Kungsholmen

Bergsgatan 51

Visa alla bilder

ACCEPTERAT PRIS - SNABBT TILLTRÄDE MÖJLIGT - EGEN UTEPLATS -
Toppläge intill Kronobergsparken i mycket attraktiv förening med garage! Med ett av Kungsholmens bästa lägen vid Kronobergsparkens sydöstra hörn ligger denna exklusiva tvårummare med egen uteplats. Bostaden präglas rak igenom av smakfulla materialval och en urban elegans. Planlösningen har utformats för att möjliggöra ett socialt liv och skapa ett hem som passar för en bekväm livsstil. Med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning och stilrent industriglasparti som skärmar av sovrummet känns bostaden ovanligt luftig. Här njuter du av den trevliga terrassen som ligger mot den stora, ljusa och lummiga innergården. En egen oas mitt i storstadsdjungeln. Mycket välskött förening, som nyligen sänkt avgifterna med 33 %. Här blir du medlem i en förening med ovanligt god ekonomi och stora dolda tillgångar. Flexibelt tillträde möjligt!

Rum & Storlek

2

Accepterat pris

5 250 000 kr

Avgift

1 325 kr

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Bergsgatan 51 – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Här öppnar lägenheten upp sig och det första du möts av är utsikten mot uteplatsen och den trevliga gården. På golvet ligger den vackra stenen Verde Maritica som följs av vaxat enstavigt ekgolv från Rappgo i övriga delen av bostaden. En annan utmärkande detalj är de vackra taken som smyckats med en nytolkning av gamla klassiska kassettak. Taket är utrustad med fast takarmatur som följer med lägenheten.

Vardagsrum
Planlösningen är utformad för att främja ett socialt umgänge med kök och matsalsdel i öppen lösning med vardagsummet. I sällskapsdelen finns det utrymme för soffgrupp samt TV-möbel. 

Matplats
Trevlig matplats invid fönster mot gården. Här finns det möjlighet att möblera med ett stort middagsbord för sex-åtta sittande gäster.

Kök
Köket renoverades 2016 med stilrena materialval som bänkskiva och stänkskydd i den vackra stenen Verde Maritaca och släta, grålackerade luckor ton i ton från Less. Köket är utrustat med vitvaror från Miele bestående av kyl, frys, ugn, fläkt och induktionshäll. Blandare i rosé från Tapwell. 

Terrass
Från den sociala ytan når du bostadens egna terrass. Här njuter du av morgonkaffet i solen och kanske odlar du dina egna örter, grönsaker, bär mm. Terrassen är ca 8 kvm stor. 

Sovrum
Väggen mot sovrummet består av en stilren svart industriglasvägg i smide med dörr. I sovrummet finns utrymme för en fullstor dubbelsäng med nattduksbord på var sida av sängen. I rummet finns gardiner både för fönster och glasvägg för att kunna skärma av och mörklägga. 

Klädkammare
Rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring. Här finns även tvättpelare med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

Badrum
Badrummet är något utöver det vanliga och skänker varje dag en känsla av lyx. Det är inklätt i den vackra, skogsgröna stenen Verde Maritaca tillsammans inredning från italienaren Antonio Lupi´s serie "Panta Rei" och duschblandare Rosé från Tapwell. Här finns kommod med handfat och spegel, WC, dusch med glasvägg och två handdukstorkar. Golvvärme samt spots i taket. 

Förening

Brf Morellträdet 9 ombildades 2008 och är en s.k äkta förening. Föreningens fastigheter finns på adresserna: Bergsgatan 51, Polhemsgatan 28 och Polhemsgatan 26 (Polhemsgaraget). Morellträdet 26 är en välskött fastighet med byggår 1963. 2016 byggdes tidigare kontorslokaler i fastigheten om till 15 nya lägenheter. Byggnationen och projektet fick namnet M26 och utfördes av det välrenommerade byggföretaget IMOLA. Besök gärna projektsidan för ytterligare information http://imola.se/projekt/morelltradet-26/

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Lägenhetsbeståndet är 106 bostadsrätter och 10 hyresrätter (total hr-yta 493 kvm). Total bostadsyta om 8 173 kvm, varav 5 606 kvm utgör lägenhetsyta och 2 567 kvm utgör lokalyta.

Mark
Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp betalas av säljaren och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Årsavgiften sänktes januari 2022 med 33 % och ligger på 312 kr/kvm. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste tiden. 

Andelstal i förening
0.99249% 

Storlek
Lägenheten är 51,3 kvm enligt föreningens information.   

Föreningens lån
8 013 kronor/kvm. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Föreningen har 10 hyresrätter, säljs dessa blir föreningen obelånad. Föreningen har 25 000 000 kr i lån och 17 950 848 kr i kassan.

Föreningens tillgångar
Tio hyresrätter, mobilantenner på taket som inbringar inkomst samt garage med 96 garageplatser.

Garage
Föreningen har totalt 96 garageplatser, dessa hyrs ut via Aimo där avtalet sträcker sig över totalt fem år. Medlemmar har förtur till platserna. Platserna kostar ca 2 000 kr beroende på storlek. 

Kabel-TV och bredband
TV: “Sappa alltid” IP-TV ingår i avgiften. Se Sappas hemsida för komplett utbud. Kostnad för tillval står medlemmen själv för. Bredband: Stockholms stadsnät fiber 1000Mbit/s ingår i avgiften.

Delat ägande
Godkänns med förutsättning att minst en ägare bor i lägenheten. 

Juridisk person
Godkänns inte.

Stambyte
Gjordes våren 2016.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Innergård med utemöbler och grill
- Två tvättstugor
- Cykelrum 
- Barnvagnsrum

Energideklaration
154 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus
Se Årsredovisningen. 

Kommande renoveringar
- Eventuell nybyggnation av bostäder på husets platta tak (så kallad vindsexploatering), där byggrätten till detta projekt redan är förmedlad, men bygglov än så länge inte har beviljats.
- Ommålning av fasad i samband med ev vindsbyggnation.
- Renovering av hissar i samband med ev vindsbyggnation.
- Helrenovering av bostadsrättsföreningens garage.

För mer info, se gärna sidan 5 av 14, i bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Finansiering av framtida underhåll
Bostadsrättföreningen har sparade medel och i dagsläget behöver bostadsrättsföreningen ej ta upp nya lån för att finansiera de planerade underhållsåtgärderna, men självklart finns det faktorer som föreningen inte kan påverka, i form av t ex inflation, framtida räntehöjningar och andra makro-/mikrofaktorer.

Läs mer här: https://brfmorelltradet9.se/om-oss/

Område

Läget är svårslaget med direkt närhet till caféer, uteserveringar och promenadstråk längs glittriga vatten. Norr Mälarstrand ligger bara något kvarter bort med sin trevliga strandpromenad och utbud av trevliga restauranger såsom Mälarpaviljongen. För den shoppingsugne ligger Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bara en kort promenad bort de också. Utmärkta kommunikationer finns i området, Rådhusets T-bana (blå linje) ett stenkast från porten samt en kort promenad till Fridhemsplans T-bana (grön och blå linje).  

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram