Smedslätten

Sjönära funkisboende.

Visa alla bilder

Sjönära boende med uteplats i ett av Smedslättens bästa lägen med badrocksavstånd till Mälarens glittrande vatten i höjd med Oxdjupet. Ett ytaeffektivt boende ritat av arkitekt Sture Frölén med byggår 1940, känd för sina elegant utformade bostadshus i funktionalistisk stil. Lägenheten har två genomgående mycket välplanerade plan i etage. Köket är välplanerat och har mycket fin inbyggd öppen spis för mysiga höstkvällar. Till lägenheten finns en större uteplats med grönskande häck och närhet till skogen, vattnet och båtlivet. Möjlighet, efter kötid, till båtplats nedanför fastigheten genom anmälan till lokal båtklubben dessutom finns en mindre sandstrand för stora som små. Bra möjlighet till jogging och träning längs strandpromenaden. Nära till matvarubutik och närhet till Park konditori. Likaså kommunikationer som buss och 12:ans spårvagn till Alvik tunnelbana. Dessutom förskolor och skolor i området. Ett idealiskt familjeboende med cykelavstånd till city.

Rum & Storlek

4 / 99 m2

Area comment

99 kvm uppmätt enligt Uppmätningsnorm SS 021054:2009

Pris

-

Våning

1

Avgift

4 508 kr Inkl. Värme, Vatten

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Interiör

Hall (entréplan)
En välplanerad hall möter vid entrén från Havsfruvägen nr.6. där förvaring av kläder och skor får plats. Ny säkerhetsdörr 2014. Från hallen når man bottenplanet via en trevlig trappa med vitt trappräcke och staket. På golvet ett hårdare golv som står emot smuts och väta.

Gäst WC (bottenplan) 
Med mindre handfat, väggmonterad toalett. Vitt och fräscht kakel större spegel på väggen och på golvet ett smakfullt mosaikgolv i naturfärg. Renoverad 2015, se renoveringshistorik.

Badrum (entréplan) 
Ett helkaklat ytaeffektivt och välplanerat badrum med kalkat badkar med väggmonterad dusch. Fint handfat och en väggmonterad toalett. Väggskåp och förvaring ovanför Electrolux tvättmaskinen från 2016. På golvet ett vackert grönt klinkergolv i marmorlook. El buren golvvärme i badrum.

Sovrum (Master) 
Sovrum med plats för dubbelsäng. Två större fönster mot den lugna innergården. I sovrummet finns ett vackert platsbyggt skåp och överskåp över sängen. Dessutom en walk-in garderob med fin förvaring med skåp och plats för att hänga kläder. På golvet ligger ett ekparkettgolv i neutral ton. 

Sovrum 1 & 2 (Mindre) 
På entréplan finns dom två mindre sovrummen med fönster mot framsidan av fastigheten. Plats för säng, skrivbord och garderob. På golvet ligger ett ekparkettgolv i neutral ton. 

Kök (bottenplan) 
Arkitektritat sällskapskök med köksö, nybyggt 2015, se renoveringshistorik. Induktionshäll ca 2015, Whirlpool Inbyggnadsugn ca 2015, IKEA Fläkt (kolfilter) ca 2015, Bosch Diskmaskin ca 2015, IKEA Kyl/frys ca 2015, Siemens. Ett modernt kök med fina detaljer möter i det större rummet och där finns utrymme för matplats. På golvet ligger ett ekparkettgolv i neutral ton. Ägarna har i samband med köksrenoveringen installerat vattenburen lågenergigolvvärme i hela nedre planet. Ansvaret kring golvvärmen ligger på lägenhetsinnehavaren.

Matplats (bottenplan) 
En härlig plats med utsikt mot den ljuvliga trädgården och entré ut till altanen. Stort fönster med balkongdörr som leder ut till den härliga oasen av träd, buskar och gräsmatta. På golvet ligger ett ekparkettgolv i neutral ton.  

Vardagsrum (entréplan)
Ett större vackert rum med stort fönster med sjöglimt. Ljust och härligt, med plats för soffa och tv. Dörr ut till balkongen om ca 4 kvm och ytterligare ett större fönster. En större oval öppning i väggen över trappan ner till köket släpper in ännu mer ljus. På golvet ligger ett fiskbens mönstrat ekparkettgolv i neutral ton. 

Uteplats (bottenplan) 
Ett större altan om ca 25 kvm i trä med plats för fåtöljer och matbord. Trädgården bjuder på härliga gröna häckar grönskande träd och större gräsmattor i området. Badrocksavstånd ner till stranden, bryggan eller joggingturen. 

Förråd
Till lägenheten ingår två källarförråd.

Gemensamma utrymmen.
Cykel-/barnvagnsrum finns i källaren.

Förening

Brf Svanjungfrun 2 är en trevlig förening vackert belägen med närhet till Mälaren och vackra omgivningar i gemytliga Smedslätten. God ekonomi och låg skuldsättning med lån per kvm bostadsrättsyta 1386kr/kvm. Föreningen bildades 1987 och består av 13 bostadsrätter om totalt 998kvm. Svanjungfrun 2 är ett bostadshus i tre våningar plus suterrängvåning som ligger i en sluttning tillsammans med omgivande fastigheter. Fasaden är putsad i en ljust gul kulör och pryds av en mängd burspråk. Föreningen äger marken. Info enl. årsredovisningen.

Renoveringar
Planer finns på att anlägga en ny uteplats på västsidan och eventuellt även odlingsutrymme. 2021 Komplettering av ej ännu relinade stammar. (Garantiåtgärd Proline). 2020 Installation av fjärrvärme och borttagning av bergvärme och oljepanna. 2019 Byte av tvättmaskiner och torktumlare samt installation av ny belysning i källaren. Bättringsmålning utförd. 2018 Fönsterrenovering norr/östersida samt renovering av vindskiva och reparation av putsskador på fasaden. 2017 Fönsterrenovering balkong/altansidan. 2017 Installation av fiber. 2017 Utbyte av bergvärmeanläggning och expansionskärl. Info enl. årsredovisningen. 

Tv / Internet
Fiber finns installerat från Bahnhof mot ett obligatoriskt tillägg om 186 kr/mån. Kabel-tv från COM  Hem beställs och debiteras separat.

Parkering
Parkeringsplatser och garageplatser finns att hyra i området och boendeparkering på gatan.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd / barnvagnsförråd, trädgårdsförråd och tvättstuga. 

Trappstädning
Städning av trapphus sköts av firma.

Energideklaration
Energiprestanda 117 kWh/m² år. Fjärrvärme. 

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1208kr och eventuell pantsättningsavgift på 483 kr/pant betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, el, kabel-TV och bredband. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget.

Andelstal i förening
10,02% 

Ekonomi
Planerad höjning av avgiften med 5% januari 2023.

Information ovan från föreningen.

Område

Smedslätten är en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun och är en del av Bromma trädgårdsstad. Stadsdelen har fått sitt namn av Smedslättens gård, belägen nära Mälaren, och ligger sydväst om stadsdelen Äppelviken och öster om stadsdelen Ålsten. En stor del av stadsdelen utgörs av tät blandskog. Smedslätten nås med Nockebybanans spårvagn till någon av hållplatserna Klövervägen eller Smedslätten (vid Smedslättstorget).

Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontakta Stadsbyggnadskontoret för information om byggplaner i området.

Följande finns i närområdet. Strömkarlsvägen 62 Förskola: ca 45m, ICA Nära Smelivs: ca 90m, Äppelviksskolan: ca 323m, Gula Villan Förskola: ca 408m, Fritidshemmet Skutt HB: ca 408m.

Gatuparkeringen i området är avgiftsfri.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram