

Sovrum 3
Trivsamt sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. En trevlig detalj är rummets brutna form. Härligt morgonljus kommer in här. 

Badrum 1
Helkaklat badrum med nischer för stilfull förvaring, wc, dusch, handfat samt handdukstork. 


Badrum 2
Det här är det stora familjebadrummet. Här får hela familjen plats utan att trängas. Helkaklat badrum med dubbla handfat, takdusch, badkar samt wc. Innanför detta badrum finns även bostadens tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp. Golvvärme. 

Övrigt
Bostaden totalrenoverades 2012. Därefter har golven slipats och ytskickten målas under 2021. 
Larm från Verisure kan övertas av köpare om så önskas. 
Till bostaden hör två källarförråd.  

Förening

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Vindruvan 19 på adressen Pipersgatan 5 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med två bostadshus varav ett gatuhus och ett gårdshus från 1905. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1978. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen har 24 bostadsrätter om totalt 1 917 kvm och 3 lokaler om 162 kvm. 

Mark
Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA. Det tillkommer 100 kr/ månad för bredband via Comhem. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Andelstal i förening
5,6343 %

Storlek
Lägenheten är 130 kvm enligt faktisk uppmätning. 

Lån
8 393 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Comhem. 

Förråd
Till lägenheten hör två rymliga källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Innergård med utemöbler och grillplats samt cykelställ
- Tvättstuga
- Soprum
- Cykelförråd
- Barnvagnsförråd
- I föreningens källare finns en mötes/festlokal med tillhörande badrum och bastu.

Energideklaration
156 kWh/m² och år

Byggnadsstatus
Nya tvättmaskiner - 2021
Ommålning av trapphus och port - 2019
Anläggning av uteplats och trädgård - 2019
Renovering av hyreslokal - 2019
Ny hiss i gatuhuset - 2019
Renovering av gårdsbjälklag - 2019
Stamspolning - 2018
Fasadrenovering - 2015
Ny hiss i gårdshuset - 2014
Omläggning av tak - 2008
Ny värmecentral - 2003
Rörstambyte - 1981
Elstambyte - 1981
 

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. Möjligen en relining om några år (3-4). Finansieras sannolikt med en kombination av egna medel och lån.

Område

Här bor du i mysiga kvarter på Kungsholmen med närhet till allt du kan önska dig såsom restauranger, caféer, mataffärer, torghandel, service och systembolag. Lugn enkelriktad gata men samtidigt med citykänsla, nära bra skolor och förskolor. Trevliga promenader vid vattnet för den som önskar vid både Norr Mälarstrand samt Kungsholms strand. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram