Södermalm

Lilla Erstagatan 4

Visa alla bilder

Stilrent renoverad pärla med känslan av ett eget hus på ett av Södermalms bästa lägen på exklusiva Stigberget invid Fjällgatan. Utgång till uteplats med kvällssol ca 19-21 på sommaren, i anslutning till grönskande inhägnad trädgård med utsikt över Stockholms inlopp och Gröna Lund. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt fungerande öppen spis. Uteplatsen nås via såväl sovrum som vardagsrum.
Fastighet från 1928 har en rik på historia och ritades av Paul Hedqvist samt uppförd av byggmästare Edvard Blom. Garage i huset.

Rum & Storlek

2 / 58 kvm

Area comment

54 kvm enligt föreningens information

Pris

4 950 000 kr

Våning

1

Avgift

3 016 kr Inkl. Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV Basutbud

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Hallen, som nås via säkerhetsdörr, har golv i jämtländsk kalksten samt inbyggd rymlig klädkammare. Fantastiskt rum med utgång till uteplats via dubbeldörrar med vackra gröna jalusier som för tankarna till Provence. Kök och vardagsrum i öppen social lösning med stora fönsterpartier. Djup fönsternisch i jämtländsk kalksten samt stilrent elementskydd, fiskbensparkett samt fungerande öppen spis. Kök utrustat med rostfria luckor, vitt bistrokakel ovan arbetsbänk i carraramarmor, porslinsho, inbyggd diskmaskin, ny kyl/frys, spishäll samt ugn. Köksön med gott om sittplatser utgör rummets centrum med stor bänkskiva i carraramarmor samt snyggt underrede med gott om förvaring. Rogivande sovrum med grönskande utsikt samt utgång mot uteplats samt trädgård samt sjöglimt mot Stockholms inlopp. Säng i nisch om 1,60 cm med garderob på ena sidan med överskåp samt snygg heltäckningsmatta. Badrum med litet fönster, vitt kakel, marrokanskt golv i grå ton med golvvärme. Utrustat med spegelskåp, wc samt dusch. Plats finns för badkar alternativt tvättpelare. Till lägenheten hör ett förråd på samma våningsplan om ca 2,5 kvm. 

Förening

Brf Fyrkronan är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2012 och består av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 garageplatser med hyresrätt. Platserna upplåts under 2 år i taget och roterar mellan de som står i kö. Kostnad för platserna ligger på ca 1.680 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.120 kr samt pantsättningsavgift om 448 kr. Gemensamma utrymmen såsom lummig inhägnad uteplats med utsikt över Stockholms inlopp, cykelrum samt tvättstuga. Föreningen godkänner ej juridisk person eller övernattningsändamål. 
Föreningen har beslutat att sälja vinden, bygglovsansökan är inskickad. Förhoppningsvis byggstart till hösten. 

Fastighet

Fastigheten som byggdes 1928 har en rik historia och ritades av Paul Hedqvist. Läs gärna mer om historiken i årsredovisningen.
Utförda renoveringar:
2015-2016 Fasad, tak samt fönster 
2013-2014 Säkerhetsdörrar
2014 Tak
2012 Stambyte samt El-stigare
Planerade renoveringar:
Målning trapphus 
Uppfräshning av tvättstuga
Försäljning av vind
 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram