Kommande försäljning

Södermalm

Stigbergsgatan 32A

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Denna genuina 2,5-rummare kräver ingenting av en ny köpare utan låter dig flytta direkt in till en vacker, praktisk och nyrenoverad bostad i ett 1920-talsklassicistiskt hus. Det genomgående ljuset strömmar in genom lägenhetens fönster och de tidstypiska detaljerna, så som spröjsade fönsterpartier, valv, pardörrar och fiskbensparkett, är lika genomgående som älskade! Det blir inte mycket bättre än när skandinavisk design möter bevarade originaldetaljer. Alla materialval som tillkommit i efterhand är noggrant utvalda med både design och funktion i fokus. Som en extra bonus till en redan bra bostad så har föreningen två takterrasser där utsikten absolut kvalar in för att vara Söders bästa. Här uppe på berget bor du på en tyst återvändsgata, bland kulturkåkar och utsiktsplatser, där du har lika nära till lugnet som till restauranger, caféer och butiker. Igen – det bästa av två världar!

Rum & Storlek

2.5

Pris

-

Våning

1

Avgift

3 563 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan floor-plan
Stigbergsgatan 32A – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Med start i hallen, breder en fiskbensparkett i ek ut sig och fortsätter genom bostadens alla rum. Till vänster finns en platsbyggd hatthylla i original med krokar undertill samt en skohylla. En bit in till höger, vägg i vägg med badrummet, finns en rymlig klädkammare med full takhöjd. Via ett vackert valv från hallen kommer man vidare till bostadens matsal.

Kök
Här står skandinavisk design och naturmaterial i fokus; där köksluckor i trä och arbetsytor i kalksten ger precis den harmoni man önskar i bostadens kreativa rum. Fönstret vetter mot innergården där vackra vita trädgårdsmöbler och grönska i överflöd ger känslan av villa-liv. Köket har full maskinell utrustning och planeringen kommer definitivt uppskattas av matfantasten; här får du nämligen en helt egen parallell arbetsyta på motsatt sida av köket. För att optimera ytterligare så har nuvarande ägare platsbyggt en läderklädd sittbänk med tillhörande sidobord där morgonkaffet kommer smaka som på en italiensk liten espresso-bar. Denna del av köket har nämligen lite den känslan! 

Matsal
Det är något orättvist men det är detta rum som räknas som ett halvt i annonsen - det beror på att rummet inte har ett fönster. Utöver det har det faktiskt mer att erbjuda än många andra rum. Här erbjuds öppen spis, fiskbensparkett, en ordentlig takhöjd och det blir på ett sätt bostadens hjärta då du når alla rum härifrån. Två valv och ett stycke pardörrar tar dig vidare dit du önskar från detta rum. Det disponeras idag som matplats där man rymmer ett ordentligt middagsbord för 8 personer. Mittemellan detta rum och bostadens sovrum finns ännu en rymlig klädkammare. 

Vardagsrum
Tack vare den tidigare nämnda matsalen kan vardagsrummet inneha full fokus på det sociala. Här kan man med fördel placera soff- eller fåtöljgrupp mittemot varandra och för den som önskar ytterligare förvaring finns här tre väggar som absolut skulle kunna ställa upp som frivilliga. Två spröjsade fönster vetter ut mot Stigbergsgatan och tack vare både souterräng och en lutande gata känns det som om man befinner sig högt upp i huset. Likt övriga rum återfinns fiskbensparketten även här. 

Sovrum
Vackra speglade pardörrar leder in till sovrummet. Här ryms både dubbelsäng och ytterligare möbel. För förvaringen står en platsbyggd garderobsvägg och de spröjsade pardörrarna leder ut till balkongen.

Badrum
Med rektangulärt vitt kakel i korsförband och klinker i marrakechutförande känns detta badrum tidlöst. WC, handfat med ovanliggande spegelskåp med dubbeldörrar, inbyggt badkar och handdukstork - det behöver inte vara svårare än så. För den som önskar ett större badrum så kan man med fördel använda sig av klädkammaren som ligger vägg i vägg.

Förening

BRF Stammen 23 är belägen på Stigbergsgatan 32A & B samt Lilla Erstagatan 6 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1930. Bostadsrättsföreningen bildades 1985. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Fastigheten består av 6 210 kvm fördelat på 87 bostadsrätter samt 200 kvm fördelat på 2 lokaler med hyresrätt. 

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på ca 1313 kr och eventuell pantsättningsavgift på 525 kr/pant betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV & bredband.

Andelstal i förening
1,04509%

Storlek
Lägenheten är 75 kvm enligt faktiskt uppmätning. Enligt föreningens förteckning är lägenheten registrerad som 69 kvm. 

Lån
2560 kronor/kvm (årsredovisning 2021).

Kabel-TV och bredband
Comhem/ComHem

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Parkering
5 garageplatser hyrs ut till medlemmarna. Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Innergård
- Tvättstuga med totalt fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel
- Två takterrasser
- Övernattningslägenhet
- Gemensamhetslokal

168 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - Urval
1997 - Stambyte, balkongrenovering, elstambyte
2006 - Fönsterrenovering
2016 - Byte av hissmaskiner
2017 - Stamspolning
2018 -Omläggning tak
2020 - Renovering gemensamhetslokal, relining källare
2021 - Uppfräschning av takterrasser

Kommande renoveringar
Se årsredovisning s.3

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram