Saltsjö Boo

Sjöfararvägen 2

Visa alla bilder

Välkommen till ett av Lännerstas bästa lägen! Ett drömboende med direkt utsikt över sundet och närhet till egen båtplats och bad. Här bor man med härlig sjökontakt nära glittrande vatten och båtliv. I fastigheten ingår medlemskap i föreningen Sjöfararen som äger marken ner till vattnet samt bad och båtbrygga.

Rum & Storlek

6

Tomtarea

741 kvm

Acceptnivå eller bud

7 650 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Sjöfararvägen 2 – Saltsjö Boo

Kontaktuppgifter:

Håkan Lundquist

+46708181814 hakan.lundquist@alexanderwhite.se
Interiör

Välkommen till ett av Lännerstas bästa lägen! Ett drömboende med direkt utsikt över sundet och närhet till egen båtplats och bad. Här bor man med härlig sjökontakt nära glittrande vatten och båtliv. I fastigheten ingår medlemskap i föreningen Sjöfararen som äger marken ner till vattnet samt bad och båtbrygga

Huset är 142 kvm och fördelat på 2 plan med 6 rum och kök. Det är ritat av ark Hans Åkerblad. Dessutom finns garage, ateljé och växthus. Byggnaderna är mycket väl underhållna med löpande renoveringar och förbättringar.

Välkomnande hall möter i entrén med bra avhängningsytor samt kapprum. Till vänster om entrén ligger det stora och luftiga vardagsrummet med panoramafönster, öppen spis, utsikt över vattnet samt utgång till altan i söder-västerläge. Väldisponerat kök från 1999 med öppen och social planlösning mot en större matplats. Köket har gott om förvarings samt bra arbetsytor. Samtliga vitvaror i köket är från 1999. Intill köket ligger ett rum som idag används som "frukostrum" då rummet har utgång till altan med ett underbart solläge mot vattnet från morgon till lunch. Tvättstugan är även den rymlig och väldisponerad med bra arbetsytor samt torktumlare och tvättmaskin. På nedre plan finns även en gäst WC i anslutning till hallen (1999).

Vidare på övervåningen finns två sovrum samt ett allrum som lätt kan delas av till ytterligare två sovrum. Delas allrummet av har huset 4 hela sovrum vilket kan vara passande för den större familjen. Ljust och trevligt badrum med två fönster. Badrummet gjordes om 2003 till WC/duschrum med el- golvvärme, keramiska plattor, marmortvättbänk samt ny skåpinredning. Från det luftiga och ljusa allrummet går man ut på den nybyggda balkongen med räcke av rostfritt stål samt härdat glas. Från balkongen har man strålande utsikt över vattnet och båttrafiken samt de grönskande omgivningarna.
Välvårdad och grönskande trädgårdstomt i soligt söderläge med flera altaner, balkong och växthus perfekt för sociala och soliga dagar. På tomten finns även garage, redskapsbod, växthus, utomhusdusch samt ateljé/kontor om ca 15 kvm.

OMRÅDE

Södra Lännersta är ett idylliskt och populärt område i vackra uppväxta miljöer med ständig sjökontakt och fina strandpromenader. Här bor man i historiska omgivningar samt med bekvämligheter som dagis skola och kommunikationer inom gångavstånd.


RENOVERINGAR
2013 - Ommålning av träfasader, fönster, plåtdetaljer mm

2012 - omgörning av husinfarten samt övriga hårda ytor på tomten

2010 - utförande av balkong/skärmtak över huvudentré med räcke av rostfritt stål och härdat glas

2009 - Omläggning av papptaken samt utbyte av alla plåtgarneringar på bostadshuset - uppförande av förråd vid garagebyggnaden - upprustning av befintlig förrådsdel i garagebyggnad till "ateljé"- isolering av golv. Ny väggpanel, fönster samt elvärmepaneler. - byte av det stora fönstret i vardagsrummet- värmereflekterande/ isolerad dubbelruta.

2006 - insättning av braskamin/insatts i öppna spisen inklusive montering av insattsrör i skorsten.

2005 - utbyte av garageport samt upprustning/utbyte av fasadpanel.

2003 - omgörning av bad-WC-rum på övervåningen till WC/duschrum med el-värmegolv, keramiska plattor, marmortvättbänk samt skåpinredning m m.

1999 - Hela bottenvåningens golv gjordes om med vattenburen golvvärme samt tilläggsisolering under klinkerplattor och eklamellbräder. - Ny kombipanna installerades för golvvärme och varmvatten. Pannan är anpassad för att kopplas in till bergvärmeanläggning) - köket renoverades - Gäst WC renoverades - tvättstugan/ groventrén / "frukostrummet" renoverades. - ändrade fönsteröppningar - borttagning av bröstningar. 3 st - för mer ljusinsläpp. - nya, respektive utbyte av befintliga fönster till nya med 3-glas isolerrutor. - nya vitvaror - tvätt, tork, diskmaskin, kyl-/frys samt separat frysskåp, spis mikro - ommålning av alla väggar och tak inomhus - Uppförande av komplett växthus av glas på aluminiumstomme.


ÖVRIGA BYGGNADER
Ateljé / kontor ca 15 kvm. Redskapsbod ca 2 kvm. Fristående garage som idag används som förråd. I gagarget ingår ett stort kassaskåp. Växthus- helglasat med autmoatisk ventilation.


BYGGNADSSÄTT
Fasad: Trä och puts. Fönster: 3-glas. Utv. plåtarb: Plåtisol. Tak: Papp. Stomme: Lättbetong och trä. Bjälklag: Betong. Grundläggning: Betongplatta


VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram