Östermalm

Sibyllegatan 14

Visa alla bilder

Detta etage-projekt riktas till den kreativa själen som söker ett helt unikt boende på Östermalms mest attraktiva adress - Sibyllegatan 14! Här kan man skapa ett helt eget mansion, där bostaden om 64 kvm på markplan ser ut som en fantastisk sekelskiftestvåa brukar; men efter man installerat trappan till våningen nedanför så öppnas ytterligare 160 kvm upp av oändlig potential. Musikstudio, spaavdelning och bibliotek är endast några av möjligheterna och visst kommer det naturligt ljusinsläpp även här tack vare flera takfönster mot innergården. Utöver en ingång genom lägenheten på markplan så finns en grovingång till den undre våningen som nås både från gatan och från innergården. Du tillåts att installera en trappa som bara är läcker för ögat och som är helt opraktisk när det gäller att flytta möbler - de tar man såklart den andra vägen.

Rum & Storlek

5 / 224 m2

Pris

-

Avgift

6 667 kr Inkl. Vatten, Värme, Kabel-TV, Bredband

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Sibyllegatan 14 – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Lägenheten på BV är 64 kvm enligt föreningens information. Lägenheten under mark är 160 kvm och räknas som biarea. (Uppmätning utförd 2022)
Notera av det är två lägenheten - varav den ena är på BV och den andra ligger under mark. Lägenheterna behöver genomgå en sammanslagning som uppnås genom renovering. 

Detta är verkligen ett helt unikt objekt att sätta tänderna i - på Östermalms bästa adress! Notera att det idag är två separata lägenheter varav den ena, 64 kvm, ligger på bottenvåningen mot innergården och den andra, 160 kvm, ligger under mark med takfönster. Det finns nu ett ypperligt tillfälle att slå ihop dessa två lägenheter till en fantastisk etagelägenhet om 224 kvm. Ett bygglov är redan utfärdat för att sätta in en spiraltrappa mellan de två och förslag på hur det kan se ut ligger bland bilderna. Föreningen är stabil och avgiften för en färdigställt och sammanslagen lägenhet landar på endast 3826 kr/mån. Det anordnas endast privatvisningar och för att boka en sådan kontaktar ni ansvarig mäklare! 

Förening

BRF Sibyllegatan 14 är belägen på Sibyllegatan 14 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av gatuhus (1906) samt gårdshus uppfört 1860. Bostadsrättsföreningen bildades 1997. Föreningen är en äkta bostadsförening. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Fastigheten består av 1548 kvm fördelat på 15 bostadsrätter och 120 kvm fördelat på två lokaler med hyresrätt.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och bredband. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget.

Andelstal i förening
7,1175 %

Storlek
Lägenheten på BV är 64,2 kvm enligt föreningens information och lägenheten under mark är 160 kvm enligt uppmätning (2022)

Lån
4 862 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem. Ingår i avgiften.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Vacker innergård med sittgrupp och planteringar
- Cykelförvaring på gård och i källare
- Tvättstuga

Energideklaration
114 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - Urval
2019 - Tak- och fasadrenovering
2016 - Renovering av trapphus och entré
2014 - Balkonger
2010 - Stambyte
2007 - Gårdsrenovering
2006 - Fönsterrenovering
1998 - Fasadrenovering

Kommande renoveringar
Inga större kommande renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram