Vasastan/Östermalm

Ruddammsbacken 28

Visa alla bilder

Ljus 3:a, möjlig fyra med magnifik balkong om 24 kvm i solläge hela dagen med utsikt mot grönska.
Kök och vardagsrum i social öppen planlösning med stilrent platsbyggt kök från Kvänum. Rymligt badrum med golvvärme. Rofyllda sovrum med bra plats för dubbelsäng. Utgång till balkong från det ena sovrummet. Bra förvaring i klädkammaren som även har en inbyggd tvättpelare. I fastigheten har man lyxen att nyttja allmänna utrymmen såsom bland annat gym och Biograf.

Rum & Storlek

3 / 77 m2

Pris

6 995 000 kr

Avgift

4 171 kr / mån

Våning

3

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Ruddammsbacken 28

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Välplanerad och harmonisk lägenhet som badar i ljus tack vare den generösa takhöjden, öppna planlösningen, glaspartierna och den fantastiska balkongen om 24 kvm. Lugnt läge utan insyn i högt souterrängläge med utsikt mot grönska. Stilrena och påkostade materialval.

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring.
Från hallen nås lägenhetens rymliga badrum. Uppvärmt golv i matt off-white mosaik samt väggar i samma utförande och vitmålat. Tvättställ från Duravit med stor väggspegel ovanför och specialritad hylla från Kvänum. Dusch, wc och handdukstork.
Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Här finns plats för soffa och stort matsalsbord för många gäster. 
Stilrent och påkostat kök, specialritat från Kvänum. Släta luckor lackerade i varmgrå ton samt bänkskiva och stänkskydd i grå kompositsten. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och spisfläkt. Intill köket finns möjlighet att förlänga och bygga in ytterligare garderobsförvaring/hyllor för den som vill.
Sovrummet i ena ändan av lägenheten har utgång till uteplatsen samt erbjuder plats för dubbelsäng och förvaring i den intilliggande klädkammaren. Det andra sovrummet ansluter från hallen och erbjuder plats för säng och förvaring Samtliga väggar i lägenheten är vitmålade och på golvet ligger fina vitpigmenterade askgolv. Den generösa balkongen som sträcker sig längst lägenheten om 24 kvm skapar ett ytterligare vardagsrum den varmare delen av året och erbjuder sol från morgon till skymningen. 

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Förening

Högt upp på Ruddammsbacken med utsikt över hela innerstaden ligger Biografen. Fastigheten är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur och byggdes 2014 om till bostäder, av Oscar Properties. Föreningen består av 77 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 st parkeringsplatser (varav en är handikapplats). I fastigheten finns en biograf, hundspa, barnvagnsrum, samt gym. Tv, IP-telefoni och bredband finns i fastigheten via Ownit. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen är äkta och äger marken.

Fastigheten ligger på kort avstånd från Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken, men också nära stadens liv och puls.

Fastighet

Ruddammsbacken 28 är en adress som står med foten i tre stadsdelar. Biografen är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur, perfekt lämpad för bostäder. Huset ligger på kullen mellan Norra Djurgården och Vasastan, men området tillhör Östermalm. 

I Biografen finns även ett gym, en bio,  samt ett utrymme där hundägare kan sköta om hunden och tvätta av tassarna efter promenaden eller barnvagnen efter en regnig promenad. 

Tack vare Biografens höga och lugna läge känns det som att befinna sig i en småstad i staden. Styrkan med detta läge är, utöver utsikten, närheten till naturen: Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken ligger alla inpå knuten. Här finns gott om löpspår, strövområden, en småbåtshamn samt vintertid möjlighet till skridskoåkning på Brunnsviken. Samtidigt är det bara ett par 100 meter ner till Valhallavägen och Birger Jarlsgatan.