Kommande försäljning

Vasastan

Döbelnsgatan 71

Kommande försäljning

Visa alla bilder

På ett fantastiskt läge i ett pampigt hus från 1903 ligger denna jugendlägenhet i absolut högsta klass! Stora rum i fil, 3,15 meter i takhöjd och vackra originalsnickerier typiska tidsåldern duggar tätt medan renoveringen andas design och lyx. Listan kan göras lång på varför denna bostad är en av Vasastans i särklass trevligaste lägenheter. Det räcker att titta på bilderna så förstår man att balkongen i västerläge, sovrummen mot innergården och den fungerande kakelugnen är små, men viktiga detaljer, som bidrar till att göra en idealisk helhet.

Rum & Storlek

4 / 116 m2

Pris

-

Våning

2

Avgift

5 156 kr Inkl. Värme, VA, Kabel-TV

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Döbelnsgatan 71 – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Bostaden ligger 2,5 trappa upp och för den som inte har stenkoll på området kan jag tillägga att denna del av Döbelnsgatan är enkelriktad; lika med mindre trafik; lika med lugnare. Här erbjuds både genomgående ljus- och planlösning där de sociala rummen ligger i fil och de mer privata delarna ligger avskilt mot innergården. Den välkomnande och eleganta hallen har ingångar till bostadens alla rum och vidare har vi ett stort vardagsrum med burspråk, ett snickeribyggt kök med en vinkyl som heter duga och stora fönsterpartier med speglade nischer och charmiga spanjoletter. Hela bostaden har inretts med förstklassigt parkettgolv i fiskbensmönster.

Kök
Ett L-format kök med full maskinell utrustning, så som diskmaskin, varmluftsugn, extra bred induktionshäll, dubbel kyl/frys samt inbyggd micro. Det följer även lägenhetens exklusiva karaktär att här även finns en inbyggd vinkyl och vinförvaring/barskåp – självklart snyggt inredd med belysning. Köket är snickeribyggt och minimalistiskt med goda arbetsytor, inbyggd blandare från Dornbracht och plats för stort middagsbord. Här strömmar solljuset in från morgonen och under dagen innan den avslutar sin dagsfärd på lägenhetens balkong.

Vardagsrum
Denna sociala yta är helt fantastisk med vackert burspråk, fungerande kakelugn, platsbyggd bokhylla, takrosetter och stuckaturer. Tre stora fönsterpartier ger rummet precis det ljusinsläppet man önskar och man inreder med fördel lyxigt centrerat med gedigen soffgrupp – för det finns det såklart plats för!

Sällskapsrum/sovrum
Oavsett om du vill använda detta rum som sällskaps- eller sovrum så är huvudsaken att det är stort nog att funka vare sig vilket du väljer. Här finns också en platsbyggd garderobsvägg vilket försäkrar god förvaring.

Master bedroom
Från det sovrum som idag disponeras som ägarnas huvudsakliga, når du balkongen. Läget är ostört och vetter mot innergården vilket är precis det läge man önskar på ett sovrum. Här finns, igen, platsbyggda garderober, för optimal förvaring.

Sovrum
Likt det förra sovrummet är även detta beläget mot innergården. Igen, platsbyggda garderober. Rummet rymmer en dubbelsäng och tillhörande sidobord.

Badrum
Även här återfinns snickeribyggd inredning och ni behöver inte välja mellan badkar och dusch – här finns båda. Inredningen består av kommod med dubbla handfat, blandare från Tapwell en infälld ovanliggande spegel. Tvättmaskin och torktumlare från Miele med god arbetsbänk och vägghängda skåp. Vägghängd WC och handdukstork.

Gäst-WC
Vid hallen ligger bostadens gäst-WC med handfat. Halvkaklade väggar och klinkergolv i Terrazzo med golvvärme. 

Hall
En elegant och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i platsbyggd hatthylla. Schacksrutigt golv med golvvärme.

Förening

BF Sandberget u.p.a är belägen på Döbelnsgatan 71, i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1903. Bostadsföreningen bildades 1918. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen äger fastigheten Kv Sandberget 10 och består av 18 lägenheter med andel i bostadsförening och fem lokaler med hyresrätt.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 113 kr och eventuell pantsättningsavgift på 445 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV

Storlek
Lägenheten är 116 kvm enligt faktisk uppmätning 2021.

Kabel-TV och bredband
Tele2

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm

Parkering
Boendeparkering råder i området genom Stockholms Stad - Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp
- Föreningslokal med WC 
- Gym, pingisbord 
- Barnvagnsrum
- Separat barnvagnsentré utan trappor

Energideklaration
119 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - urval
2021 - Del av fasad mot innergård
2019 - Fönsterenovering mot gården i gårdshus
2017 - Stamspolning
2015 – El-stigar i gårdshuset (El drog om 2021 i gällande bostad)
2015 - Köksstammar gårdshus
2014 - Målning av tak
2013 – Värmeanläggning
2013 – Fönsterrenovering
2008 - Hissrenovering
1980 - Stambyte (Stambyten har skett vid olika tidpunkter för olika delar av huset i nutid)  
 

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram