Eriksbergsgatan 34

Visa alla bilder

Vad har Norra Tornen och Vasastans takåsar gemensamt? De båda ingår i utsikten från denna vackra takvåning belägen i innerstans mest eftertraktade microområde. När bostaden är belägen högst upp i huset, på toppen av Eriksbergsgatan, så förstår man att utsikten inte sviker. Här bjuds det på tre ordentliga sovrum, badrum och separat gästtoalett, en genomgående planlösning, platsbyggd kök i finsnickeri och två stora förråd. Lägenhetens fördelar haglar och detta fantastiska boende i 20-talsklassicism ska nu byta ägare – välkomna på visning!

Rum & Storlek

4 / 122 m2

Pris

16 750 000 kr

Våning

4

Avgift

5 424 kr Inkl. Vatten, Värme, Kabel-TV

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Eriksbergsgatan 34 – Stockholm

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Värt att nämna är att precis utanför dörren, i trapphuset, finns ett förråd om ca 12 kvm tillhörande bostaden. Hit kommer du genom att ta hissen hela väggen upp, där man utan problem får plats med både barnvagn och matkassar. När man sedan kliver in i lägenheten möts man av en rymlig hall som tillåter hela barnfamiljen att komma hem en blöt Novembereftermiddag utan att trängas. Här finns en hel garderobsvägg och även en gästtoalett i anslutning. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusmålade. 

Vardagsrum
Vidare från hallen kommer man till bostadens vardagsrum som ligger i öppen planlösning mot köket. Rummet är verkligen en social dröm där man rymmer soffgrupp, fåtöljer, tv-möblemang utan att det känns det minsta trångt. Fönstret vetter mot söder tillsammans med fönstret i köket vilket ger härligt ljusinsläpp mest hela dagen. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusmålade.

Kök
Finsnickeri när det är som bäst! Här erbjuds ett platsbyggd kök från Stockholmskök med ramluckor i beige och bänkskiva från Dekton. Den goda förvaringen som är genomgående i hela lägenheten återfinns även här -  utöver både under-, och överskåp så finns det också inbyggda skafferier. Det erbjuds även full maskinell utrustning där den vackra spisen från italienska Lofra agerar statement piece centralt i köket. Matplats ryms för ca 8 personer och likt tidigare rum ligger det fiskbensparkett på golvet. 

Sovrum
Bostadens master är ett rymligt sovrum där dubbelsäng, sidobord, garderobsvägg och övrig förvaringsmöbel får plats. Från fönstret ser man hela Vasastan där takåsar och kända riktmärken varvar varandra - vilket också innebär att rummet är helt insynsskyddat. På golvet ligger fiskbensparkett. 

Sovrum2/3
Oavsett hur man väljer att disponera de två rummen så är de båda rymliga nog att få plats med dubbelsäng, förvaringsmöbler, arbetsbänk och mängder med leksaker. Det spelar alltså ingen roll om det ena används som gästrum, barnrum eller kontor. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda i rosa respektive grön tapet och båda rummen har garderober för förvaring. 

Kontor/Inre hall
Här finns en platsbyggd arbetshörna från samma snickeri som köket, och nuvarande ägarna använder detta som kontorsdel. Två inbyggda garderober finns för ytterligare förvaring och på golvet ligger parkett. 

Badrum
Badrummet renoverades 2018 och rymmer dusch, tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsyta, WC, handfat med underliggande kommod och handdukstork. Självklart är badrummet inrett med golvvärme och infällda spotlights. Väggarna och golvet är klätt i sten i 30x60-utförande. 

Gäst-WC
I anslutning till hallen finns bostadens gäst-toalett. WC, handfat med underliggande kommod - det behöver inte vara svårare än så.

Förening

BRF Timmermannen 34 är belägen på Eriksbergsgatan 34 i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1923. Föreningen bildades 1998. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Fastigheten består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om 2053 kvm, samt vind och källare.

Mark
Föreningen äger marken och påverkas inte av någon tomträttsavgäld.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift om 1313 kr och eventuell pantsättningsavgift på 525 kr betalas av köparen.

Årsavgift
5424 kr betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer på 240 kr/mån.

Andelstal i förening
6,09800 %

Storlek
Lägenheten är 122 kvm enligt faktisk uppmätning. Bostaden är registrerad som 120 kvm i föreningens register

Lån
5 560 kronor/kvm

Kabel-TV och bredband
Tele2

Förråd
Till lägenheten hör två stycken förråd. Vind om 12 kvm och källarförråd om 4 kvm.

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad. Taxa 3.

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga
- Cykelrum

Energideklaration
127 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - Urval
Fastigheten har genomgått flertalet renoveringar under det senaste 30 åren där bland annat
ny fasadputs, stambyte, fönsterreparation samt totalrenovering och uppfräschning av entré- och trapphallar ingår.

Kommande renoveringar
Inga större planerade underhåll

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram