Mariaberget - Södermalm

Brännkyrkagatan 40

Visa alla bilder

Drömmen om att bo på Mariaberget, högst upp i en liten fastighet från 1912. Här bor du i ett av de mest pittoreska kvarteren i stan med utsikt över Södermalms historiska takåsar och med dubbla balkonger. Hela lägenheten totalrenoverades med omsorg under 2022-2023 med bland annat finsnickrat kök i ek med köksö, lyxigt badrum, stort vardagsrum och luftiga sovrum med genomgående vacker fiskbensparkett i hela bostaden. Här finns idag två sovrum men det finns möjlighet att göra om till en 4 rok. Atmosfären är påtaglig och det är svårt att hitta en charmigare bostad. - Det är verkligen som en dröm att bo uppe bland Söders takåsar med den härliga takhöjden upp till nock, takbjälkarna och alla fönster i olika väderstreck som släpper in vackert ljus på olika sätt under hela dagen, berättar säljaren. Varje gång man vrider om nyckeln och stiger innanför tröskeln är det en ren njutning.

Varmt välkomna på visning!

Rum & Storlek

3 / 102 kvm

Biarea

4 m2

Pris

13 220 000 kr

Våning

4

Avgift

6 490 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Brännkyrkagatan 40 – Mariaberget – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Trevlig hall med plats för avhängning. Vackert mönstrat golv och säkerthetsdörr. Från entrén slingrar sig den charmiga trappan upp till våningen. 

Kök
Stort, fantastiskt platsbyggt kök från ett finsnickeri i Stockholm. Släta, mörkbetsade luckor i ek och bänkskiva i vacker sten. Otrolig rymd och känsla i köket tack vare den generösa takhöjden, takbjälkarna och utsikten över söders takåsar. Köket är mycket socialt med gott om yta, arbetsyta och den trevliga köksön blir en naturlig samlingspunkt. Köket är utrustat med vitvaror från Smeg och innehåller kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll med infälld fläkt samt micro. 

Balkong
I trappan upp till köket ligger den romantiska lilla balkongen. Här får du plats med ett litet cafébord och stol. 

Vardagsrum
I fil med köket ligger vardagsrummet. Gott om plats för både soffgrupp och matplats. Här finns tre stora takfönster som släpper in mycket ljus och skapar en härlig känsla. Tack vare de många fönstren kan du enkelt dela av rummet för att få ett extra sovrum (se alternativ planlösning).  

Sovrum 1 
I anslutning till vardagsrummet bakom spröjsade dubbeldörrar ligger detta rum som idag används som sovrum. Det kan även disponeras som vardagsrum, matsal, bibliotek, arbetsrum. Ja funktionerna kan vara många. Här finna plats för dubbelsäng och nattduksbord samt övrig önskvärd möblering. 

Balkong
Mycket charmig balkong med plats för möblering, växter och grill. Här njuter du av kvällssolens varma strålar medan du grillar och umgås med vänner. 

Sovrum 2
Efter en liten trapp förbi köket ligger detta otroligt stilfulla sovrum med vackert ljus in från två väderstreck bland annat genom ett litet pittoresk fönster. Här finns en specialritad sänggavel och platsbyggd walk-through garderobsdel. I sovrummet finns även ytterligare en stor garderob.  

Badrum
I bostaden finns ett lyxigt badrum med golv och väggar i underhållsfri granitkeramik. Här finns en rymlig dusch med glasvägg, en vägghängd WC och ett handfat med underskåp specialbeställd från Italien. Badrummet har också en kombinerad tvättmaskin och torktumlare och här finns även handdukstork samt golvvärme (vattenburen). Eftersom det finns ett fönster i badrummet är det möjligt att ha härliga växter här. 

Övrigt
I lägenheten finns högtalare från Sonos installerade. 
Nylagd fiskbensparkett med vattenburen golvvärme löper genom hela bostaden (förutom badrum).

Förening

BRF Kattryggen 19 bildades 1986 och är belägen på Brännkyrkagatan 40 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1911-1912. Det är en s.k. äkta förening som äger marken. Huset ritades 1911 av arkitekt Dorph & Höög.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningen består av 12 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt (hyrs av ett städföretag). Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 647 m2, varav 583 m2 utgör boyta och 64 m2 utgör lokalyta.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på ca 1313 kr och eventuell pantsättningsavgift på 525 kr/pant betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och grundutbud kabel-TV. 

Andelstal i förening
13.92000 %

Storlek
Lägenheten är 101 kvm boarea och 3 kvm biarea enligt faktiskt uppmätning. Enligt föreningens förteckning är lägenheten registrerad som 90 kvm. 

Lån
7 953 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Telia.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga i husets entréplan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Dessutom har föreningen ett gemensamt cykelrum, bastu med dusch och en charmig innergård. På innergården finns trädgårdsmöbler och grill för medlemmarna att nyttja. 

Energideklaration
139 kWh/m² och år

Utfört underhåll - Urval
2022 - Ytterfönster
2022 - Hiss
2009 - Putsning och målning av gårdsfasaderna. Målning av samtliga fönster. Mellangården: Nytt isolerat bjälklag och ytbeläggning (Binab). Lokalen under mellangården iordningställd.
2005 - 2006 - Renovering trapphus.
1996-1998 - Stambyten: Avlopp, kall-/varmvatten, varmvattencentral. Inklusive stambyten i flertalet lägenheter.
1994 - Fjärrvärme: Ny undercentral (ny 1994 styrenhet 2002).
1987 - Större elrenovering i fastigheten.

För mer utförlig lista, se årsredovisningen.

Planerat underhåll
Renovering innergård

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram