Östermalm

Nybrogatan 38A

Visa alla bilder

Välplanerade sekelskiftes- 2:a i populär fastighet nära Östermalmstorg. Vackra bevarade detaljer som högt i tak och vackra trägolv. Öppen planlösning mellan vardagrum och kök. Rymlig insynsskyddad balkong mot grönskande och tyst gård. Brf med god ekonomi.

Rum & Storlek

2

Pris

6 495 000 kr

Avgift

2 468 kr Inkl. värme,vatten, bredband, kabel-tv-bas

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Nybrogatan 38A – Östermalm

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

+46723584795 anna.herin@alexanderwhite.se
Interiör

Mellan Östermalmstorg och Karlavägsallén i en välskött stambytt vacker sekelskiftesfastighet anno 1886  ligger denna välplanerade och charmiga tvårummare med rymlig balkong och underbara bevarade sekelskiftesdetaljer som högt i tak, vackra trägolv och stora ljusinsläpp. Lägenheten ligger insynsskyddat och lugnt belägen 3 trappor upp i gårdshuset. Gården är renoverad och vacker med planteringar, träd och belysning.
I fastighetens bottenplan finns det en mycket populär och omtyckt kvarterskrog ( Nybrogatan 38)  som är väl värt ett besök.

Välkomnande entré med dubbla originaldörrar. I hallen finns det plats för avhängning av ytterkläder. Vackra originalgolv.
Separat wc med handfat. Längst med hallen finns snygga platsbyggda garderober som erbjuder bra förvaring.
Från hallen når man det trevliga köket från 2014 som ligger i öppen planlösning mot vardagsrum och erbjuder trevlig matsalsdel. Välutrustat med kyl/frys, elspis/ugn, kolfilterfläkt, häll och diskmaskin. Generöst med arbetsyta och förvaring i de vackra platsbyggda hyllorna. 

Från köket blickar man ut mot det trevliga vardagsrummet som flödar i ljus med högt i tak och mycket glasparti. Utgång mot skyddad stor balkong som vetter mot lugn och lummig gård. Den möblerbara balkongen som erbjuder eftermiddags/kvällssol blir som ett extrarum om sommaren.
I det mysiga sovrummet som ligger på lugnt läge mot gården finns det plats för stor dubbelsäng och bra förvaring i de platsbyggda garderoberna. Praktiskt att det helkaklade duschrummet med rymlig duschvägg, handfat och handdukstork samt elburen golvvärme ansluter från sovrum. 

 

 

Förening

Brf Laxöringen 16 förvärvade fastigheten 2002 och upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt, 2  lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Inga planerade förändringar av månadsavgiften. Föreningen är en äkta förening.

Väl underhållen fastighet där bl a följande åtgärder är utförda; stambyte och byte av elstigare 2004, installation av bergvärme 2008/09 och renovering av innergårdsfasaderna 2010. Religning av rör under gården gjordes år  2014. Man planerar en fasadrenovering mot gatan och delar av gårdshusets bakvägg, dvs gården kommer ej att beröras
Allmän tvättstuga i källaren i bra skick, finns i gårdshuset. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Föreningen har egen glasfiberkabel för internetanslutning via Riksnet, 100 Mbit, vilket ingår i månadsavgiften.
Juridisk person accepteras ej. 

Överlåtelseavgift om ca 1 100 kr betalas av säljaren. Pantsättningsavgift ca 500 kr/pant.

 

Fastighet

Fastigheten är belägen i ett fantastiskt attraktivt och levande område som fullkomligt myllrar av affärer och bra restauranger. Med ett kort gångavstånd kommer man till såväl Stureplan, Djurgården och Gärdet.
Närmast i avstånd ligger Östermalmstorg med den vackra saluhallen, byggd 1888, i blickfånget (inom kort under renovering och med en tillfällig saluhall på torget). Sommartid sjuder torget av folkliv med uteserveringar och torghandel. 
Flertalet bra livsmedelsaffärer, Åhléns och en mångfald av kläd-, inrednings- och delikatessaffärer. 
Följer man Nybrogatan ner kommer man till Dramaten och Norrmalmstorg därifrån flertalet busslinjer går. 
Går man Linnégatan fram hamnar man i vackra lummiga Humlegården. En av innerstans vackraste parkanläggningar.
Från Östermalmstorg går också tunnelbanan och på Linnégatan buss 6

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram