Kommande försäljning

Grävlingsbergsvägen 1

Kommande försäljning

Visa alla bilder

Pampig, arkitektritad villa på totalt 270 kvm i populära Kummelnäs med utsikt över Höggarnsfjärden. Huset ligger med högt läge mot en allmänning av vacker naturmark, susande skog och promenadstigar som leder ner mot havet och den samägda bryggan med bastu och gästhus. Platsen heter Grävlingsberg och ligger cirka 30 minuter från city. Denna idyll är nästan lite gömd bakom små grusvägar, bergknallar, sommarstugor och ståtliga villor. Områdets karaktär skapar en mycket speciell dramaturgi och närheten till den vackra naturen och havet är otrolig.

Huset, som är byggt 2009, är mycket välbyggt och med en energiförbrukning som får en att jubla. Modern planlösning med 5,5 meter till nock och stora ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med köket. Stora ljusinsläpp i syd- och västläge samt strategiskt placerade takfönster. Från vardagsrummet når man ett av husets flera terrasser, denna i rakt västerläge och direkt kontakt med naturen och utsikt över Höggarnsfjärden. Det stora köket och badrummen är designade av inredaren till Hasseludden Yasuragi SPA. I huset finns totalt 5 sovrum, varav ett master bedroom på övervåningen med walk-in-closet, badrum en-suite och utgång till terrass.

En spiraltrappa leder ner till undervåningen där man når ett allrum med utgång till terrass i söderläge - ett perfekt ställe att sitta med familjen och äta frukost på. Runt detta rum är fyra sovrum och ett spa-badrum belägna. Här finns även en groventré med hunddusch, tvättstuga samt förrådsutrymmen och gott om förvaring.

Den arkitektritade trädgårds- och naturtomten som hör till huset är både stor och väldisponerad. Den är planerad för att kunna njuta av blomning från tidig vår till sen höst. Trädgården består av en stor sammanhängande gräsmatta, vackra grusgångar, stensättningar, rabatter, anlagd damm med bäck och vattenfall och flera stora altaner i olika nivåer. På tomten finns även ett bevarat naturområde med blåbärsdunge, massor av smultron och lekstuga. Det finns ett stort biggaråträd, vinbärsbuskar, jordgubbsland och för den odlingsintresserade kragpallar för grönsaker. Till huset hör ett fristående varmgarage med plats för två bilar, laddning för elbil och indraget vatten/handfat samt grusad uppfart som ger ytterligare parkeringsmöjligheter.

Här bor du med närhet till skärgårdslivet med havet, bad, båtklubb och naturen inpå knuten. Gångavstånd till Risets båtbrygga som trafikeras av Waxholmsbolaget och en ny SL-pendelbåt som kör direkt till stan på 30 minuter. Många boende i området båtpendlar till jobbet i stan året om vilket ger en fantastisk livskvalitet. Även mycket populärt på sommarhalvåret att ta båtturen ut i skärgården, varför inte stanna på en lunch i charmiga Waxholm. Det finns även tillgång till bussar in till stan. För de med barn är det nära till bra skolor och förskolor. Till exempel ligger den charmiga Backeboskolan bara fem minuter bort.

Välkomna att uppleva ett fantastiskt hem - ett eget litet paradis.

Rum & Storlek

8

Tomtarea

2315 kvm

Pris

-

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Grävlingsbergsvägen 1 – Saltsjö-Boo

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

+46707471121 kristina.lissheim@alexanderwhite.se
Interiör

ENTRÉPLAN:
Direkt när du kommer in i huset slås du av den generösa takhöjden om 5,5 meter upp till nock. Hallen är väldisponerad med gott om förvaring. Ljust klinker på golvet. I anslutning till hallen ligger en trevlig gästtoalett med grafitgrått klinkergolv, vägghängd wc och handfat.

Stort exklusivt och genomtänkt Puustellikök med toppkvalité rakt igenom. Ljusa skåpluckor och stommar i valnöt samt tjocka bänkskivor i vacker finsk granit. Infälld extra bred induktionshäll (90 cm) och infälld rostfri diskho. Köksfläkt i glas och rostfritt, inbyggd varmluftsugn samt separat ångugn med rostfri front. Integrerad stor kyl/frys och diskmaskin. Genomgående vitvaror från Miele och fläkt från Lapetek. Det rymliga köket har väl tilltagna bänkytor som ger gott om utrymme för matlagning, bakning, servering eller ”barhäng” för familj och vänner. Från köket är det en trevlig utsikt över den vackra trädgården som gör det lätt att ha uppsikt över lekande barn.

I öppen planlösning med köket ligger de generösa sällskapsytorna - matsal och vardagsrum. Stora fönsterpartier och ljus från tre väderstreck skapar nära kontakt med natur och vatten året runt. Matsalen som ligger närmst erbjuder plats för en stor matsalsmöbel idet glasade burspråket i söderläge. Utsikt över stora delar av tomten samt den vackra allmänningen och ner mot havet.

Vardagsrummet är generöst med sina ca 40 kvm och badar i ljus. Det ligger i rakt västerläge och har fönster längs med hela gaveln som går ner till golvet och två stora dubbeldörrar i glas som vetter ut mot en av de många uteplatserna. Här slås du av den vackra utsikten mot havet och Höggarnsfjärden samt direktkontakten med naturen. Längs med väggen mot norr är golvet förstärkt att kunna bära ett 3 000 liter stort akvarium. I vardagsrummet står en vacker täljstenskamin Contura med dold skorstensingång. Den är även i blickfånget från matsalen.

Master bedroom ligger i svalt norrläge med fint ljusinsläpp i tre väderstreck och stor walk-in-closet med 4,5 m högt i tak och takfönster. Glasdörr ut till en egen altan med västerläge och sjöutsikt. Detta sovrum har ett en-suite badrum designat av tidigare inredaren till Hasseludden Yasuragi SPA. Badrummet har även det underbara 4,5 m högt i tak och takfönster, konvext väggparti med exklusivt och mycket effektfullt bronsmelerat kakel. Resterande väggar är vitkaklade och klinker på golvet med golvvärme. I badrummet finns vägghängd wc, rymlig duschhörna, ett dubbelhandfat med kommod och väggfast badrumsskåp med spegeldörrar och inbyggd belysning, båda i ek från Aspen.

UNDERVÅNING:
En spiraltrappa leder ner till undervåningen. För den med lite äldre barn kan detta våningsplan fungera som en perfekt inredd ungdomsavdelning med 4 sovrum, allrum, stort badrum/spa och egen ingång.

Vid slutet av trappan ner möts man av ett vackert cirkelformat bibliotek med platsbyggda väggfasta bokhyllor. Biblioteket öppnas upp mot all-/TV-rummet som har ett stort glasparti med dubbeldörrar ut mot stor stenlagd altan i söderläge - ett perfekt ställe att sitta med familjen och äta frukost på. Runt detta rum är fyra sovrum belägna.

Sovrum 1 har fönster i två väderstreck och utsikt mot havet och stora delar av tomten. Plats för så väl säng, skrivbordshörna vid ett av fönstren och 150 cm garderobsvägg som ingår.

Sovrum 2 är det största på nedervåningen med plats för dubbelsäng, skrivbordshörna eller annan möblering samt en garderobsvägg på 240 cm. Dubbelfönster som vetter mot söder och stora delar av tomten.

Sovrum 3 har fönster mot vattnet och används idag som kontor med plats för säng/soffa, skrivbord samt en mindre garderob.

Sovrum 4 används idag som gästrum och har höga källarfönster och plats för skrivbord, säng samt en mindre garderob.

På detta plan finns ett badrum/SPA med glasade dubbeldörrar ut mot en stor altan i västerläge. Centralt placerat badkar i gjutmarmor mitt i rummet med en härlig utsikt mot den vilda naturen och havet. Öppnar man upp de dubbla glasdörrarna suddas gränsen mellan inne och ute ut på ett underbart sätt. Stort handfat med kommod i ek och badrumsskåp i samma serie från Aspen med spegeldörrar och inbyggd belysning. Rymlig cirkelformad duschhörna med vikbara glasdörrar, bastu för 4-5 personer samt en separat wc. Utgång till stor terass med jacuzzi och havsutsikt.

På detta plan finns ett förråd som ligger under det tilltänkta akvariet på ovanvåningen. Hit går alla ledningar och kopplingar, så att all skötsel av akvariet kan ske därifrån. Fungerar även utmärkt som vinkällare då det har en jämn och bra temperatur året om. Här är även centraldammsugaren installerad.

Tvättstuga med klassiskt rutmönstrat klinkergolv i svart och vitt. Tvättmaskin från Miele, och helt nyinköpt torktumlare. Gott om förvaring och arbetsyta. Här finns även husets värmecentral i form av en bergvärmepump och ackumulatortank.
Intill tvättstugan finns ytterligare ett stort förråd.

Groventré med stor garderobsvägg med skjutdörrar som sväljer mycket förvaring. Intill ytterdörren finns en mycket praktisk ”hunddusch” med vattenbrunn för att lätt kunna skölja av hundar, golfklubbor, smutsiga kläder och ytterskor.

Fristående varmgarage med plats för två bilar, laddning för elbil och indraget vatten/handfat.

Solceller på hela taket, vilket smälter in fint i det svarta plåttaket.

Övrigt
Huset har ett Sonos-system med högtalare inbyggda i taket kök och spa. Det är även högtalare på väggarna i stora rummet på övervåningen och TV-rummet på nedervåningen. Systemet tillåter att man spelar olika musik i de olika rummen, om så önskas.

Huset är 256 kvm boyta och 14 kvm biyta.

SÄLJAREN BERÄTTAR
En av de saker som jag har njutit mest av är eftermiddagssolen och solnedgången över havet. Det är underbart att sitta i stillheten på balkongen eller terrassen och bara titta ut mot havet. Det kan jag göra i flera timmar. Huset har verkligen varit ”min plats på jorden”.

En avgörande orsak till att vi köpte tomten var också att man inte är störd av några väg- eller motorljud. Här hör man bara naturen. Det är stor skillnad från andra platser på samma avstånd från stan där det alltid ligger en ljudmatta av motorvägsljud. Det slipper man här.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram