Fredriksdalsgatan 16

Visa alla bilder

Ett modernt boende i toppklass i en fastighet med byggår 2018 med många fina högkvalitativa materialval och praktiska lösningar. Tre rum och kök med öppen planlösning med stor volym och ljus samt med utsikt över takåsarna över Hammarby sjöstad och även Södermalm. En öppen planlösning med härligt ljusinsläpp genom de stora fönstren och gott om plats för härliga middagar i det välutrustade köket. Entré ut till den stora ljusa balkongen med många härliga soltimmar hela dagen i sydvästläge. Nedför Fredriksdalsgatan, på gångavstånd, ligger Hammarby slussen, där saltsjön möter Mälaren, med ett levande båtliv, härliga promenadstråk och utbud av restauranger. En kort promenad över Skanstullsbron till Blecktornsparkens rekreationsområde med restauranger och kaféer. Gott om praktisk förvaring med walk-in closet samt praktiska garderobslösningar. Dessutom garage i huset. Ett boende utöver det vanliga med himlen som granne!

Rum & Storlek

3

Pris

6 690 000 kr

Våning

5

Avgift

3 988 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

HalI
I entrén finns en säkerhetsdörr. Det finns också gott om förvaring i den platsbyggda garderoben med plats för ytterkläder. På golvet finns ett klinkergolv i grått för skydd mot väta och grus. Ljusa väggar och ett ekparkettgolv.

Badrum
I badrummet finns ett större handfat på kommod samt spegelskåp med inbyggd belysning. Fristående vackert badkar med duschvägg. Eluppvärmd handdukstork. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare och en bänk att vika tvätt på. Förvaringsskåp över arbetsbänken. Ljusa väggar och ett smakfullt eluppvärmt klinkergolv i grå ton. 

Master bedroom
Stort sovrum med större fönster mot gården utan direkt insyn. Bra förvaring i en stor garderob med skjutdörr. Ljusa väggar och ett ekparkettgolv.

Sovrum/ Arbetsrum
Större sovrum med bra möjlighet till förvaring med en walk-in closet. Fönster mot gården utan direkt insyn. Ljusa väggar och ett ekparkettgolv.

Kök
Välutrustat kök från Marbodal med fina vitvaror av hög kvalitet från Siemens. Spisplatta med induktionshäll och inbyggd fläkt med självdrag, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i rostfritt. Goda arbetsytor med bänk i kompositmaterial med stänkskydd i fint kakel och infällda spotlights. En öppen planlösning med plats för kökssoffa och matplats. Ljusa väggar och ett ekparkettgolv.

Balkongen
Det utmärkta höga fria läget ger en enastående rymd med utsikt över takåsarna på Hammarby sjöstad. Den större balkongen bjuder på plats för matbord med härlig sol från lunch till eftermiddag. Det finns gott om plats för loungemöbler, soffa, grill och härliga planteringar vilket ger möjlighet till att skapa en egen oas mitt i stan. 

Vardagsrum
Större vardagsrum med stort ljusinsläpp genom stora fönster mot balkongen och öppen planlösning mot kök. Plats finns för större soffa, soffbord och fåtölj samt utrymme för en större tv. En tapetserad fondvägg, ljusa väggar och ett ekparkettgolv.

Förråd.
I lägenheten finns ett förråd med goda möjligheter till förvaring. Ytterligare ett förråd i huset ingår, på plan ett. 

Förening

Brf Fredriksdals Kanal ligger vackert beläget vid vattnet, alldeles intill Gamla Skanstullsbron. Det en populär förening för såväl småbarnsfamiljer som pensionärer med nära både till innerstad och natur. Föreningen med anno 2018 består av 145 lägenheter och Sveriges första Svanen-märkta byggnadsprojekt. 

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med friköpt mark. Föreningen har en gemensam innergård med grönytor, lekplats, grillmöjligheter och planteringar med utsikt mot Södermalm. Föreningen har 5 stycken hyreslokaler med bland annat Taco Bar, Bangkok Beach Thai Massage, En Juicebar som hyresgäster.

I föreningen finns ett garage med 35 garageplatser (varav 20 ladd-platser) samt 8 mc-platser. Administreras i dagsläget av Parkona, dessvärre med lång kö. I månadsavgiften till lägenheterna ingår värme och kallvatten. Bredband, TV och anslutning till bredbandstelefoni debiteras med en obligatorisk avgift. Varmvatten debiteras separat efter förbrukning. Ett kollektiv el avtal med Ellevio har tecknats för elförsörjning och varje lägenhet debiteras enligt en schablon och som sedan regleras efter faktisk förbrukning. Uppvärmning är bergvärme och fjärrvärme. Bredband genom Ownit, 1000 Mbit/s ingår. Likaså TV genom Ownit Bas ingår, TV-box finns i varje lägenhet, även bredbandstelefoni.

Ett förråd tillhör varje lägenhet. Dock har föreningen inte gemensam tvättstuga. Automatiska dörröppnare håller på att installeras i fastigheten. Det pågår åtgärder av ev. kondensation på fönstren som uppstår vid kyla utomhus. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Cykel och barnvagnsrum i huvudentrén. Informationen enligt föreningen.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram