Kommande försäljning

Vasastan

Vikingagatan 22B

Kommande försäljning

Visa alla bilder

I hjärtat av Birkastan finner ni den; sekelskifteslägenheten som präglas av originaldetaljer så som kakelugn, en takhöjd om 3.15 meter, spegelpardörrar, furutiljor på golv, T-postfönster och en nyrenoverad innergård med egen boulebana. Förutom ett fantastiskt läge, en vacker lägenhet och en välskött fastighet så får ni också en förening med 2925 kr i belåning per kvm. För den mat- och dryckintresserade är läget optimalt då du bor i lugnet, men befinner dig samtidigt endast några minuter från Rörstrandsgatans vimmel och områdets attraktiva restaurangutbud.

Rum & Storlek

2

Pris

-

Våning

2

Avgift

2 125 kr VA, kall och varmvatten med central värmeanläggning

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Vikingagatan 22B – Vasastan

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

+46735430324 lisa.ode@alexanderwhite.se
Interiör

Tack vare byggstandarden för årtalet så hamnar första våningsplanet högt upp i huset och känslan är att man befinner sig på ett högre våningsplan än det första. Vi tackar även byggåret för utformningen av fönsterna då de höga och stora partierna bjuder på ordentligt med ljusinsläpp i alla rum. Föreningen äger marken och här finns en påkostad och trivsam innergård med pergola, grill- och sittplatser och boulebana.

Hall
När du kommer in i bostaden möts du direkt av lägenhetens vackra furutiljor. Avhängningsmöjlighet finns direkt till höger och ytterligare inbyggd förvaring finns längs väggen.

Vardagsrum
Ett rymligt rum som verkligen andas sekelskifte där kakelugnen pryder ena hörnet. Två stora T-postfönster ger gott om ljusinsläpp och originaldetaljer så som stuckatur och takrosett sätter den härliga sekelskifteskänslan. Här ryms matplats, soffa, fåtölj och tv-möblemang. Pardörrar tar oss vidare till sovrummet.

Sovrum
Det är en vardagslyx att ha ett sovrum i denna storleken. Ett luftigt rum där man utan problem rymmer en dubbelsäng med tillhörande sidobord, avlastningsmöbel och garderob utöver den redan befintliga garderobsväggen. Väggarna är målade i en grå kulör. Bostaden är genomgående och från sovrummet kan man ta sig vidare till både vardagsrum och hall.

Kök
Ett fullt utrustat kök med vitvaror så som både micro och diskmaskin. Köket ligger längs ena väggen vilket ger möjlighet till att ha en avlastningsmöbel eller ett bord att kunna avnjuta morgonkaffet vid. Förvaringen är optimal då man får både över- och underliggande skåp.

Badrum
Vitt och klassiskt badrum med WC, dusch, handfat med kommod och överliggande spegel. Vitt kvadratiskt kakel på väggarna och klinker på golv. Föreningen kommer renovera stammarna under 2025 vilket skapar en perfekt möjlighet att uppgradera och renovera badrummet, utan att bekosta det själv.

Förening

BRF Modellen 12 och 13 är belägen på Vikingagatan 22 och 24, i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1904. Bostadsföreningen bildades 1982. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. 

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Byggnaden består av 58 lägenheter med bostadsrätt samt sju stycken lokaler med hyresrätt.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår VA, kall och varmvatten med central värmeanläggning. Föreningsstämman har senast tagit ställning för att gå över till mindre, årliga höjningar i stället för större höjningar med längre mellanrum. För 2023 höjdes avgiften med 2% och för 2024 med 10%.

Storlek
Lägenheten är 57 kvm enligt faktisk uppmätning.

Kabel-TV och bredband
Gemensamt internetavtal via Bahnhof för 69 kr/mån för 1000/1000 mb med leverans via fiberuttag. Avtalet löper tre år och omfattar samtliga lägenheter oavsett om man väljer att använda det eller inte. Kostnaden läggs på månadsavgiften. Individuella abonnemang kan även slutas för tv och bredband hos Com Hem

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd

Parkering
Boendeparkering råder i området genom Stockholms Stad - Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
- Tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en torktumlare, två torkskåp, mangel samt torkrum
- Hobbyrum
- Föreningslokal med bastu
- Cykel- /barnvagnsrum

Energideklaration
99 kWh/m² och år

Byggnadsstatus - urval
1990 - Fönster
2006 - Nytt gårdsbjälklag
2006 - Nya balkonger
2007/08 - Målning och renovering av fönster
2008 - Omläggning av tak
2008 - Nya armaturer
2010 - Stamspolning
2010/11 - Fasadrenovering och målning av fönster
2012/13 - Indragning av bredbandsfiber
2013 - Renovering av gemensamhetslokalen
2016-2017 Partiell stamrenovering
2017 - Renovering av hobbyrum
2018 - Renovering av innergården
2019 - Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2019 - Renovering och ommålning av trapphus i hela föreningen
2023 - Fönsterrenovering

Kommande renoveringar
2025 - Stambyte

2024-03-05: En stamrenovering, som antagligen kommer genomföras under 2025, kommer påverka avgifterna, men det är i nuläget oklart hur mycket. Detta ger köparen möjlighet att få ett helt nytt badrum med föreningens medel.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram