Kommande försäljning

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22d

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Unik arkitektritad trea i industriromantiska Brf Cigarrfabriken med generös takhöjd (3,3m) och vackra takvalv. Modernitet kombinerat med industrikänsla anno 1912 samt vackra design och materialval. Bra sociala ytor med stort glasparti och ljusinsläpp. Väldisponerad med två bra sovrum. Stort öppet kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Hiss finns till våningsplan.

Rum & Storlek

3 / 100 m2

Pris

-

Våning

3

Avgift

7 309 kr Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Igeldammsgatan 22d – Kungsholmen

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Välkomna till denna exklusiva trerummare med generös takhöjd ( 3,3 m), stilren arkitektur, luftiga ytor, kvalitativa materialval och fantastiska fönster. 

Lägenheten vetter mot ett mycket lugnt läge utan direkt insyn. Varje kvm är maximalt utnyttjad med fokus på de sociala ytorna för att sedan erbjuda 2 bra sovrum, mycket förvaring och stort badrum. Perfekt läge på Kungsholmen med gångavstånd till kommunikation, stadspuls, skolor, grönområden och bad. 

Genomgående vita väggar och specialbeställda ljuspigmenterade ekplankgolv på trälamell. 

Hall med bra avhängning och förvaring i hatthylla med stång samt stort garderobs/förvaringsutrymme.

Stort luftigt vardagsrum med magnifika originalfönster som ligger i öppen harmoni med matsal/kök.

Sovrum 1 har plats för stor dubbelsäng samt ingång till stor möblerbar walk-in-closet med fönster. Utrymme finns även till att ha en trevlig kontors/möblerbar läshörna.

Sovrum 2 passar perfekt som gästrum/barnrum/ungdomsrum alternativt arbetsdel/bibliotek.

Köket är ett fint designat hantverk med lackade luckor i bruten vit kulör och beslagning i svartoxiderad brons, bänkskivor i ljus stenkomposit, underlimmad ho i rostfritt stål, varmluftsugn och infälld induktionshäll samt helintegrerad kyl, frys och diskmaskin.

Stilrent badrum med golv och väggar i ljus granitkeramik och stor infälld spegel, elburen komfortvärme, tvättpelare i förvaringsmöbel, tvättställ, vägghängd wc-stol med dold cistern samt dusch. 

Utanför badrummet i innerhallen så ansluter det rymliga förrådet samt även den platsbyggda garderobsdelen som erbjuder mycket klädförvaring.

Förening

Brf Cigarrfabriken är en populär förening belägen på Kungsholmen vid Karlbergskanalen. Den har sitt namn efter tobaksfabriken Skandinavien som flyttade in i det nybyggda huset 1910. Byggnaden ritades av Hugo Westerlund och är en del av Stockholms industrihistoria. Föreningen bildades år 2015 och var klar för inflytt 2018. Föreningen har adresserna Igeldammsgatan 22C-F och är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark.

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
50 Lägenheter om totalt 4 133 kvm.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband /100100mbit/s. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andelstal i förening
3,7712 %

Storlek
Lägenheten är 89 kvm enligt föreningens information.

Lån
15 162 kr/ kvm (enligt 2022 ÅR).

Kabel-TV och bredband
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd i bostaden.

Parkering
Det finns garage i grannföreningen där Cigarrfabriken är garanterade ett antal platser. Kötiden där är relativt kort och det finns ofta erbjudande om att hyra plats i andra hand. Dessutom finns det oftast gott om platser på gatan och Stockholm Stad har ett garage snett emot porten, lite längre ner.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett cykel -och barnvagnsrum samt sophanteringsrum. Föreningen disponerar över en stor och fin innergård ritad av en landskapsarkitekt med flertalet planteringar och sittgrupper. Fantastiskt tillfälle att bjuda in vänner för härliga grillmiddagar eller varför inte passa på att sitta här och jobba en solig dag.

Energideklaration
166 kWh/m² och år.

Byggnadsstatus
Föreningen är fortfarande att betrakta som nyproduktion och inga renoveringar är planerade i dagsläget.

Läs mer på föreningens hemsida: brfcigarrfabriken.com

Fastighet

Projekt Industriverket är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen, Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Bryggeriet och Radiofabriken är en förening och Cigarrfabriken en annan. Här har man skapat ett gediget byggda med karaktäristiska bostäder med öppna och smarta planlösningar. Industriverket är beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen.
Ett stenkast från porten ligger Kungsholms Strands vackra promenadstråk längs kanalen mot Karlberg. Båtklubb ligger endast 5 min promenad från lägenheten. Flera bagerier finns i området som Petit Boudains, Haga Tårtcompani, Gateau, Fabrique. På några minuters promenadväg nås populära Rörstrandsgatan och Birkastan med sitt rika utbud av kaféer och restauranger och barnvänliga Vasaparken. Några kvarter bort ligger populära Restaurang AG med sin råa New York-känsla. Konceptet har tagit Stockholmarna med storm och blivit utnämnd till årets köttkrog. Service finns inom kort avstånd till Västermalmsgallerian, Systembolaget, ICA, Coop Daglivs, Willys. Närhet till grönområde såsom Kronobergsparken, Norr Mälarstrand samt Rålambshovsparken. För den som vill bada på sommaren så ligger Hornsbergsstrand bryggorna inom tio minuters avstånd.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram