Östermalm

Linnégatan 94, 3 tr

Visa alla bilder

Flexibelt tillträde och garage i huset!
Välkommen till denna 20-talspärla på tre trappor med attraktivt läge mellan Karlaplan och Strandvägen. Otroligt ljus in i bostaden genom tre spröjsade fönster och vacker utsikt mot Linnégatan. Här bor du på ett högt läge helt utan insyn! Uppskattade detaljer såsom fiskbensparkett i vardagsrum och sovrum, bevarade originaldörrar och generös takhöjd. Gott om förvaring i två bra klädkammare. Tillgång till gemensam balkong på 5 trappor med fantastisk utsikt över Östermalms takåsar. Mycket välskött fastighet och förening med garage i huset.

Rum & Storlek

2 / 40 m2

Utgångspris

5 125 000 kr

Våning

3

Avgift

2 291 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Linnégatan 94, 3 tr – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Här öppnar hela lägenheten upp sig och du har utsikt från tre, vackra spröjsade fönster. Den generösa takhöjden skapar en härlig rymd i hela bostaden. Genomgående vita väggar i hela lägenheten. 

Kokvrå
Yteffektiv kokvrå som rymmer allt du behöver. Vitlackade köksluckor och marmorbänkskiva. Köket är utrustat med diskmaskin, spis och spisfläkt, kyl och frys från smeg samt ugn. Se gärna förslag på alternativ planlösning för omplacering av köket i öppen planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrum
Vardagsrum med två tidstypiskt spröjsade fönster samt vacker fiskbensparkett på golvet. Här ryms både matplats och soffgrupp. I den anslutande klädkammaren finns gott om plats för förvaring. 

Sovrum
Mycket bra storlek på sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt övrig önskvärd möblering. Tidstypiskt spröjsat fönster med utsikt mot Linnégatan ger trevligt ljusinsläpp. I sovrummet finns en klädkammare som rymmer gott om förvaring. Vacker fiskbensparkett på golvet.

Badrum
Från hallen nås lägenhetens badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. I badrummet finns badkar och dusch, wc, handfat med kommod och spegel samt handduksvärmare.

Övrigt: Gemensamma trapphusbalkonger finns att utnyttja på varje våningsplan, den högst upp är speciellt trevlig med fantastisk utsikt.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Brf Hornblåsaren 13 bildades 1994 och består av 16 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 6 garageplatser med hyresrätt. Föreningen äger marken. Den vackra fastigheten ritades av den kända arkitekten Björn Hedvall och stod färdig 1929.


Från att föreningen förvärvade fastigheten så har ett stort antal renoveringar och förbättringar gjorts på fastigheten. För fullständig lista se årsredovisningen. Då alla de stora renoveringarna i fastigheten är gjorda återstår endast mer regelmässig förvaltning och även dessa mindre renoveringar står omnämnda i årsredovisningen. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga i källarplan samt en övre och nedre innergård. Fastigheten är kopplad till ComHem, fiber är draget till källaren.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler

Föreningen har 17 bostäder av vilka 16 är upplåtna med bostadsrätt. Total bostadsyta är 955 kvm. Förutom bostadsyta finns garageyta om ca 150 kvm. Tomtarean är fördelad på två plan, 466 kvm.  

Mark

Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av säljaren och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA., kabel-tv. 

Andelstal i förening

4,19 %

Storlek

Lägenheten är 40 kvm enligt säljarens uppgift. 


Föreningens lån

Ca 5 400 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband

Comhem. 

Förråd

Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering

Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen

- Övre och nedre innergård 

- Tvättstuga

- Mötesrum

- Garage

Energideklaration

93 kWh/m² och år

Byggnadsstatus

2020- Stamspolning av samtliga stammar

2007 - Ny värmecentral bytt från fjärrvärme till bergvärme

2007 - Totalrenovering av fönster och balkongdörrar

2006 - Ny elservis. Kabeldragning i gatan och ny elcentral till fastigheten

2000-2006 - Byte av köks- och avloppsstammar

2004 - Del av tvättstuga omgjord till dusch/toalett, kök och mötesrum

1995 - Nyläggning av samtliga plåttak 

1995 - Fasadrenovering mot gata och gård

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar. 

Område

Som boende på Linnégatan har du nära till vackra promenader runt Djurgården, vattnet, restauranger, shopping och kultur. I samma kvarter finns Garnisonen med bla mataffär, gym, apotek och systembolag. Mindre än 10 min promenad bort ligger Karlaplan med shopping och T-bana. Du har även närhet till andra bra förbindelser och City. Både spårvagn och bussar går runt husknuten så att du snabbt och smidigt kan ta dig runt i stan. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram