Södermalm

Södermannagatan 52, 6tr

Visa alla bilder

I attraktiva kvarter invid Nytorget ligger denna välplanerade vindsvåning med terrass i väst och en härlig utsikt. Råvindsyta om ca 10 kvm ingår i lägenheten. Genomgående och ljus planlösning med två rymliga sovrum, walk-in-closet, kök med matplats samt sällskapsrum med kakelugn. Hiss till våningsplanet. Lågt belånad förening med god ekonomi som äger marken. Representativ fastighet uppförd 1912. Strax utanför porten finns ett rikt utbud av butiker, caféer & restauranger med direkt närhet till Nytorget. Goda kommunikationer med buss och T-bana.

Rum & Storlek

3

Pris

8 750 000 kr

Våning

6

Avgift

2 920 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Södermannagatan 52, 6tr – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall

Hall med förvarings- och avhängningsmöjligheter. Hiss till våningsplanet. Från hallen nås lägenhetens alla rum. Säkerhetsdörr.  

Vardagsrum

Stort och ljust sällskapsrum med två takfönster och en kakelugn. Imponerande takhöjd om ca 5 meter upp till nock. Gott om plats för möblering för soffgrupp samt matplats eller bibliotek. Utgång till terrassen via helglasad skjutdörr. Västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Kök

Stilrent kök med mycket bra arbetsytor och god förvaring. Full maskinell utrustning med induktionshäll, ugn, kyl/frys, samt diskmaskin. Det är även förberett för tvättmaskin. Vitvarorna är från Bosch, AEG, Siemens och Electrolux.


Walk-in closet

Stor walk-in closet om ca 6 kvm och mycket goda förvaringsmöjligheter.


Master bedroom

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg.


Sovrum 2

Väldimensionerat rum som fungerar till såväl barnrum som arbetsrum. Plats för förvaring.

Badrum

Sobert badrum med golvvärme, infällda spotlights, handdukstork, wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp samt dusch från Tapwell.


Övrigt

I upplåtelsen ingår en råvindsyta om ca 10 kvm. Denna yta ligger ovanför hallen. Information från styrelsen:  "Styrelsen kommer inte godkänna ritningar som innefattar yttre åverkan på tak eller fasad t ex takfönster. Inte heller kommer väggar tillåtas då ett slutet rum kommer påverka ventilationen i fastigheten negativt. All renovering ska godkännas av styrelsen".   

Förening

Föreningen förvärvade fastigheten 2007 och upplåter 15 st. lägenheter med bostadsrätt, 1 st. lägenhet och 3 st. lokaler med hyresrätt. 

Föreningen uttar en överlåtelseavgift av köparen. Ingen pantsättningsavgift debiteras.

Informationen nedan är hämtad från föreningens hemsida; www.brfharven.se.

Bostadsrättsföreningen Harven Östra är en äkta förening bestående av en huvudfastighet, Södermannagatan 52, och gårdshus i nära anslutning. Fastigheten byggdes 1912. Föreningen bildades 2005. I föreningen finns totalt 16 lägenheter varav en kvarvarande hyresgäst, två lokaler och ett lager. Uppvärmning sker med fjärrvärme. Vid senaste årsmötet beslutades att inga avgiftshöjningar är aktuella. I avgiften som betalas till föreningen ingår bl.a. värme, vatten, sophämtning (hushållssopor) och kabeltv (Comhems grundutbud). För respektive lägenhet finns ett källarförråd och dessutom gemensamma barnvagnsförråd och cykelförråd på gården samt tvättstuga i källaren. Föreningen har inget garage och lägenhet ger ej rätt till parkeringsplats. Bredband levereras av comhem och ownit. Föreningen har inte beslutat utföra några större reparationer eller ombyggnationer av fastigheten. Aktuella villkor för föreningens lån och räntor mm ges i senaste årsredovisningen nedan. Föreningen uttar en överlåtelseavgift på 850 kr i samband med överlåtelse, denna betalas av köparen. Föreningen uttar ingen pantsättningsavgift, denna ingår i överlåtelseavgiften. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlem vid förvärv av lägenhet för bostadsändamål. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Hefab.

VA-stammar i badrum och kök byttes 1984 och ny eldragning gjordes även denna 1984. Balkonger till majoriteten av lägenheterna byggdes 2008 och tvättstugan renoverades 2007.

De senaste åren har föreningen totalrenoverat innergården och källaren under innergården. Andra renoveringar som genomförts är fastighetens entré, Polska kyrkans hyreslokaler på bottenplan, soprum, målat fönstren, fräschat upp trapphuset med nya lampor på varje våningsplan och satt upp informationstavlor i entrén. 

Lista över genomförda renoveringar

1984: VA-stammar i badrum och kök bytt
1984: Ny eldragning
2007: Balkonger byggdes
2008: Renovering av tvättstugan
2014: Totalrenovering av innergården, renovering av kyrkans lokal i källaren.
2014: Nytt torkskåp tvättstugan.
2015: Renovering och målning av entrén. Borttagning av gamla mattor i entrén och målning av golvet.
2016: Målning av alla fönster utvändigt.
2016: Byta av alla lampor i trapphuset.
2016/2017: Iordningsställande av innergården med cykelförråd, lusthus, spaljéer, belysning och blommor.
2017: Nya brandvarnare i hela fastigheten
2017: Borttagning av gamla mattor och sedan målning av golven på våningsplanen. Detta fortsätter vi med 2018.
2017: Ny avloppspump i tvättstugan.
2017: Nya sopkärl till soprummet.
2018: Totalrenovering av hissen.
2018: Målning in- och utvändigt av hissdörrar på varje våningsplan.
2019: Nya golvmattor på alla våningsplan.
2020: Fastighetens tak målades om. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram