Smedslätten

Havsfruvägen 4

Visa alla bilder

Sjönära funkisoas i Smedslätten med badrocksavstånd till Mälarens glittrande vatten i höjd med Oxhålssundet. Ett boende utöver det vanliga ritat av arkitekt Sture Frölén med byggår 1940, känd för sina elegant utformade bostadshus i funktionalistisk stil. Lägenheten har nyttjanderätt till ca 70 kvm uteplats med äppleträd och för norden unikt persikoträd, även vinbärsbuskar och närhet till skogen, vattnet och båtlivet. Möjlighet till båtplats nedanför fastigheten finns och dessutom ligger en mindre sandstrand för stora som små. Bra möjlighet till jogging och träning längs strandpromenaden. Lägenheten har genomgående mycket välplanerade lösningar och ett ytaeffektivt boende. Köket är välplanerat och i vardagsrummet finns eldstad för mysiga höstkvällar. Nära till matvarubutik och Park konditori med nybakade bullar på lördagsmorgon. Likaså kommunikationer som buss och 12:ans spårvagn till Alvik tunnelbana. Dessutom nära till förskolor och skolor i området. Ett boende utöver det vanliga!

Rum & Storlek

2 / 41 kvm

Pris

-

Våning

-1

Avgift

1 849 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

HALL

En välplanerad hall möter vid entrén från Havsfruvägen nr. 4. Förvaring på väggar och i garderober ger gott om utrymme för förvaring av kläder och skor. Olika typer av tidstypiska skåp, hyllor och krokar löser hela familjens behov. På golvet ett klinker golv i ljusare grå kulör.


BADRUM 

Rummet har ett fint fristående emaljbadkar med tillhörande hylla, väggfast dusch med blandare. Handfat med överskåp och toalett. På golvet ett klinker golv i olika kulörer. 


SOVRUM 

Sovrum med platsbyggd loftsäng med plast för hela familjen. Två vuxna nere och två barn uppe. En mycket fin och välplanerad lösning för familjen med mindre barn. Om så önskas kan säljaren ta bort den platsbyggda sängen. På golvet ligger ett ekparkett golv i neutral ton. 


KÖK

Ett modernt kök med fina detaljer möter i det större rummet och där finns utrymme för matplats. Diskmaskin och spis finns. På golvet ligger ett ekparkett golv i neutral ton. 


MATPLATS

En härlig plats med utsikt mot den ljuvliga trädgården. Stort fönster med balkongdörr som leder ut till den härliga oasen av fruktträd buskar och gräsmatta. På golvet ligger ett ekparkett golv i neutral ton.  


VARDAGSRUM

En härlig känsla av knastret från den öppna spisen. En större soffa ryms mot det större fönstret med utsikt mot trädgården. Tapetserad fondvägg i mönstrad tapet och gå golvet ligger ett ekparkett golv i neutral ton. 


UTEPLATS / TERRAS

Ett större altanadeck i trä med plats för fåtöljer och matbord och en platsbyggd soffa mot husväggen. Trädgården bjuder på flera överraskningar i form av underbara möjligheter till plantering i planterings lådor, äppleträd och bärbuskar. Dessutom finns en mindre platsbyggd bastu, en underbar trädkoja för dom små och en grind mot Havsfruvägen 10 som används som huvudsaklig entré och den "hemliga" grinden där man med enkel access går ner till stranden, bryggan eller joggingturen. 


FÖRRÅD

Till lägenheten ingår ett källarförråd med hög takhöjd.

Förening

Brf Svanjungfrun 2 är en trevlig förening med fastigheter vackert belägna med närhet till Mälaren och vackra omgivningar i gemytliga Smedslätten. God ekonomi och låg skuldsättning med 1021 kr/kvm. Föreningen bildades 1987 och består av 13 lägenheter. Föreningen äger marken

RENOVERINGAR
Planer finns även på att anlägga en ny uteplats på västsidan och eventuellt även odlingsutrymme.


TV/INTERNET
Fiber finns installerat från Bahnhof mot ett obligatoriskt tillägg om 186 kr/mån. Kabel-tv från Com Hem beställs och debiteras separat.

PARKERING
Parkeringsplatser och garageplatser finns att hyra i området och boendeparkering på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd/ barnvagnsförråd, källarförråd (två stycken om cirka 9 kvm totalt) och tvättstuga.

TRAPPSTÄDNING
Städning av trapphus sköts av firma.

ENERGIDEKLARATION
Energiprestanda 117 kWh/m² år. Fjärrvärme. 

Information ovan från föreningen.

Område

Smedslätten är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun och är en del av Bromma trädgårdsstad. Stadsdelen har fått sitt namn av Smedslättens gård, belägen nära Mälaren, och ligger sydväst om stadsdelen Äppelviken och öster om stadsdelen Ålsten. En stor del av stadsdelen utgörs av tät blandskog. Smedslätten nås med Nockebybanan till någon av hållplatserna Klövervägen eller Smedslätten (vid Smedslättstorget).


Gatuparkeringen i området är avgiftsfri.


Följande finns i närområdet. Strömkarlsvägen 62 Förskola: ca 45m, ICA Nära Smelivs: ca 90m, Äppelviksskolan: ca 323m, Gula Villan Förskola: ca 408m, Fritidshemmet Skutt HB: ca 408m.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram