Vasastan

Völundsgatan 12

Visa alla bilder

Missa inte denna välplanerade och yteffektiva trea i charmigt 20-tals hus med vackra original detaljer. Lägenheten vetter mot lugnt läge mot Atlas området alldeles invid Birkastan. Solig balkong och fungerade öppen spis. Stambytt badrum och även möjlighet att skapa en gästtoalett. Vasaparken ligger 1 minut från porten. Solid samt äkta förening som äger marken och håller låga avgifter. Bra förvaring och separat tvättrum. Hiss finns i fastigheten.

Rum & Storlek

3

Pris

7 595 000 kr

Våning

3

Avgift

1 811 kr Inkl. värme , Vatten,

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Völundsgatan 12 – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till denna 20-tals pärla som andas anno 1927. Välbevarade original golv, fönster, dörrar och förvaring. Här har man allt man behöver för att trivas i en ordentlig trea på bästa adress i Vasastan invid Vasaparken. Välkomnande hall med stort utrymme för ytterkläder och skor direkt till vänster. Helkaklat och stambytt badrum som ansluter från hallen med inbyggd golvvärme. Till höger om hallen finns liten serveringsgång med bevarat serveringsskåp på ena sidan samt tvättrum med tvättmaskin till vänster om gången. Vidare öppnar barnrummet upp med fönster mot lugna Völundsgatan och rymmer säng och garderob. Fördel att barnrummet ligger lugnt i ena änden av lägenheten där man lätt stänger till mot de sociala rummen. Det trevliga köket öppnar upp med matplats för 8 personer och en vacker fungerande öppen spis. Modernt och välutrustat kök från Ikea med generöst med arbetsyta med vivaror från Smeg och Bosch. Vidare in öppnar det luftiga vardagsrummet upp med plats för en stor social del samt läs/kontorshörna. Här har man ett vackert fönster med spegelnischer som blickar ut mot Atlasområdets vackra fasader och valv. Den stora öppningen mot vardagsrummet skapar en trevlig öppen kommunikation mot köket. Sovrummet likaså vetter mot lugnt läge och har en härlig möblerbar balkong i västläge som erbjuder sol från lunch/eftermiddag till kväll under den varmare delen av året. Bra förvaring i de befintliga original garderoberna som skapar en typ av walk-in-closet. Kort och gott ett mycket trevligt boende mitt på attraktiva Sankt Eriksplan som erbjuder en oas av trevliga butiker, restauranger och caféer. Lummiga och barnvänliga  Vasaparken har man precis över gatan likaså trevliga promenadstråk längst med Karlbergskanalen bara inom några fåtal minuters gångavstånd. Kommunikationerna finns precis utanför porten mot Torsgatan sidan. För den som reser mycket så finns även en station för flygbussen till Arlanda. Till lägenheten hör ett förråd och utöver avgiften tillkommer en avgift för bredband om 155 kr i månaden. Huset är anslutet till kabel-tv och bredband via Ownit. Lägenheten vetter enbart med fönster mot Völundsgatan 12 och ligger 3 tr upp från Völundsgatansidan då huset ligger i soutteräng med minus två, minus ett samt våning 0 mot den sidan och hissen börjar från minus 1. Men från Torsgatan 33  så ligger den i entréplan samt tar man hissen nerifrån så trycker man bv. 

Förening

Brf Loket 13 är en äkta förening som äger marken. Fastigheten förvärvades år 2009 och omfattar adressen Torsgatan 33 samt Völundsgatan 12. Föreningen består av 26 stycken bostadsrättslägenheter samt 1 hyresrätt och 4 lokaler. Bra förening med välskött fastighet där många stora renoveringar är genomförda. Stambyte, elstigar och rökkanaler gjordes 2011. Fasad, balkong och takrenovering gjordes 2014. Trapphus och gårdsrenovering gjordes 2015. Renovering gemensamma utrymmen 2016. Installerade värmepanna år 2017. Föreningen har nyligen sålt en del av en lokal och därmed sänkt avgifterna med 50 %. Juridisk person godkänns ej som köpare. Ok delat ägandeskap med regel att den boende ska äga minst 10 %. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram