Mariatorget - Södermalm

Wollmar Yxkullsgatan 7

Visa alla bilder

Fantastisk hörnlägenhet i skuldfri förening med både kakelugn och balkong samt en optimal planlösning med upp till fyra sovrum. Denna stora och stilfulla jugendfemma är genomgående med generösa sällskapsrum i fil med dubbla burspråk och tre bra sovrum varav ett med balkong mot innergården. I bostaden finns två badrum (varav en med tvättpelare) och en gäst toalett. Stort, smakfullt kök med gott om förvaring och arbetsyta samt köksö och den vackra kakelugnen. Du slås omedelbart av lägenhetens härliga ljusflöde och de vackra originaldetaljer. Här samsas vacker fiskbensparkett, höga golvsocklar och speglade pardörrar med stuckaturer och burspråk samt generös takhöjd. Tillsammans skapar de en fantastisk känsla och estetik - det är ett hem att verkligen trivas i.
Skuldfri förening och välskött fastighet med ett attraktivt läge invid Mariatorget med härliga små butiker, restauranger och kaféer. Mycket bra kommunikationer direkt utanför dörren.

Rum & Storlek

5 / 139 m2

Pris

15 700 000 kr

Våning

1

Avgift

4 087 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband , Kabel-TV

Hiss

Ja

Visning

2023-10-01 13:45 - 14:30
Anmäl deltagande till visning via hemsidan. Välkomna!
2023-10-03 17:30 - 18:00

Wollmar Yxkullsgatan 7 – Mariatorget – Södermalm

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör


Hall
Från en vacker trappuppgång med hiss kliver man in genom den speglade säkerhetsdörren och in till den trevliga hallen. Här finns plats för avhängning i garderober och klädhängare. På golvet ligger vacker fiskbensparkett som går vidare in i resten av bostaden och väggarna är målade i sober, ljus ton.

Gäst WC
Trevlig helkaklad gäst wc med klinkergolv i anslutning till hallen. Inredningen består av vägghängd wc och handfat med badrumsskåp. Spotlightbelysning i tak.

Kök
Stort rymligt kök i klassisk stil med köksö. Köket är från Marbodal med bra förvaring bakom de speglade vita köksluckorna. Vitt kakel ovan snygg marmorbänkskiva. Köket är utrustat med rostfri kyl och frys, spis, spisfläkt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn samt inbyggd micro. I det trevliga burspråket finns plats för litet matbord för den som önskar. Den fina kakelugnen ger möjlighet till mysig brasa vintertid.

Vardagsrum
I öppen planlösning mot köket ligger det ljusa vardagsrummet med plats för soffgrupp och TV-möbel. De två höga fönsterpartierna ger gott om härligt ljus in i rummet.

Matsal
Via vackra skjutdörrar och bred öppning nås den trevliga matsalen med burspråk. Tack vare hörnläget, takhöjden och flertalet fönster är rummet ljust och skapar en underbar matsal. För den som önskar kan detta rum även disponeras som sovrum.

Master Bedroom
Bakom speglade pardörrar ligger det rymliga sovrummet med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och övrig önskvärd möblering. Gott om förvaring i de inbyggda garderoberna. I anslutning till detta rum ligger ett av bostadens två badrum.

Sovrum 2
Disponeras idag som barnrum. Rejält och bra sovrum med plats för säng och önskad möblering, förvaring i inbyggd garderob. Fönster mot gården.

Sovrum 3
Även detta rum är rejält och gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och arbetshörna. Garderobsväggen sväljer gott om förvaring. Här är även utgången till bostadens balkong som ligger mot den trevliga innergården.

Balkong
Trevlig liten balkong i sydväst som vätter mot innergården med eftermiddagssol. Här finns plats för mindre möblering och planteringar för den med gröna fingrar.

Badrum
Bostaden har två badrum. Ett intill master bedroom med dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommod, wc, två badrumsskåp och handdukstork. Spotlights i taket. Det andra badrummet är mycket rymligt och här finner ni dusch, wc, handfat med kommod, badrumsskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (finns plats för badkar). Trevlig detalj med överfönster för ljusinsläpp från sovrum 3. Spotlightbelysning i tak samt golvvärme.

Förening

Brf Draken 4 är en äkta bostadsrättsförening bestående av två gathus och ett gårdshus belägna på Wollmar Yxkullsgatan 7 samt Swedenborgsgatan 6 och 6 A. Föreningen omfattar 33 lägenheter med bostadsrätt, samt 2 lokaler med hyresrätt som årligen genererar ca 755 000 kr i hyresintäkter (2022). Husen förenas av en gemensam
gård och marken innehas med äganderätt (friköpt mark).
Föreningen är sedan 2015 helt skuldfri och har ca 2 400 000 kr i likvida medel i kassan (december 2022) samt låga årsavgifter om endast 349 kr/m2/bostadsrättsyta (från oktober 2022). Under det kommande verksamhetsåret planeras inga förändringar av årsavgifterna eftersom föreningens ekonomi bedöms mycket stabil.

Fastigheten bebyggdes 1903 och består av 3 flerbostadshus. Huset röstades fram som den mest eftertraktade fastigheten med det bästa läget på Södermalm 2011. Arkitekt C B Ödberg ritade huset i början av 1900-talet och var även byggmästare och byggherre på den tiden. Det är ett mycket vackert hus som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Huset har två ingångar från vardera gatan, med välvda
dekorativa portar. Fasaden är rikligt dekorerad och ovan bottenvåningen putsad i en rosa nyans, vissa partier
slätputsade, vissa grovt spritputsade, och den pryds också av bland annat välvda burspråk, bandritsningar och sirliga
smidesräcken. Fönsteromfattningarna är vitputsade och fönstren lackade i träfärg.

Byggnadsstatus - Urval
Stamspolning 2019, 2017 Brandklassade säkerhetsdörrar, 2015 Hiss ombyggd, bredband fiber, 2014-15 Nytt tak, 2015 Stamspolning, tvättstuga, 2011 Originalfönster renoverats samt bytt till isolerglas, 2009 Balkonger, 2007 Trapphus, innergård, 2002-2009 Stambyte i kök och badrum, nya el-dragningar inkl 3-fas. Elstambyte 2003. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2050. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram