Lissabon

Visa alla bilder

Beläget i Lissabons historiska område Alfama återfinns ikoniska Santa Helena Palace med anor från 1500-talet. Alfama är Europas näst äldsta stadsdel.

Se hela utbudet av bostäder

Rum & Storlek

5

Pris

1 280 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Guide Lissabon
Interiör

I det historiska distriktet Alfama är palatset Santa Helena beläget. Det välkända palatset, som från början ägdes av medlemmar till det portugisiska hovet, uppfördes redan på sent 1500-tal. Nu genomgår denna ikoniska byggnad en omfattande restaurering för att omvandlas till ett av Lissabons mest attraktiva bostadshus.
Restaureringen görs med varsam hand och med stor hänsyn till byggnadens historia och identitet. Samtidigt som palatset moderniseras tar man därför till vara på byggnadens ursprungliga attribut och bevarar dess många originaldetaljer. Resultatet blir ett antal bostäder som balanserar Lissabons historiska kultur och charm med modern bekvämlighet och hög boendestandard.
När renoveringen är färdig kommer palatset att innefatta 21 lägenheter om mellan ett till fem rum och kök. Genom att utnyttja byggnadens ursprungliga arkitektur har man lyckats skapa en unik sammansättning av lägenheter med skilda karaktärer och attribut. Lägenheterna är samtliga ljusa med högt till tak och stora fönster. Vissa har dessutom privata trädgårdar, terrasser eller till och med egen pool. Tack vare att palatset är beläget på en av områdets högsta höjder kommer man även att kunna njuta av fantastiska utsikter över Tagusfloden och Lissabons takåsar från de flesta lägenheterna.
Alla lägenheter kommer att få tillgång till parkering i bevakat garage, något som är ovanligt i denna del av Lissabon. Concierge-service kommer även att finnas att tillgå för de boende. 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram