Östermalm

Narvavägen 18

Visa alla bilder

Elen är inkluderad i avgiften. Narvavägen – den 600 meter långa allén som sträcker sig från Karlaplan till Strandvägen stoltserar sig som en av Stockholms mest exklusiva gator. I Stikkan Anderssons gamla fastighet saluförs nu en helt otrolig sekelskiftestrea där möjligheterna är många. Förutom att bostaden går att göra om till en fyrarummare så kan man även skapa en ny ingång i den rymliga hallen och därmed skapa en trerummare med separat uthyrningsdel. Oavsett vad du väljer att skapa så kan du skapa det tillsammans med originaldetaljer, en fungerande kakelugn, balkong mot innergård och en redan ordentlig takhöjd som går att höja ytterligare. Sedan att du kan skapa magi i nästintill skuldfri förening - det är riktig lyx det!

Rum & Storlek

3 / 98 kvm

Slutpris

13 800 000 kr

Avgift

5 545 kr Inkl. Vatten, Värme, Kabel-TV, Bredband, El

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Narvavägen 18 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Här bor du i ljusa och luftiga rum som möter innergårdar åt båda håll, i ett välbevarat hus från slutet av 1890-talet. Gårdsläget är lugnt och rofyllt, men adressen innebär direkt närhet till de mysiga och levande kvarteren runt Östermalm. Här erbjuds ett rikt utbud av restauranger och barer, mästerliga bagerier, ljuvliga blomsteraffärer och andra små butiker.

Hall
Som den alternativa planlösningen visar finns det två ingångar till bostaden. Stiger du in genom säkerhetsdörren, det vill säga entrén som används idag, så möts du av en bred hall med vacker fiskbensparkett och ett direkt ljusinsläpp från bostadens fönsterpartier. Här finns möjlighet att skapa ordentliga förvaringslösningar utan att hallen på något sätt skulle kännas trång - alla gillar en rymlig och välkomnande hall! 

Kök
Två fönsterpartier ger det L-formade köket ett vackert ljusinsläpp och här ryms ett stort matbord för ca 10 personer. Två stora öppningar mot vardagsrummet, varav den ena med pampiga pardörrar, gör att de sociala ytorna är tillgängliga för varandra på ett naturligt sätt. Likt hallen har även köket massiv fiskbensparkett på golvet och väggarna är målade i en ljus kulör. Detta rummet går såklart att omvandla till två sovrum om man önskar flytta köket och därmed skapa en fyrarummare. 

Vardagsrummet/Matsal
Som en ordentlig stämningshöjare finns här en maffig, fungerande, kakelugn från sekelskiftet. Hela bostaden, vardagsrummet inkluderat, har sänkt tak som bara väntar på att få öppnas upp! Två fönsterpartier ger även detta rum sitt förtjänta ljusinsläpp och här får man med goda marginaler plats med soffgrupp, tv-möbler, fåtöljer och övrigt möblemang. 

Sovrum/

Vardagsrum
Idag disponeras rummet som ett tv-rum men detta kan med fördel bli bostadens master bedroom för den som önskar behålla befintlig planritning. Härifrån når du den 6 kvadratmeter stora balkongen och som den inledande texten nämner så vetter alla bostadens fönster mot innergården. En rymlig klädkammare som tillåter diverse förvaring och igen, ett gediget ljusinsläpp från höga fönsterpartier. 

Sovrum
Fiskbensparkett, gott om ljusinsläpp, inbyggd förvaring och plats för dubbelsäng. Idag används detta som huvudsakligt sovrum men man kan självklart inspireras av grannen och lägga köket i detta rum. Det gör att det befintliga kökets utrymme frigörs där man kan skapa två nya sovrum. Här finns även en andra ingång från trapphuset för den som är sugen på en uthyrningsdel. 

Badrum
I detta vitkaklade badrum finns det man behöver. WC, duschhörna och handfat med underliggande kommod.

Förening

BRF Fanan Nr 21 är belägen på Narvavägen 18 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus samt gårdshus uppfört 1896. Bostadsrättsföreningen bildades 1993. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Fastigheten består av 1747 kvm fördelat på 15 bostadsrätter.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, el, kabel-TV och bredband. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget.

Andelstal i förening
5,55 %

Storlek
Lägenheten är 98 kvm enligt faktiskt uppmätning. Lägenheten uppgår till 97 kvm enligt föreningens information.

Lån
859 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem. Ingår i avgiften.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm. 

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Vacker innergård med sittgrupp
- Tvättstuga i husets källare. Två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Energideklaration
135 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - Urval
Partialt stambyte har skett löpande under åren.
2022 - Stamspolning
2022 - Upprustning av innergård
2022 - Ny inredning i föreningens tvättstuga
2020 - Takrenovering
2016 - Installation av bergvärme 

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram