Södermalm

Brännkyrkagatan 90

Visa alla bilder

Välkommen till en ljuvlig sekelskiftestrea! Det är svårt att överträffa det här hemmet i lugnt gårdshus med rymlig hiss, solig balkong och nyrenoverat badrum. Lägg därtill att den är genomgående och mycket ljus, generös takhöjd, bevarade sekelskiftesdetaljer, gott om förvaring och möjlighet att göra om till en fyra. Bostaden har ett trevligt kök med bra förvaring, stor kyl och frys samt tvättmaskin. Två ordentliga sovrum varav ett är möjligt att dela upp i två för att skapa ytterligare ett rum. Vardagsrummet är generöst med plats för både stort matbord och soffgrupp. Nyrenoverat badrum med dusch, wc och handfat med kommod och spegelskåp. Mycket gott om förvaring med flertalet garderober och klädkammare. Välskött förening med god ekonomi och intäkter från fem lokaler. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Rum & Storlek

3

Pris

-

Våning

2

Avgift

4 752 kr

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Brännkyrkagatan 90 – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Förening

Föreningens fastigheter ligger på den västra delen av Södermalm i Stockholm, nära till både grönområden som Skinnarviksparken och Tantolunden som den sprudlande stadsmiljön.

I området finns flertalet restauranger, pubar, cafeér och ett stort utbud av olika matvarubutiker. Att ta sig hit är lätt. Zinkensdamms tunnelbanestation ligger runt hörnet och flera busslinjer (4, 66) har hållplats i närheten.

Bostadsrättsföreningen bildades 1990 och våren 2001 förvärvades fastigheterna på Brännkyrkagatan 88 och 90 från Familjebostäder.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Föreningens fastighet består av 2 flerbostadshus på adresserna Brännkyrkagatan 88-90. Föreningen har 46 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenhet upplåten med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 3 309 kvm.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av höjda tomträttsavgälder. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på ca 1313 kr och eventuell pantsättningsavgift på 525 kr/pant betalas av köparen.

Årsavgift
Avgifter 638 kr/m² per år. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och grundutbud kabel-TV och bredband. Det finns i dagsläget ingen plan på att höja avgifterna (kontrollerat med styrelsen juni 2023). 

Andelstal i förening
0.024725

Storlek
Lägenheten är 88 kvm boarea enligt uppmätning. I föreningens register är den noterad som 86 kvm. 

Lån
Lån 11 506 020 kr. Belåning per kvadratmeter är 3 386 kr/m².
Belåningsgraden i föreningen ligger inom vad som är normalt. 

Kabel-TV och bredband
Bredband levereras antingen via fiber, kabel-TV-nätet eller telefonnätet. Bredband ingår i avgiften (250/100 Mbit/s) via Bredband2. Vid frågor eller problem kontakta Bredband2 på telefon 0770-811 000 eller via e-post helpdesk@bredband2.com. Även ComHem kan leverera bredband till din lägenhet, då via kabel-TV-nätet, dock ingår inte detta i avgiften. Internetanslutning kan även fås via telefonnätet.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns. 

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
Det finns en lummig innergård som är välskött med flera träd och växter. Där finns även en pergola som används till kalas och bjudningar. Det finns några gungor och sandlåda för barnen. Det finns dessutom ett cykel-barnvagnsrum samt ännu ett cykelrum med hydrauliska cykelställ. Det finns även ett hobbyrum med snickarbänk samt ett soprum som nås från gatan. Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i gårdshuset på nr 88. Den är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och mangel.  

Energideklaration
139 kWh/m² och år

Utfört underhåll - Urval
El- och rörstambyte, 1982.
Dränering av gårdshus, 2005.
Fönsterrenovering/energiglas & målning av tak, 2009.
Trapphusrenovering, 2010.
Nytt låssystem, 2011.
Markarbeten gård, 2013.
Nya hissar & byte av horisontella avloppsstammar inkl. stamspolning, 2017/18.
OVK, 2019.
Renovering portdörrar, 2020.
Renovering av fasaden och muren på bakgården, bakom gårdshuset. Uppdatering av tvättstugan samt fönstermålning, 2022. 
Stamspolning, 2022
Fönstermålning, 2022

Läs mer på wirwach.se samt i årsredovisning om tidigare renoveringar.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram