Gamla Råsunda

Parkvägen 23

Visa alla bilder

I hjärtat av Gamla Råsunda ligger denna ljusa och mycket välplanerade funkis-fyra med tre rymliga sovrum och nyrenoverat kök. Här får du balkonger i två väderstreck med både förmiddags- och eftermiddagssol och det höga läget gör att ljuset flödar genom lägenheten året om. Välkommen till ditt nya hem!

Rum & Storlek

4 / 90 m2

Pris

6 500 000 kr

Avgift

3 855 kr / mån

Våning

3

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Parkvägen 23

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Säljarens Beskrivning
Det vi älskar mest med lägenheten är ljuset och att den är så mångsidig. Rummen har bytt skepnad många gånger under våra snart tio år här och eftersom den ligger på tredje våningen så når ljuset in året om. Att ha balkonger i två väderstreck gör också att man kan njuta av solen från tidig morgon till sen eftermiddag.

Med åren har vi uppskattat uppdelningen av sovrum och sociala ytor, och att man kan ha gäster i vardagsrummet och ändå vara ifred för att natta barnen i sovrummen.

Vi älskar utsikten mot den lugna gården och de vackra husen mittemot. På somrarna har balkongen i sovrummet blivit som ett extra rum, där vi lekt med barnen, jobbat, eller haft spelkvällar. Sovrumsbalkongen är harmonisk och fridfull medan balkongen från vardagsrummet erbjudit kvällshäng med utsikt mot Råsundavägen där man kan titta på folk och känna att man är en del av den lilla småstaden Gamla Råsunda.

Vi flyttade hit från Vasastan och blev fullkomligt förälskade i området. För oss var det viktigt med trevliga grönområden och vi upptäckte snart parkerna i området, samt de stora ängarna och promenadstråken kring Råstasjön och Lötsjön. Platser som blev ännu viktigare när barnen kom.

Vi tycker att kvarteret har precis allt, och har inte haft något behov alls av att åka in till stan. Runt hörnet och kring torget finns ICA, mysiga kaféer, restauranger, bagerier, butiker och lekparker. Sen skadar det ju inte att kunna hoppa på bussen till Odenplan utanför porten, och även ha tunnelbana, tvärbana och pendeltåg väldigt nära. 

Vi fann helt enkelt en liten oas i Gamla Råsunda. En småstad i storstaden. En plats med mycket av den fina stadsbebyggelsen som vi gillade från Vasastan men med mer grönområden, ett lugnare tempo och en underbar gemenskap!

Förening
Brf Almen bildades 2002. Byggnaden uppfördes 1937 i 5 plan inrymmande 20 st lägenheter varav en är hyresrätt om 40 kvm (dold tillgång) samt två verksamhetslokaler om totalt 160 kvm. Föreningen är välskött och har de stora renoveringarna bakom sig. Äkta förening som äger sin mark. Huset är i gott skick och har inga större renoveringar eller underhåll planerade och heller inga beslutade avgiftsförändringar.
Föreningslån: 7 000 000 kr på en bostadsyta om 1 029 kvm (belåningsgrad: 6 800 kr/kvm). 

2021 – Ny stenläggning och cykelstolpar på bakgården
2019/20 – Renovering och målning av trapphus
2018 – Ny el och belysning på vinden och takterassen
2015 – Indragning av fiber från Stockholms Stadsnät
2015 – Omläggning av tak och målning av takterass
2014 – Byte av elstammar
2011 – Målning av fönsterbleck
2010 – Nya balkonger

2009 – Byte av värmeväxlare 
2009 – Ny tvättmaskin och torkaggregat i tvättstugan
2006/07 – Stambyte

Gemensamma utrymmen
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp
– Takterrass
– Stenlagd bakgård med permanenta cykelställ

Föreningens energideklaration 
126 kWh/m² och år.
I denna bostad har man bytt radiatorventiler med inbyggd termostat.

Området
Otroligt mysigt område med flertalet mysiga restauranger, kaféer och biograf. En kort promenad bort finns Solna centrum och Mall of Scandinavia som erbjuder allt som kan tänkas i form av butiker, restauranger och service. Nära fina grönområden och promenadstråk såsom Stråket, Slottsparken, Solparken och Råstasjön. Goda kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana.

Beskrivning
Lägenheten har genomgående golv av ekparkett. Målade väggar i varierande, lugna färger. Hallen med sitt golv av kolmårdsmarmor. Hatthylla med klädhängare till vänster. Fortsätter vi in till vänster så hittar vi en gäst-wc med skötbord. Därefter första sovrummet som är perfekt som barnrum. Det andra och största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Varför inte en läshörna eller dagbädd? Helglasade dörrar ut till lägenhetens ena balkong med eftermiddagssol. Utrymme för en garderobsvägg (befintliga garderober är lösa). Det finns även en klädkammare/garderob. Vidare in i bostaden har vi lägenhetens badrum in till höger med golvvärme, handfat, förvaring, wc, tvättmaskin med torktumlarfunktion (Husqvarna 2009) samt dusch. Helrenoverat i samband med stambytet 2006/2007. Bakom dörren mittemot badrummet finns mer förvaring. Köket som renoverades 2021 bjuder in till umgänge och kan få även den stressade barnfamiljen att känna ett lugn. Här finns allt som behövs för både vardagsbestyr och härliga middagar för större sällskap. Ikea-kök utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Till vänster om köket finns ett bevarat skafferi som rymmer hur mycket som helst. På väggen mitt emot skafferiet finns en platsbyggd hylla för kokböcker. Vidare finner vi lägenhetens tredje sovrum som kan inrymma dubbelsäng alternativt tjänstgöra som kontor, gästrum eller barnrum. Köket och vardagsrummet delas av fint med en bardisk. Vardagsrummet är rymligt och inrymmer mer än bara matplats och sittmöbler. Utgång via helglasade dörrar till den andra balkongen som har förmiddagssol.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och basutbud ComHem.
Balkongavgift: 190 kr/mån, bredband: 69 kr/mån tillkommer.

Storlek
Lägenheten är 90 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning. 

Kabel-TV och bredband
ComHem och Stockholms stadsnät.

Förråd
Till lägenheten hör 2 st vindsförråd om totalt ca 12 kvm.