Kungsholmen

Fridhemsgatan 62, 5 tr

Visa alla bilder

Otroligt fin och välplanerad vindslägenhet med utgång till ljuvlig terrass i sydost från vardagsrummet och öppen spis. Väldigt tyst bostad och i princip helt insynsskyddad. Stor, ny hiss går hela vägen upp till bostaden. Fantastiskt läge intill Kungsholms Strand och Västermalmsgallerian. Här njuter du av en fantastisk bostad i fastighet från 1884 som stoltserar med sitt höga och fria läge och imponerande utsikt mot Vasastan. Den är genomgående och har ett härligt ljusflöde med fönster i två väderstreck samt typiska detaljer för vindslägenhet såsom högt i tak och takbjälkar. Bostaden disponeras med två rymliga sovrum, ett badrum med tvättmaskin och torktumlare samt kök i öppen planlösning mot vardagsrum med plats för stort matbord. Mycket gott om förvaring bla genom två klädkammare och ett förråd i bostaden. Terrassen rymmer möbelgrupp, grillmöjligheter och planteringar för dig som har gröna fingrar. Välskött förening med låg belåning som äger marken och har låga avgifter.

Rum & Storlek

3 / 86 kvm

Biarea

10 m2

Area comment

Redovisad som 83,40 i föreningens register.

Pris

11 250 000 kr

Våning

5

Avgift

3 687 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Fridhemsgatan 62, 5 tr – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör

Entré
Via rymlig hiss (som rymmer barnvagn) direkt upp till våningsplan 5 nås bostaden. Hall med plats för avhängning samt klädkammare. Genomgående vita väggar och mörkbetsat golv.  

Vardagsrum
Efter hallen öppnar sig hela lägenheten upp med härlig takhöjd och synliga takbjälkar. Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och stort matbord. 

Förråd
I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt förråd.

Terrass
Från vardagsrummet når man den trevliga terrassen i sydost mot lugn innergård. Sommartid är det sol här från morgon till sen eftermiddag. Utsikt över takåsarna bort mot Vasastan och här kan du njuta av umgänge med vänner och härliga grillkvällar. Eldriven markis samt infravärme förlänger säsongen. 

Kök
I öppen planlösning med vardagsrummet ligger det trevliga och stilrena köket. Köket är från Ballingslöv och renoverades 2017 med gråa luckor och bänkskiva i tålig kvartskomposit. Här finns gott om både arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med induktionshäll, diskmaskin, varmluftsugn, micro (alla från Smeg) samt kyl och frys (Siemens) och vinkyl (mQuvée). I köket finns även en mindre köksö (Ballingslöv 2020) som kan agera matbord för två till tre personer, extra arbetsyta och förvaring. 

Master Bedroom 
Mysigt och rymligt sovrum med synliga takbjälkar och snedtak med gott om plats för dubbelsäng samt övrig önskvärd möblering. Heltäckningsmatta på golvet och blåmålade väggar. För förvaring finns här en generös klädkammare. 

Sovrum
Det andra sovrummet är också det mycket rymligt och disponeras idag som barnrum men går lika bra som extra sovrum, gästrum eller arbetsrum. Här ligger en heltäckningsmatta på golvet och målade väggar i grön kulör. Platsbyggd inmålad garderob för förvaring. Även här synliga takbjälkar och snedtak. 

Badrum
Stilrent, helkaklat badrum med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare), stor duschhörna, handfat med kommod och spegelskåp, handduksvärmare samt wc och golvvärme. Tidigare fanns här även jacuzzi/badkar så det går att återställa om så önskas.

Förening

Kättingen 6 är en äkta bostadsrättsförening (privatbostadsföretag). Med detta avses att minst 60% av föreningens verksamhet är kvalificerad, dvs hör samman med bostadslägenheterna. Föreningen bildades 1999.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler

Det finns 25 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Inom fastigheten finns en lokal som upplåts med hyresrätt, för närvarande till restaurang Vedugnen. Fastigheten bebyggdes med ett gathus 1884 och med ett gårdshus 1905. Husen består av 4 våningar samt 2 vindsvåningar i gathuset. Byggnadernas totalyta är fördelade enligt följande: bostadsrätter 25 st om 1365 kvm och lokaler (restaurang)1 st om 220 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.  

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift är 2,5% av basbeloppet och betalas av köparen innan medlemskap godkännes. Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet, betalas av pantsättaren.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA. Avgiften är precis beslutad att höjas med 10%.

Storlek

Lägenheten är boa 86 kvm och bia 10 kvm enligt faktisk uppmätning (januari 2023). 

Lån

Lån per kvm bostadsrättsyta är 2 696 kr (enligt ÅR 2022). Föreningen har 1 stycken lån hos Nordea om sammanlagt 3 680 000 kr. Se not 9 i ÅR.

(Upplysning vid negativt resultat: Det negativa resultatet beror på att föreningen hade avskrivningar på totalt 492 190 kronor samt på att energipriserna har ökat kraftigt. Elektrisk uppvärmning via bergvärmepump är föreningens enskilt största driftskostnad).

Kabel-TV och bredband

För bredband finns FridhemsLAN, en förening bestående av föreningens hus och fem grannfastigheter har byggt ett lokalt nätverk i föreningens hus, äkta bredband, 1000 Mbit. Leverantör är Bahnhof och anslutningen ingår i månadsavgiften.

Kan juridisk person godkännas som köpare?!

Nej.Köpa för uthyrning eller delat ägande?

Föreningens stadgar medger inte köp för uthyrning, och vid delat ägande måste en majoritet innehas av boende i lägenheten. 

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd ca 4 kvm (ej uppmätt).

Parkering

Gatuparkering på stadens mark (boendeparkering). Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. Det finns garageplatser i närliggande fastigheter t ex i "Fridhemsgaraget" som tillhör Brf Spiralen 08 - 653 53 81 (kan vara kö).

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna disponerar en otroligt mysig innergård fina planteringar och uteplats med möbler och grill. 

Cykelställ på gården.

Ett förråd per lägenhet.

Byggnadsstatus

Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är bytta runt 1968. Stammarna spolas med jämna mellanrum. Sedan 2011 pågår ett projekt med kontinuerlig stamrenovering vid badrumsrenovering, detta gör att sommaren 2021 är 52% av lägenheterna stambytta.


Fjärrvärme installerades i fastigheten 1999 samtliga radiatorer byttes ut vid detta tillfälle.

Vindarna inreddes 2002.

Hiss installerades 2001 i gathuset.

Nya förråd med stålburar byggdes 2001.

Bredband (LAN) installerades 2003 (entreprenör Bostream). Nuvarande bredband levereras av Bahnhof.

Samtliga fönster kittades samt målades (utvändigt) sommaren 2006

Samtliga källardörrar ersatta med ståldörrar 2005.

Mekanisk frånluftsventilation installerades i halva gathuset (delen närmast Alströmergatan) 2005. Godkänd OVK 2021.

Balkonger är byggda in mot gården för de medlemmar som anmält intresse.

Bergvärme installerad 2017.

Spolning och filmning av avloppsstammar 2018

Ny energideklaration upprättad 2019

Tvätt av tak och takmålning 2019

OVK 2019

Byte av bredbandsleverantör 2020

Ny hiss 2022

Filmning av stammarna 2022/2023


För mer utförlig lista, se årsredovisningen. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram