Vasastan

Sankt Eriksgatan 74/ Atlasgatan 20

Visa alla bilder

Topprenoverad 20-talslägenhet med fransk balkong i idylliska kvarter. Lägenheten totalrenoverades omsorgsfullt 2020 med bla platsbyggd förvaring, specialritat kök från Tre Sekel, separat tvättrum och lyxigt badrum. Här finner du charmiga 20-talsdetaljer, väldisponerad yta, goda förvaringsmöjligheter och genomgående påkostade materialval. Disponeras som en trea men saknar fönster i ett av sovrummen, istället finns där skjutdörrar i glas för ljusinsläpp. Bostaden ligger på en lugn gata i attraktiva Atlasområdet, "Lilla Paris".

Bostaden ligger nära till kommunikationer, grönområden och trevliga Rörstrandsgatan med stort utbud av restauranger och butiker. Mycket bra förening med god ekonomi. Till föreningen hör en lummig, pittoresk innergård med sittgrupp och grillmöjligheter.

Rum & Storlek

3 / 77 m2

Lägenheten anges som 1 rok enligt föreningens uppgifter

Accepterat pris

6 700 000 kr

Avgift

2 061 kr / mån

Våning

1,5

Hiss

Ja

Visning

Kontakta mäklaren för visning!

Karta

Planlösning

floor-plan
Sankt Eriksgatan 74/ Atlasgatan 20

Kontaktuppgifter:

Kristina Lissheim

070-747 11 21 kristina.lissheim@alexanderwhite.se

Interiör

Hall
Inbjudande hall med platsbyggd och specialritad nisch med hatthylla och skohylla. Nyslipat originalgolv i fiskben, behandlat med hårdvaxolja.  

Kök
Platsbyggt och specialritat kök från Tre Sekel. Bänkskiva av terrazzo. I köket finns en köksö i samma stil med förvaring och god arbetsyta. Köket är utrustat med spis och ugn från Smeg, kolfilterfläkt, integrerad kyl och frys, diskmaskin samt blandare från Dornbracht. Originalgolv i fiskben. 

Vardagsrum
I öppen planlösning mot köket ligger det generösa vardagsrummet. Det är rymligt och vackert trivsamt med både fransk balkong och öppen spis. Den franska balkongen i söderläge öppnar upp mot en förtjusande utsikt in mot Atlas. Vid balkongen hittar vi bostadens matplats, med utrymme för upp till 8 personer. Platsbyggda garderober längs en vägg vid matplatsen. Originalgolv i fiskben. 

Sovrum 1
Vackra dubbeldörrar med spröjsat glas öppnar upp till det större sovrummet med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns två inbyggda garderober i original med god förvaring. Originalgolv i fiskben. 

Sovrum 2
Disponeras idag som gästrum men passar även som arbetsrum eller barnrum. Heltäckningsmatta och hel garderobsvägg med platsbyggda garderober ger gott om utrymme för förvaring. Fönster mot grön, lugn innergård.

Badrum
Sobert badrum i vackra toner. Även det nyrenoverat. I badrummet finns ett dubbelhandfat med kommod, wc, handdukstork, takdusch och blandare från Dornbracht, stor rund spegel och down lights i tak. 

Tvättkammare
I lägenheten finns ett utrymme, en fd klädkammare, som disponeras som tvättrum. Rummet är utrustat med tvättpelare bestående av både tvättmaskin och torktumlare, hyllor för förvaring. Utrymmet är våtrumsklassat med kaklat golv. 

Övrigt
Lägenheten disponeras idag som en trea. Dock saknar det ena sovrummet fönster och räknas därför formellt inte som ett rum. Funktionen är dock sådan. 

Förening

Brf Loket 35-36 är en s.k ”äkta förening” registerard 2002. Föreningen äger marken. I föreningen finns det 45 bostadsrätter, 2 hyresrätter, 8 affärslokaler samt en gemensamhetslokal. De adresser som ingår i föreningen är S:t Eriksgatan 72-74 och Atlasgatan 20.

Vid överlåtelse av bostad tas en administrationsavgift om 1500 kr ut. I denna avgift ingår namnskylt om 300 kr. Denna avgift betalas av köparen.

Gemensamt cykelförråd, grovsoprum och tidningsinsamling finns. På den gemensamma gården finns grill och utemöbler. Tvättstuga med 4 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel finns i källaren.

Område

Läget i Atlas, även kallat ”Lilla Paris” är oslagbart. Här bor du i mysiga kvarter på en lugn gata bland vackra 20-talsfastigheter med pittoreska, grönskande förgårdar. Runt hörnan har du stadens puls med restuaranger, kommunikationer och all tänkbar service med närhet till både Rörstrandsgatan, Odenplan och Fridhemsplan. Du har direkt närhet till S:t Eriksplans kommunikationer med buss och t-bana och Rörstrandsgatans rika utbud av mysiga cafeér och omtalade restauranger.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram