Östermalm - Vasastan

Surbrunnsgatan 5

Visa alla bilder

Tvåa med högt läge och balkong i söder med otrolig utsikt! På fyra trappor i fastighet från 1890, i ett mycket populärt kvarter, med härliga caféer och butiker i närheten, finns denna pärla i gott skick och mycket tyst läge. Här kommer varje kvadratmeter till nytta med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt separat sovrum med plats för dubbelsäng. Underbart söderläge på balkongen med utsikt över takåsar och lummiga innergårdar. Stilrent kök och badrum, vardagsrum med plats för både matplats och soffgrupp samt en walk-in closet. Välskött förening som äger marken och där den låga avgiften speglar föreningens goda ekonomi. Här bor du som i en oas nära city men ändå med otroligt tyst läge. Runt hörnet har du allt du kan önska dig, såsom stort café- och restaurangutbud, härliga joggingturer i bla Hagaparken och runt Brunnsviken, grymma kommunikationer samt gångavstånd till KTH, Handelshögskolan och Universitetet. Varmt välkomna på visning!

Rum & Storlek

2 / 41 kvm

Utgångspris

4 825 000 kr

Våning

4

Avgift

1 699 kr Inkl. Värme, Vatten

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Surbrunnsgatan 5 – Östermalm – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och separat garderob. 

Kök
Smakfullt grått kök placerat i lägenhetens hjärta. Köket är välutrustat och har både diskmaskin, kyl och frys, ugn med induktionshäll, micro samt kolfilterfläkt. 

Vardagsrum
Härligt ljust vardagsrum med högt i tak, trevligt golv och två stora fönster. Här finns plats för både matplats och soffgrupp inklusive TV-möbel. 

Walk-in closet
Trevlig garderob med gott om utrymme för alla dina kläder och accessoarer. 

Sovrum
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till den trevliga balkongen.

Balkong
Balkong i söderläge med utsikt över takåsar och innergårdar. Fritt läge med mycket sol.

Badrum
Rymligt badrum med kaklade väggar och golv. I duschen är väggen helkaklad, i övrigt kaklad i kombination med målade väggar för mer rumskänsla. I badrummet finns wc, dusch, handfat samt handdukstork. Här finns det gott om plats för duschkabin samt tvättmaskin för den som önskar.  

Område
I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, butiker och caféer. Nära till KTH, Handelshögskolan samt Universitet. På promenadavstånd finns Odenplan samt även Stureplan. I andra riktningen är det nära även till Brunnsviken med härliga gångstråk vid Hagaparken, flera båtklubbar och skridskoåkning vintertid. Bra kommunikationer med T-bana och buss.

Förening

Föreningen äger fastigheten Trasten 10. Fastigheten byggdes år 1895 (och renoverades år 2001). Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Bostadsarea är 1 114 m2 fördelat på 18 bostadsrätter. Lokalarean uppgår till 87 kvm bestående av 1 lokal. Tomtens areal är 1 296 kvm.

Mark
Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av säljaren och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA., kabel-tv (basutbud) och bredband. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste tiden alternativt sänkas. 

Andelstal i förening
3,79% 

Storlek
Lägenheten är 41 kvm enligt uppmätning 2022-06-10.  

Föreningens lån
2 608 kronor/kvm. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. 

Kabel-TV och bredband
Tele2/ Comhem. Ingår i avgiften.  

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Innergård 
- Tvättstuga
- Cykelrum 

Energideklaration
194 kWh/m² och år

Byggnadsstatus


2015 - Renovering av entréer och trapphus
2015 - OVK
2014 - Installation av bergvärme
2009 - Takrenovering
2009 - Hiss ombyggd
2007 - Fasad omputsad
2005 - Renovering av tvättstuga
1967 - Elstigare bytt   

Fönster renoveras löpande.

Kommande renoveringar
Inget planerat i närtid. Brf Trasten 10 praktiserar s.k. ”partiellt stambyte”, vilket innebär att stammar från huvudstam in i respektive lägenhet skall bytas i samband med renovering av kök eller badrum. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att kontakta Fastighetsansvarig för en diskussion kring detta inför en renovering. Samtliga stammar rengjordes grundligt under 2008 och huvudstammarna bedömdes ha lång kvarvarande livslängd.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram