Södermalm- Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 15a

Visa alla bilder

Missa inte denna lilla pärla med en enorm potential. Väldisponerade ytor med fint läge invid Mariatorgets mest attraktiva kvarter. Lugnt och insynsskyddat läge mot lummig innergård. Vacker fastighet från 1884. Äkta bostadsrättförening som äger marken och har en god ekonomi. Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Rum & Storlek

2

Pris

3 420 000 kr

Avgift

1 826 kr Inkl. värme, Vatten

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Wollmar Yxkullsgatan 15a – Södermalm- Mariatorget

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör


Hall

Välkomnande hall med bra med avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Från hallen ansluter det helkaklade badrummet från 2007 med dusch, wc, handdukstork, handfat samt badrumsskåp. Vidare in i hallen finns en originalgarderob som kan nyttjas som förvaring eller städskåp. 

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt och har ett stort vackert fönster som vetter mot den grönskande innergården. Här finns det gott om plats för matsalsdel samt vardagsrumsdel. Fina trägolv i original. Grannen mittemot har satt upp franska dörrar och en trapp ner mot gården vilket man kan undersöka och ansöka om det skulle vara av intresse.

Kök

Köket är fungerande och charmigt med dess äldre originaldetaljer med uppdaterade köksluckor från 2009. Generöst med mycket förvaring och arbetsyta. Här kan man även modernisera och sätta in sitt dröm kök. Mysigt med fönster från köket samt liten frukosthörna för två. 

Sovrum

Generöst sovrum med stor plats för dubbelsäng och förslagsvis arbetsplats/övrigt möblemang. Här finns djupa garderober med draperiridå längs med ena väggen vilket erbjuder plats för mycket klädförvaring. Lugnt läge med vackert fönster med utsikt mot gården utan insyn. Fina trägolv i original.

Alternativ planlösning

Möjlighet finns förslagsvis att ta bort väggen mellan vardagsrum och sovrum och därmed skapa en öppen planlösning. Flytta ut köket till vardagsrummet invid badrum och därmed skapa sovrum i nuvarande köket. Se alternativ planlösning.

Sammantaget ett mycket charmigt och attraktivt  läge med en av söders alla favorit hak endast några fotsteg bort. Värt att nämna är bland annat bageri Petrus, Café Drop coffee, Restaurang Racamaca och Bistro sud. Utöver det ett enormt utbud av härliga butiker och servicefaciliteter. Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Mariatorget 1 minut utanför porten samt pendeltåg två kvarter bort. Nära park samt grönområden och vackra promenadsträckor med utsikt över vatten och stad. 

 

 

 

 

Förening

Brf Draken 20 är en äkta förening som äger marken och består av 15 lägenheter med bostadsrätt ( 1121 kvm) samt en lokal med hyresrätt ( 290 kvm). Föreningen förvärvade fastigheten år 1983. Den består av adressen Wollmar yxkullsgatan 15 och 15a. Välskött förening med god ekonomi. Fastigheten är försäkrad hos Trygg Hansa. Juridisk person godkänns ej som köpare däremot ok med delat ägande. Kabel-tv och bredband finns i huset via Tele 2. Gemensamma utrymmen för medlemmar att nyttja är innergård med grillplats/altan, hobbyrum samt cykelhus och sophanteringsrum samt separat tvättstuga i ett litet gårdshus på gården. 

Fastighet

Vacker och välskött fastighet där följande renoveringar genomförts:
1983: Stammarna byttes i fastigheten. Sker regelbunden spolning samt inspektion av stammar som är i bra skick. Senaste spolningen skedde under 2021.
2008: Renoverades taket
2012: Fönsterrenovering
2016: Renoverades fasaden mot gatan
2019: Synliga rör och stammar i källaren byttes. 
2020: Renoverade cykelhuset
2021: Ny undercentral installerad
Inga stora renoveringar planerade under 2022. 
 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram