Östermalm

Östermalmsgatan 34

Visa alla bilder

Välkommen till denna vackra sekelskiftesvåning i en välskött fastighet från 1882. Solid förening som håller låga avgifter. Genomgående med takhöjd om ca 3,15 meter och vackra originaldetaljer. Lugnt belägen intill Lärkstan och Villastaden med närhet till bra skolor. Lägenheten har både södervänd balkong samt en vacker kakelugn. Generöst med förvaring. Tre bra sovrum samt möjlighet att skapa ytterligare ett badrum. Stort kök med matsal samt luftigt vardagsrum.

Rum & Storlek

4 / 139 m2

Pris

18 250 000 kr

Våning

3

Avgift

1 506 kr Inkl. Värme, Vatten, , Bredband, kabel-tv bas

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Östermalmsgatan 34 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till en lägenhet som kombinerar våningskänsla från sekelskiftet med krav på funktion som ställs i ett modernt boende. Genomgående planlösning med många välbevarade fina detaljer såsom stuckatur, väggpanel, speglade dubbeldörrar och dörröverstycken. Fiskbensparkett och mörkbetsat trägolv. 

Hall

Trevlig entré med bra avhängningmöjligheter samt kläd- och skoförvaring i en inbyggd garderob. Här finns även möjlighet att sätta in en gästtoalett. Vatten och avlopp finns förberett och framdraget.

Kök

Trevligt sällskapskök i en härlig öppen planlösning. Den generösa balkongen badar i sol och vetter ut mot trädtopparna. Välutrustat kök med specialbeställda köksluckor. Sekelskifteskänsla och en modern touch i kombination med köksbänk i marmor. Generös matsalsdel med matplats för ca 8-10 personer. 

Vardagsrum

Det pampiga vardagsrummet med tre vackra fönster ut mot lugna Östermalmsgatan badar i ljus och erbjuder en fantastisk social yta. 

Master bedroom

Master bedroom vetter mot innergården och har en lyxig salongskänsla med vacker kakelugn samt arbetsplats. Stor klädkammare i generös originalgarderob. 

Sovrum 1 och 2

Resterande sovrummen ligger i andra delen av lägenheten och vetter likaså mot innergården. Båda erbjuder plats för enkelsäng eller våningssäng där det ena rummet är större än det andra. Det mindre rummet kan även med fördel  nyttjas som arbetsrum/bibliotek.

Badrum

Trevligt badrum i stilrent kakel med dusch, wc, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt handdukstork.

Sammantaget ett fantastiskt boende med stor funktion och charm i ståtlig fastighet från 1882. Perfekt belägen med centralt men mycket lugnt läge på Östermalm intill vackra Lärkstaden och Engelbrektskyrkan. I närheten ligger trevliga matbutiker och cafeér samt restauranger. Bra kommunikationer med gångavstånd till tunnelbana på såväl Rådmansgatan som Tekniska Högskolan. Dessutom nära till många grönområden såsom Lill-Jansskogen och Humlegården.

Förening

Brf Näktergalen är en äkta förening som äger marken och består av 14 lägenheter med bostadsrätt och 2 st. lokaler med hyresrätt. Den omfattar adresserna Östermalmsgatan 34 och Engelbreksgatan 37. Total bostadsyta 2067 kvm, lokalyta 430 kvm och markareal 763 kvm. Välskött och solid förening som har lite lån och håller mycket låga avgifter. Gemensamma utrymmen för medlemmar att disponera över är Barnvagnsrum, cykelförvaring, innergård med grillplats samt sophanteringsrum. Alla medlemmar har tvättmaskin i lägenheterna därav finns ingen gemensam tvättstuga.

Fastighet

Utförda renoveringar i fastigheten:
2020 Moderniserades värmecentralen och alla bottenavloppsledningar i källaren byttes.
Under år 2000, 2011 och 2020 skedde delvis stambyten.
2021: Målades taket samt bytte rör samt installation av avstängnings och returventiler för värmesystemet i källaren.
Planerade renoveringar/underhåll:
Ombyggnation av soprummet med ventilation.
Nytt inpasseringssystem i porten.
Komplettering av del av stam i fastigheten.
Byta av expansionskärl för värmesystemet i källaren.
Delvis byta av värmeledningsrör och byte av elstigar.
 
 
 
 
 
 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram