Vasastan

Odengatan 29

Kommande försäljning

Visa alla bilder

I denna vackra jugendfastighet från 1915 hittar vi en fantastiska femrummare om 177 kvm. Våningen överöser oss av dåtidens pampiga arkitektur där stuckaturer, burspråk, dubbeldörrar, valv och spröjsade korspostfönster får vilken person som helst att bli fullkomligt förälskad! Båda lägenhetens balkonger, likt master bedroom, ligger mot den tysta innergården och sällan känner jag att hallen förtjänar en helt egen hyllning. Det gör den i detta fallet! Ett oktagonformat konstverk, med oblyga valv, som fungerar som en solfjäder där man tar sig vidare till bostadens alla (!) rum! Något som däremot inte är lika oblygt är månadsavgiften som endast uppgår till 787 kr / månaden. Det kan vi tacka föreningens ekonomi för – den är nämligen en av områdets absolut bästa!

Rum & Storlek

5 / 177 m2

Mätbevis bifogas med överlåtelseavtal

Pris

-

Avgift

787 / mån

Våning

2,5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Odengatan 29

Kontaktuppgifter:

Lisa Ode

073-543 03 24 lisa.ode@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Först ut är ett kapprum i mörk kulör med goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger fiskbensparkett. Gäst-WC och ett duschrum ligger i anslutning och vidare kommer man till den inre hallen. Från detta vackra rum finns dörrar med djupa nischer och valv till bostadens resterande utrymmen. Rummet är stort nog att inredas med både förvaring, fåtölj och övrigt möblemang – men visst tål rummet att få glänsa utan ovanstående. En ståtlig centerpiece och mycket möjligt den givna platsen för årets julgran!

Kök
Ljuvliga Art Deco! En härlig turkosblå ton i kombination med marmor och schacksrutigt golv med vattenburen golvvärme. Detta kök har en varm känsla i en tid då beige och naturfärger inrett våra hem alldeles för länge. Tillhörande finns en välbevarad serveringsgång i samma turkosa ton. Skåpen är platsbyggda upp till tak och därmed utnyttjar man den fantastiska takhöjden för optimal förvaring. Full maskinell utrustning så som gasspis från SMEG, micro, diskmaskin, vinkyl och direktansluten fläkt.

Master Bedroom
Tre bra sovrum finns i detta hem. Det största är belägen mot innergården och har en balkong med eftermiddags- och kvällssol. Sovrummet har ett stort badrum en suite vilket ger en lyxig standard. Förvaring finns det gott om i dels en rymlig separat klädkammare och ytterligare en vägg som rymmer en hel garderobsvägg. På golvet ligger i dagsläget heltäckningsmatta men för den som önskar kan man ta fram det välbevarade golvplanket som ligger under. 

Sovrum 1 och 2
Bostadens två andra sovrum är stora nog att rymma dubbelsäng med övrigt möblemang. Det ena, som är så gott som lika stort som master bedroom, vetter mot innergården och här får du två inbyggda garderober vid ingången samt ytterligare en längre in i rummet. Den andra sovrummet ligger i anslutning till serveringsgången och skulle fungera lika bra som både gäst- eller barnrum. Det går också att kombinera med den potentiella uthyrningsdelen vilket gör att man kan hyra ut en ordentlig tvåa vilket ger goda intäktsmöjligheter. 

Vardagsrum/Matsal
Sällskapsrummen ligger i fil och separeras med vackra dubbla skjutdörrar. Matsalen har ett burspråk med tre stora spröjsade korspostfönster som ger känslan av ett botaniskt orangeri och de båda rummen smyckas av en mängd originaldetaljer, så som spegeldörrar, djupa nischer, sockelpaneler, takrosetter och stuckaturer. Matsalen rymmer ett gediget långbord för stora middagar och i vardagsrummet kan man fylla på med allt från soffgrupp och tv-möblemang till maffiga förvaringslösningar. De båda rummen är kort förklarat både väldigt stora och luftiga. 

Tvättrum
Vilken oerhörd lyx! I anslutning till köket, med möjlig grovingång från trapphuset, ligger tvättdelen. Här får ni tvättpelare, goda arbetsytor och rummet är praktiskt avskärmat från övriga lägenheten. Det kan alltså se ut precis så som en tvättstuga ska, utan att man störs av det – man stänger helt enkelt bara dörren. 

Förening

BRF Muraren 5 är belägen på Odengatan 29 och Roslagsgatan 8, i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med bostadshus uppfört 1915. Bostadsföreningen förvärvade fastigheten 1981. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som medlem. Föreningen en kassa på 1.700.000kr samt en vind som planeras att säljas på drygt 250 kvm.  

Antal bostadsrätter, hyreslägenheter, lokaler
Huset består av 3 557 kvm totalyta fördelat på 21 lägenheter, varav 20 är bostadsrätt och en är hyresrätt. 840 kvm avser lokalyta fördelat på 7 lokaler. Det diskuteras att sälja vinden som är drygt 250 kvm, vilket ses som dolt kapital och kommer inbringa stora intäkter till föreningen i framtiden. 

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift på 1 113 kr och eventuell pantsättningsavgift på 445 kr betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten.

Storlek
Lägenheten är 177 kvm enligt faktisk uppmätning 2022. 

Lån
1284 kr /kvm

Kabel-TV och bredband
ComHem Fiber

Förråd
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 15 kvm samt ett mindre källarförråd.

Parkering
Boendeparkering råder i området genom Stockholms Stad – Taxa 3. 

Gemensamma utrymmen
– Tvättstuga 
– Torkvind
– Innergård utrustat med planteringsmöjligheter och utemöbler
– Sopnedkast
– Cykelställ på gården

Energideklaration
174 kWh/m² och år

Byggnadsstatus – urval
2022 – Byte av spillvattenledningar i källaren
2022 – Fasad
2021 – Digitaliserad värmecentral
2014 – Fönsterrenovering
1999 – El-stigar (Bostaden har omdragen el från 2013)
1999 – Stambyte
Se årsredovisning för övriga renoveringar
 
Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. Inga större planerade renoveringar. 

Område

Att bo mitt i händelsernas centrum med allt var stadslivet har att erbjuda – men att samtidigt befinna sig endast någon minut ifrån grönska och lugn, det är vardagslyx på riktigt. Du har ett brett utbud av restauranger och caféer likväl som matbutiker och service. Kommunikationerna i området är mycket goda, du bor nära både Östra station och Odenplan med Citybanan, samt röd och grön tunnelbanelinje och stadsbussarna 2 & 4.