Sofo

Södermannagatan 58

Visa alla bilder

Denna genuina trerummare kräver ingenting av en ny köpare utan låter dig flytta direkt in till en vacker, praktisk och nyrenoverad bostad i ett 1920-talsklassicistiskt hus. Det genomgående ljuset strömmar in genom lägenhetens fönster från tidig förmiddag - för att sedan hålla sig kvar på bostadens sydvästliga balkong enda in på småtimmarna. Det blir inte mycket bättre än när skandinavisk design möter bevarade originaldetaljer. För det sistnämnda står bland annat ett vitpigmenterat golv i furutiljor, djupa fönsternischer och spröjsade glasfönster som är sådär vackert ojämna som endast kan uppnås när det är handblåst. Alla materialval som tillkommit i efterhand är noggrant utvalda med både design och funktion i fokus. De bägge bidrar till att detta hem är den där perfekta trean ni letat efter! Som en extra bonus till en redan bra bostad så äger den stabila föreningen marken och får in stora lokalintäkter årligen.

Rum & Storlek

3

Utgångspris

8 400 000 kr

Våning

4

Avgift

3 618 kr Inkl. Vatten, Värme, Kabel-TV, Balkongavgift

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Södermannagatan 58 – Sofo

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Här erbjuds rymliga rum, öppen planlösning, goda förvaringsmöjligheter, exklusiva materialval och såklart en balkong med grillmöjligheter i det bästa solläget. Kontakta mäklaren för visning av denna helgrymma trea! 

Hall
Säkerhetsdörren tar oss in i bostadens rymliga hall. Här finns avhängning i form av hatt- och skohylla men framförallt en djup garderob med full takhöjd som rymmer allt och lite till. Från hallen når du bostadens alla rum och det är en vardagslyx i sig att kunna klä på barn, välkomna gäster eller torka av blöta hundar utan att behöva trängas! Väggarna är målade i en sober sand-kulör, snickerierna är målade i vitt och på golvet ligger furutiljor i original. 

Kök/

Vardagsrum
Bostadens hjärta. Säljarna har ett stort intresse för mat och dryck vilket gör att köket är utformat med både goda arbetsytor och mycket förvaring. Rummet ligger i östligt läge och tack vare den ljusa grannfasaden reflekteras solen och ger ett behagligt ljus hela dagen. Ett L-format kök med full maskinell utrustning så som diskmaskin, integrerad kyl och frys samt microvågsugn. Träluckorna från Picky Living passar perfekt med den slitstarka bänkskivan i kvartskomposit och tillsammans skapar de en harmonisk och naturlig känsla. Här ryms en stor matplats, en gedigen soffa samt tv med tillhörande möblering. 

Sovrum
Bostadens största sovrum ligger i lugnt och högt läge, utan insyn, mot den vackra innergården. Här har det inte snålats in på förvaring då det erbjuds två platsbyggda garderobsväggar samt en inbyggd garderob som ursprungligen varit ett skafferi. Förutom en dubbelsäng med tillhörande sidobord ryms även här en arbetsplats för hemmaarbetaren. Väggarna är målade i en mörk greige och självklart är golvet även här i original. 

Sovrum 2
Detta är inte en av de lägenheterna där barn- eller gästrummet åker på några kompromisser i storlek. Likt det första sovrummet ryms även här en dubbelsäng med tillhörande sidobord. Den som inte kan få nog av förvaring finns här gott om plats att bygga ytterligare sådan. Idag används det som ett barnrum men tack vare storleken funkar det lika bra som kontor eller gästrum. Väggen mot köket är inte bärande och vill man skapa en ny öppning eller ta bort väggen helt, så går det att göra med enkla medel. 

Badrum
Vi bugar och bockar för att det vita, och lite trista, kaklet har ersatts med metrokakel i blått! På golvet och i halvvägg ligger klinker i kalksten med underliggande golvvärme. Kombinerad tvättmaskin med ovanliggande arbetsyta funkar lika bra som avlastningsyta eller skötbord. Vägghängd WC, takdusch, handfat med underliggande kommod och handukstork. Allt man behöver helt enkelt!

Balkong
Med ett högt och sydvästligt läge mot föreningens gemensamma innergård, blir denna balkong tyst, lugn och solig. Precis så man önskar att ens balkong ska vara. Balkongen är i väldigt gott skick då den uppfördes 2020 och här är det bara att tända grillen och dra fram vinflaskan - för här kan man spendera många timmar. 

Förening

BRF Harven 35 är belägen på Södermannagatan 58 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus uppfört 1926-1927. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1984. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler

Fastigheten består av 1189 kvm fördelat på 17 bostadsrätter á 882 kvm och 5 lokaler á 307 kvm.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och balkongtillägg. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 3% 2023 och 2024. Detta tar höjd för dagens inflation och föreningen är förberedd för ytterligare framtida räntehöjningar. 

Andelstal i förening

7,828 %

Storlek

Lägenheten är 76 kvm enligt faktiskt uppmätning. Lägenheten uppgår till 70 kvm enligt föreningens information och är registrerad som en 2 rok. 

Lån

5 189 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband

ComHem

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen

- Vacker innergård med sittgrupp och grill på byggd träaltan. 

- Tvättstuga i husets källare. Två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

- Cykelställ med tak 

- Rum för att snickra/måla/pyssla

Energideklaration

110 kWh/m² och år

Byggnadsstatus

1998 - Fastigheten totalrenoverades. Då gjordes fönster, stammar, elstigar, tak  och fasad. 

2016 - Innergård 

2021 - Hissrenovering

 

Kommande renoveringar

Se föreningens underhållsplan. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram