Södermalm

Samaritgränd 3

Visa alla bilder

Med ett fantastiskt ljus, högst upp fastigheten ligger denna renoverade 20-talslägenhet belägen på lugn enkelriktad gata men ändå med ett mycket attraktivt och centralt läge invid Mariatorget. Fullt utrustat kök och lyxigt badrum. Sovloft med plats för dubbelsäng. Walk-in-closet. Vackra originaldetaljer blandat med moderna inslag gör denna lägenhet till något alldeles extra. Brf med mkt god ekonomi i renoverad fastighet anno 1929. Går med fördel att göra om till en två-rummare.

Rum & Storlek

1.5 / 43 m2

Pris

3 750 000 kr

Avgift

2 588 kr / mån

Våning

4

Hiss

Ja

Visning

Ring mäklaren för visningstid.

Samaritgränd 3

Kontaktuppgifter:

Gabrielle Ekelund

070-878 38 78 gabrielle.ekelund@alexanderwhite.se

Interiör

Med ett attraktivt lugnt men ändå centralt läge nära Mariatorget, högst upp i fastigheten, ligger denna renoverade och mycket inbjudande studiolägenhet. En blandning av vackra detaljer från byggnadsåret såsom spröjsade fönster, spegeldörrar, trägolv och en takhöjd om 2,80 cm som mer moderna inslag som avlutade dörrar och framtagen tegelvägg. Solid bostadsrättsförening där alla stora renoveringar är genomförda och- med låg belåningsgrad. Mycket levande och trevliga kvarter med all tänkbar service runt hörnet. Goda kommunikationer som tunnelbana, bussar och pendeltåg inom ett par minuters gångväg.  

Välkomnande och inbjudande hall där man tagit fram en del av tegelväggen som ger ett charmigt och effektfullt intryck. Fin hatthylla i original. Inbyggd hörngarderob med överskåp som rymmer städartiklar och annan förvaring. Vackert stengolv. 

Sällskapsrum/kök med två vackra spröjsade fönster där ljuset flödar in och man har utsikt över takåsar. Nyslipade och vit-vaxade trägolv som bidrar till det ljusa fräscha intrycket. Rummet är mycket väldisponerat så man får plats med såväl matbord för många gäster som ett soffmöblemang. Stora frostade innerfönster mot badrummet ger ett effektfullt och modernt intryck. Välutrustat kök med gashäll med elugn, fläkt (2020), kyl och frys samt diskmaskin. Vit-pigmenterad bänkskiva av betong följer hela arbetsbänken och ger en generös arbetsyta. Köksö med gedigen träskiva på hjul med förvaring. Dimbar, infälld belysning i taket och ovanför arbetsytorna. 
I andra sidan rummet finns en väl tilltagen plats för soffmöbel och antennuttag för TV. Fastmonterad förvaring ovanför på väggen. 
I och med den generösa takhöjden har man byggt ett praktiskt sovloft där det får plats en 160 cm säng och där finns också liten nisch med hyllor och eluttag. Fin platsbyggd trappa som även kan användas som bokhylla. 
Under sovloftet finns ett mycket praktsikt utrymme som kan användas både som walk in closet och arbetsrum. Infälld belysning, hyllor och hängare. 

Lyxigt badrum med inbyggd badkar i vit och guldbrun mosaik. Badkar med inbyggda nischer och infälld belysning, separat dusch, handfat med kommod och bänkskiva av betong, infälld spegel. Gott om förvaring med både badrumsskåp och kommod under handfatet. Vägghängd wc. 

Hela lägenheten ger ett ljust och mycket tilltalande intryck. Många vackra detaljer och genomtänkta lösningar gör detta till ett alldeles unikt boende, högst upp i fastigheten på en lugn enkelriktad gata. Lägenheten går att göra om till en tvårummare se bifogad alt. planlösning. 

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. 

 

Förening

Brf Postsäcken 8 bildades hösten 1998. Huset är ritat av arkitekt Ture Sellman som levde 1888-1968. Han har även ritat andra fastigheter på Södermalm och han uppvisade en unik form av 30-talsarkitektur med drag av nyklassicism. Byggår 1929. Föreningen omfattas av 20 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt.
Fastigheten har under de senaste åren genomgått alla stora renoveringar och är i gott skick samtidigt som de långfristiga skulderna är låga. Belåning/kvm 3539 kr (2019)
Föreningen äger marken (ej tomträtt)
Överlåtelseavgift: 1150 kr betalas av köparen.
Pantsättningsavgift: 450 kr betalas av köparen.       

Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Gemensam modern tvättstuga i källaren (två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel). Föreningen har en mysig uteplats som angränsar mot fler av kvarterets gröna innergårdar. Här finns stor sittgrupp och grill under sommartid. Det Finns även ett nyrenoverat cykelrum och ett barnvagnsrum.   

100 mbt bredband   

Föreningen har en informativ hemsida: www.postsäcken.se

 

Fastighet

Kommande renoveringar:
Översyn/reparation av hissen.
Åtgärder från tidigare OVK besiktning.

Utförda renoveringar:
2020 Renovering av fasaden vid stuprören, ny cykelförvaring i källaren.
2019 Fönster och service och underhåll av balkonger

2018 Stamspolning och OVK besiktning
2009 Takrenovering
2001 Fasadrenovering mot gatan
1999 Stambyte och nya elstigar